Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva er drømmejobben din?'

Bedriftsteam på jobbintervju snakker med potensiell kandidat.

•••

skynesher / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

'Fortell meg om drømmejobben din' kan være vanskelig intervjuspørsmål . Selv om drømmejobben din kanskje ikke har noe å gjøre med jobben du intervjuer for, ikke nevne dette hvis det ikke er relatert. Gjør i stedet en innsats for å koble svaret ditt til stillingen du intervjuer for.

Finn ut mer om hvilken informasjon intervjuere håper å oppdage gjennom svaret ditt, sammen med noen gjøremål og ikke gjøre for å svare på dette spørsmålet.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

I intervjuet vil din potensielle arbeidsgiver sannsynligvis fokusere på å finne ut om du har det eller ikke riktige ferdigheter for å lykkes i jobben .

Imidlertid vil de også være interessert i hvor motivert du er til å utføre jobben, og om du vil være fornøyd med stillingen eller ikke. Dette intervjuspørsmålet hjelper intervjuere vurdere motivasjonen din . Svaret ditt kan også gi et innblikk i dine verdier, lidenskaper og prioriteringer som ansatt.

Hva du skal nevne i svaret ditt

Ideelt sett bør svaret ditt på spørsmålet referere til noen elementer i jobben du har. For eksempel, hvis stillingen er en kundeservicejobb, kan du si at drømmejobben din ville ha et høyt nivå av interaksjon med kundene.

Du kan også fokusere på bransjen i svaret ditt på dette spørsmålet: Hvis du søker på en jobb i en miljøvernorganisasjon, kan du nevne din lidenskap for miljøvern. Et annet alternativ er å ramme svaret rundt ditt ideell bedriftskultur og arbeidsmiljø. Du kan for eksempel si at du er ivrig etter å jobbe i et samarbeidsmiljø eller å være en del av et lidenskapelig team. Bare sørg for at miljøet du nevner stemmer overens med kulturen på stillingens arbeidsplass.

For å forberede svaret ditt, brainstorm hva som appellerer til deg ved jobben:

  • Liker du å løse problemer, eller formidle konflikter?
  • Trives du under press?
  • Betrakter du deg selv som en person som liker å engasjere seg med kunder eller med det større samfunnet?

Gå tilbake til stillingslisten, og se gjennom stillingsbeskrivelsen og kravene for å finne det som begeistrer og interesserer deg mest ved stillingen. I svaret ditt kan du referere til begge ferdigheter du har og ønsker å bruke , og de du tror du vil kunne utvikle i stillingen.

Opprett en jobbprofil for å styrke svaret ditt

Tenk på hva du vil ha i en jobb, og lag en profil for din ideelle jobb som inkluderer noen av disse funksjonene.

Drømmejobben din trenger ikke å være en spesifikk stilling, som Account Executive eller Public Relations Director, men kan i stedet inkludere forskjellige ansvarsområder du ville like å ha som en del av stillingen din. Profilen din kan også inkludere ferdigheter du liker å bruke og typen bedriftskultur du trives i.

Sørg for at noen av disse elementene samsvarer med beskrivelsen av jobben du søker på.

Del eksempler med intervjueren

Svaret ditt vil være mer overbevisende hvis du reflekterer over hvorfor du syntes denne typen aktiviteter var givende tidligere, og hvordan ferdighetssett samsvarer med typen jobb du leter etter. Vær klar til å dele noen eksempler på hvordan du har hatt glede av å bruke disse ferdighetene tidligere.

Fokuser på nåtiden og fremtiden

En annen måte å svare på spørsmålet på er å nevne et bestemt mål du ønsker å nå gjennom drømmejobben. For eksempel, hvis du søker på en jobb hos en ideell miljøorganisasjon, kan du nevne at et viktig element i drømmekarrieren din vil være en rolle som fremmer den grønne agendaen.

Til syvende og sist, nøkkelen til å svare: Fortell meg om drømmejobben din? er å formidle din langsiktige interesse for en stilling på høyt nivå, uten å overskygge din interesse for jobben du søker på.

