Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva er din største styrke?'

Forretningskvinne i jobbintervju

••• AzmanJaka / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

'Hva er din største styrke?' kan virke som en av de lettere jobbintervju spørsmål du vil bli spurt. Men for mange kandidater kan det være vanskelig – enten er de for beskjedne i responsen, eller så fremhever de ikke de styrkene som samsvarer best med jobbkravene.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Hovedgrunnen til at intervjuere stiller dette spørsmålet er å identifisere om dine styrker stemmer overens med bedriftens behov og jobbens ansvar. Selskapet ønsker å finne ut om du er en passer godt for rollen du intervjuer for. Målet til intervjueren er å matche legitimasjonen din og ferdighetene som trengs for å lykkes i jobben.

Svaret ditt vil hjelpe arbeidsgiveren med å avgjøre om du er den sterkeste søkeren til stillingen eller ikke. Det betyr at hvis du søker på en regnskapsjobb, er det ikke nyttig å markere at styrken din ligger i arrangementsorganisering.

Når du får spørsmål om dine styrker, diskuter egenskaper som best vil kvalifisere deg for den spesifikke jobben og skille deg fra de andre kandidatene.

Det er viktig å vise intervjueren at du har egenskapene arbeidsgiveren søker. Det er visse styrker som alle arbeidsgivere søker i kandidatene de ansetter. Andre vil være spesifikke for jobben og bedriften.

0:54

Spotintervju: 'Hva er din største styrke?'

Hvordan svare 'Hva er din største styrke?'

Hvordan skal du svare på spørsmål om dine styrker? Den beste måten å svare på er å beskrive ferdigheter og erfaring du har som direkte korrelerer med jobben du søker på.

Vær forberedt på å svare lage en liste over kriteriene nevnt i stillingsannonsen og deretter:

 • List opp ferdighetene dine som samsvarer med de arbeidsgiveren søker. Denne listen kan inkludere utdanning eller opplæring, myke ferdigheter , harde ferdigheter , eller tidligere arbeidserfaringer.
 • Begrens listen over ferdigheter til tre til fem spesielt sterke ferdigheter.
 • Ved siden av hver ferdighet, legg merke til et eksempel på hvordan du har brukt den styrken tidligere.

Dette vil forberede deg på når arbeidsgiveren ber deg om å utdype en spesiell styrke, og du vil kunne dele eksempler med intervjueren.

Når du svarer, vil du dele styrker som samsvarer med kvalifikasjonene selskapet søker.

Inkluder også disse i svarene dine kraftord, som er med på å gjøre et godt inntrykk . Jo mer ferdighetene dine samsvarer med de angitte jobbkravene, desto større sannsynlighet er det for at du får et jobbtilbud.

Eksempler på de beste svarene

Se gjennom disse eksemplene på de beste svarene på spørsmål om dine styrker, men pass på å skreddersy svarene dine til legitimasjonen din og rollekravene.

Jeg har en solid arbeidsmoral. Når jeg jobber med et prosjekt vil jeg ikke bare overholde deadlines. Jeg foretrekker heller å fullføre prosjektet i god tid før skjema. I fjor tjente jeg til og med en bonus for å ha fullført de tre siste rapportene mine en uke før tiden.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Å dele et eksempel på hvordan dine styrker bidrar til jobbsuksess er en god strategi. Det viser ansettelseslederen hvorfor du er kvalifisert.

Jeg har ekstremt sterke skriveferdigheter. Etter å ha jobbet som tekstredaktør i fem år, har jeg en dyp oppmerksomhet på detaljer når det kommer til skrivingen min. Jeg har også skrevet for en rekke publikasjoner, så jeg vet hvordan jeg skal forme skrivestilen min for å passe oppgaven og publikum. Som markedsføringsassistent vil jeg være i stand til å skrive og redigere pressemeldinger effektivt og oppdatere nettinnhold med nøyaktighet og letthet.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser hvordan kandidatens fleksibilitet, styrker og prestasjoner kan brukes på en rekke måter.

Jeg er en dyktig salgsrepresentant med over ti års erfaring. Jeg har overskredet salgsmålene mine hvert kvartal med minst 20 %, og jeg har tjent en bonus hvert år siden jeg begynte hos min nåværende arbeidsgiver.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Hvis du kan dele kvantifiserbar informasjon som validerer dine styrker, vil det hjelpe intervjueren til å forstå hvor mye du har å tilby dersom du skulle bli ansatt.

