Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: Hva er kundeservice?

Kundebehandler på telefon

••• Thomas Barwick / Stone / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du skal intervjue for en jobb, må du være forberedt på alle slags intervjuspørsmål , fra standard ('Hvor ser du deg selv om fem år?') til rett og slett sprø ('Hvorfor er en tennisball uklar?'). Men siden du ikke har uendelig mye tid til å forberede deg, er det fornuftig å fokusere mesteparten av forberedelsestiden på spørsmålene du mest sannsynlig får.

Hvis du for eksempel søker på en detaljhandels- eller kundeservicestilling, er et vanlig jobbintervjuspørsmål: Hva er kundeservice?

Her er informasjon om hvorfor intervjuere stiller dette spørsmålet, og om hvordan man forbereder seg og gir et godt svar. Du finner også eksempler på sterke svar på spørsmålet.

Hva intervjueren ønsker å vite

En intervjuer stiller spørsmålet: Hva er kundeservice? av et par grunner. For det første vil han eller hun vite at du er kjent med detaljist-/kundeservicespråket.

Begreper som 'kundeservice', 'kundetilfredshet' og 'kundelojalitet' er alle begreper du bør være kjent med hvis du er i denne bransjen.

For det andre vil intervjuere være sikre på at du kan identifisere de mange delene som utgjør god kundeservice. Tross alt er kundeservice mer enn bare å være et vennlig ansikt, og arbeidsgivere vil sørge for at du vet dette.

Viser du at du forstår hva som gjør god kundeservice, vil intervjueren ha tillit til at du klarer jobben.

Tips for å gi det beste svaret

Skreddersy svaret ditt for å passe jobben. Mens de grunnleggende prinsippene for god kundeservice er de samme fra organisasjon til organisasjon, kan detaljene variere mye. Gjør litt før intervjuet forskning på organisasjonen og dens holdning til kundeservice.

Les ferske nyhetssaker om organisasjonen, og følg selskapet på Twitter, Facebook, Instagram, etc., for å finne ut hvilket ansikt selskapet presenterer for verden. Du håper å få et grovt inntrykk av selskapets filosofi om kundeservice.

Mange organisasjoner gir denne informasjonen rett på forhånd, som en del av deres merkevarestrategi. Se på Om oss-siden deres på nettsiden deres for å få en følelse av hvordan de tenker om kundene sine, og hvordan de betjener disse kundene. Se etter noen søkeord som du kanskje vil bruke i intervjusvaret ditt.

Se etter muligheter for å slippe disse nøkkelordene inn i intervjusvarene dine. Du kan føle deg litt vanskelig, men inntrykket du vil gi er en av noen som allerede er på linje med merkevaren.

Eksempler på de beste svarene

Her er et utvalg eksempler på svar du kan bruke til å svare på spørsmål om kundeservice. Sørg for å skreddersy ditt eget svar for å passe til din erfaring, og selskapet du intervjuer med:

Eksempel svar #1

Det er mange komponenter til kundeservice, og du trenger alle for å virkelig tilfredsstille kundene. Kundeservice innebærer å være et snill, høflig og profesjonelt ansikt for selskapet. Det innebærer også å lytte nøye til kundenes ønsker og bekymringer. Utover å lytte, gjør kundeservice alt som står i ens makt for å betjene hver enkelt kunde effektivt og nøyaktig. Til slutt handler kundeservice om å tydelig forklare løsninger til kundene. Alle disse komponentene i kundeservice fører til glade og lojale kunder, som jeg vet er det endelige målet for din bedrift.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne kandidaten gjør en grundig jobb med å liste opp alle de primære ferdighetene som gode kundeservicerepresentanter trenger: profesjonalitet, aktiv lytting , et kundesentrert fokus, problemløsning og kommunikasjon.