Hva du ikke skal nevne i svaret ditt

Som med alle åpne spørsmål, er det lett å føle at alt går. Men du er fortsatt i et jobbintervju, og svarene dine vil bli nøye undersøkt. Svar som er altfor grandiose - Drømmejobben min er for eksempel administrerende direktør - er skremmende. Og hvis drømmejobben din er å skrive romaner profesjonelt eller bli sommelier, er det best å holde det for deg selv under et intervju for en regnskapsførerstilling. Her er noen andre ting du bør unngå i svaret ditt:

  • Spesifikke stillingstitler: Hold fokus på ferdighetsaspektet ved roller, og ikke navngi spesifikke stillingstitler.
  • Ambisiøse funksjoner: Gå forsiktig her. Hvis drømmejobben din innebærer ansvar som er langt fra oppnåelig i stillingen du søker på, kan det få deg til å virke som om du ikke ville vært lykkelig lenge i stillingen. Intervjuere er mer ivrige etter å ansette søkere som vil bli værende enn de som vil ha en kort periode.
  • Denne jobben: Det er noe litt uoppriktig med å si at jobben du søker på er drømmejobben din. Unngå dette.

Eksempler på de beste svarene

Her er tre eksempler på svar du kan gi under et intervju når intervjueren har stilt deg spørsmålet, Fortell meg om drømmejobben din. Bruk disse som modeller for å lage ditt eget svar.

Det jeg ser etter i en jobb, og det jeg elsker med denne kundebehandlerstillingen, er evnen til å utnytte mine kommunikasjons- og kundeserviceferdigheter. Jeg elsker å samhandle med kunder og raskt og effektivt løse problemer med dem. På veien, etter å ha blitt en ekspert på produktlinjen din og utviklet sterke relasjoner med kundene dine, vil jeg gjerne jobbe med salg.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fungerer bra fordi kandidaten både viser frem kundeserviceferdighetene han ville bringe til stillingen og også henspiller på en relevant karrierebane. Han gjør det klart at han er begeistret for de primære jobbansvarene og vil sannsynligvis bli værende en stund.

Drømmejobben min innebærer en omfattende mengde teamarbeid, som regelmessige personalmøter og gruppeprosjekter. Jeg elsker at denne jobben legger vekt på kommunikasjon mellom kolleger og mellom ledelse og ansatte. Min forrige jobb var 50 % teamprosjekter, og jeg er spent på å fortsette den typen teamarbeid og åpen kommunikasjon her.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne kandidaten gjør en utmerket jobb med å koble svaret sitt til jobben hun søker på, og gir gode eksempler på hvordan hun er godt kjent med samarbeidskompetansen stillingen vil kreve.

Drømmejobben min ville tillate meg å utvikle webinnhold for en rekke selskaper. Jeg elsker å bli kjent med forskjellige kunder og utvikle innhold som passer deres unike behov. I min siste jobb jobbet jeg for eksempel for kunder i bransjer som spenner fra helsetjenester til utdanning og fikk ros for arbeidet mitt med en rekke selskaper. Jeg elsker at denne jobben vil tillate meg å jobbe med en rekke kunder.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Også denne kandidaten har undersøkt arbeidsgiveren og har et solid grep om hva den nye jobben hans vil innebære: ferdigheter i klientforhold, multi-tasking og fleksibilitet. Han er dermed i stand til å utnytte sin tidligere erfaring med kunderelasjoner som et overbevisende salgsargument for sitt kandidatur.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

HOLD SVARET DITT RELEVANT: Sørg for at elementene du lister opp som en del av drømmejobben er arbeidsforhold og funksjoner som er relevante for jobben du intervjuer for.

VIS DIN FERDIGHETSSETT: Bruk svaret ditt som en mulighet til å understreke nøkkelferdighetene og erfaringene du vil bringe til arbeidsgiveren. Juster disse ferdighetene til de viktigste foretrukne kvalifikasjonene som er oppført i stillingsannonsen.

UTTRYKK DIN ENTUSIASME: Hold tonen i stemmen og ansiktsuttrykket ditt oppegående og positivt mens du beskriver drømmejobben din. Intervjueren din vil måle mengden interesse og engasjement du kan tilby organisasjonen deres.