Jeg er stolt over mine kundeserviceferdigheter og min evne til å løse potensielt vanskelige situasjoner. Med fem års erfaring som kundeservicemedarbeider har jeg lært å forstå og løse kundeproblemer effektivt. På et relatert notat har jeg også sterke kommunikasjonsevner, som hjelper meg å jobbe godt med kunder, teammedlemmer og ledere. Jeg er kjent for å være et effektivt teammedlem med talent for å holde presentasjoner.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fremhever flere styrker, og viser intervjueren hvorfor disse egenskapene er avgjørende for å lykkes i jobben.

Min bakgrunn som engelsk hovedfag vil helt sikkert hjelpe meg til å lykkes i jobben. Jeg omstrukturerte, redigerte og skrev ansattes nyhetsbrev for sykehuset og viste spesielt frem ansattes profiler og bidrag. Våre undersøkelser indikerte at det nye formatet ble mer verdsatt og mer lest av personalet, og bidro til å bygge moral. Jeg skrev også om store deler av medarbeiderhåndboken for å forenkle språket.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fungerer bra fordi det viser styrker i handling. Den gir detaljer om to forskjellige prosjekter, inkludert hva som var involvert samt resultatene.

Tips for å gi best respons

Forbered et svar: Opprette en liste over dine styrker (som de forholder seg til jobben) vil hjelpe deg å svare på dette spørsmålet med selvtillit.

Diskuter dine viktigste styrker: Hold fokus på et par sentrale styrker som er direkte knyttet til stillingen og selskapet. Et fokusert, relevant svar med ett eller to eksempler vil imponere intervjueren din.

Del hva du har å tilby: Hold svaret ditt til poenget og fokusert på egenskapene du vil tilføre jobben og selskapet. Målet ditt er å selge selskapet på hvorfor du er personen de bør ansette.

Hva du ikke skal si

Dette er ikke tiden for å være ydmyk. Selv om du ikke vil overdrive dine styrker, bør du være komfortabel med å artikulere hva som gjør deg til en ideell kandidat . På den annen side ønsker du ikke å svare på dette spørsmålet med en vaskeliste med vage styrker. Og du vil heller ikke virke skrytende eller arrogant.

Som med alle intervjusvar, er det best å ikke tulle eller snakke på en evighet. Her er eksempler på svar du ikke bør gi:

 • Jeg er sannsynligvis den mest begavede søkeren du noen gang vil møte. Alle sier at jeg er ekstremt intelligent, hardtarbeidende og en fabelaktig formidler.
 • Mine største styrker er skriving, prosjektledelse, kvantitativ forskning, arrangementsplanlegging, budsjettutvikling og sosiale medier.
 • Jeg er en talentfull musiker, livet til festen, og en stor vitser. Jeg ruller med slagene og tar ikke nederlag for alvorlig.
 • Jeg burde fortelle deg om tiden da vårt brorskap var under press. Presidenten hadde feilforvaltet noen penger, og mange av brødrene hadde havnet i problemer for å ha diset og festet for mye. Dekanen kalte alle offiserene inn på kontoret hennes, og de fikk høre om alle våre overtredelser. Jeg tok over ledelsen og snudde ting, og vi er nå et godt respektert brorskap uten problemer.

Mulige oppfølgingsspørsmål

 • Hva er din største svakhet? - Beste svar
 • Hvordan hjalp styrkene dine på jobbytelsen din? - Beste svar
 • Hva er dine styrker og svakheter? - Beste svar
 • Hva kan du gjøre bedre for oss enn de andre kandidatene? - Beste svar

Viktige takeaways

SKRIV ET SVAR: Du trenger ikke å huske et svar, men hvis du skriver ut noen ideer om hva du vil si, vil det gjøre det lettere å svare på spørsmålet under intervjuet.

FOKUS PÅ DINE PRESTASJONER: Fokuser svaret ditt på hvilke av dine prestasjoner som samsvarer best med arbeidsgiverens krav.

PITCH IDENTIFIKASJONER: Intervjuet er en mulighet til å selge legitimasjonen din til ansettelsessjefen. Når du svarer, vær forberedt på å vise hvorfor du passer best