Eksempel svar #2

Kundeservice er mer enn å vente på kundene. Det inkluderer å prøve ditt beste for å sikre at kunden er fornøyd. Jeg vet at kundetilfredshet er ekstremt viktig for din bedrift, og det er alltid noe jeg streber etter i min detaljhandelsopplevelse. For eksempel hadde jeg nylig en kunde som var skuffet over at vi ikke hadde en vare i butikken vår. Jeg ringte fire andre avdelinger av selskapet vårt, og ringte til slutt selskapets hovedkvarter for å finne varen. Jeg fikk den deretter sendt til vår filial, og kunden hadde varen innen fire dager. Å jobbe hardt for å møte kundenes behov er alltid min prioritet.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette er et godt eksempel på hvordan du bruker STAR intervjuresponsteknikk for å styrke svaret ditt med en illustrerende anekdote fra tidligere arbeidserfaring. I denne teknikken beskriver du en S ituasjon, den T spør eller utfordre involvert, den TIL handlingen du tok, og R resultatet av denne handlingen.

Eksempel svar #3

Kundeservice lytter til kundene og hjelper til med å løse problemene deres slik at de forblir fornøyde og lojale. Å lytte er en så kritisk, og noen ganger oversett, del av kundeservice. Etter å ha jobbet i et kundesenter i fem år, har jeg god erfaring med å lytte nøye til kundenes behov før jeg jobber effektivt med å løse problemene deres og forklare løsningene. De fleste kunder begynner allerede å føle seg ivaretatt når du lytter nøye til deres bekymringer. Å stille oppklarende spørsmål, gjenta bekymringene deres og ganske enkelt lytte stille er nyttige måter å demonstrere at du lytter og at du bryr deg om problemene deres.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne intervjuobjektet fokuserer på en enkelt komponent av god kundeservice – aktiv lytting – med god effekt, og viser en solid beherskelse av lytteprosessen i en kundevendt rolle.

Slik viser du ekspertisen din

Svaret ditt bør erkjenne at det er mange deler som utgjør kundeservice. For eksempel betyr kundeservice delvis å være et godt offentlig ansikt for selskapet. Det betyr å være høflig og hyggelig mot kunder eller klienter.

En annen viktig del av kundeservice er imidlertid kommunikasjon – du må lytte til folks bekymringer og svare på spørsmål på en klar og effektiv måte.

Forklar og identifiser disse delene, og intervjueren vil bli imponert over kunnskapen din.

Øv på svaret ditt

Ta deg tid til å øve på svaret på spørsmålet: Hva er kundeservice? vil sørge for at du under ditt faktiske intervju viser tilliten, tilstedeværelsen av sinnet, kunnskapen og balansen som arbeidsgivere søker i sine kundebehandlere .

Del et eksempel

Mens dette spørsmålet handler om kundeservice, generelt sett, prøver intervjueren også å se om du har kundeserviceferdigheter som er riktig for jobben. Derfor, hvis du har tid, kan du legge til et eksempel på slutten av svaret.

Gi et eksempel på en gang du demonstrerte kundeservicekvalitetene du nevner eller forklar hvordan du lærte om kundeservice gjennom en bestemt opplevelse (sørg for at det er en positiv opplevelse som viser ferdighetene dine).

Et eksempel kan bidra til å koble svaret ditt tilbake til hvorfor du er en sterk kandidat til jobben.

Kle deg passende

Du kan demonstrere din forståelse av sterk kundeservice gjennom hele intervjuet. Husk at ikke all kommunikasjon foregår høyt. I tillegg til å være forberedt på å svare på intervjuerens spørsmål, ønsker du å skape et positivt førsteinntrykk ved å kle deg riktig, ha vennlig øyekontakt og holde åpent, selvsikkert kroppsspråk .

Spesielt i et jobbintervju for en kundeservicerolle er det viktig at du beviser overfor ansettelseslederen at du forstår hvordan du formidler de riktige budskapene med ditt utseende og oppførsel. Dette kan bety å beholde din sminke eller smykker mer (eller mindre!) konservative enn du ville gjort i friminuttet, eller bare sørge for at din intervjuantrekk er ren, presset og fri for lo eller dyrehår.

Gjennomgå flere spørsmål

Se også gjennom mer vanlige intervjuspørsmål om kundeservice for å være sikker på at du er forberedt på intervjuet.