Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva er din største svakhet?'

Beste svar på intervjuspørsmål om svakheter

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Intervjuspørsmål:

Theresa Chiechi / The Balance

Hva er den beste måten å snakke om svakheter på jobbintervjuer ? Å snakke om ting du ikke utmerker deg på kan være vanskelig når du skal intervjue for en ny jobb. Når du blir spurt om svakheter, er det viktig å reagere nøye. Du ønsker ikke å så tvil om din evne til å gjøre jobben.

Hva arbeidsgiver ønsker å vite

Når du blir spurt om dine svakheter, vil arbeidsgiveren vite om du er kvalifisert til å gjøre jobben. Ansettelseslederen ser også etter indikatorer som viser at du har vært i stand til å lære nye oppgaver og håndtere nye utfordringer. Så dette spørsmålet er en mulighet til å vise at du har de riktige eiendelene for jobben.

Hvordan svare 'Hva er din største svakhet?'

Det er flere forskjellige måter å svare på når du blir spurt under et jobbintervju hva som er best svakhet er.

Du kan nevne ferdigheter som ikke er kritiske for jobben, diskutere ferdigheter du har forbedret, eller snu en negativ til en positiv.

Selv om spørsmålet handler om svakheter, bør svaret ditt alltid være innrammet rundt de positive sidene ved dine ferdigheter og evner som ansatt.

Alternativ 1: Diskuter ikke-essensielle ferdigheter

En tilnærming til å svare på dette spørsmålet er å analysere viktige ferdigheter og styrker kreves for stillingen du intervjuer for og kommer så opp med en ærlig mangel som ikke er avgjørende for å lykkes i den jobben.

For eksempel hvis du er det søker på en sykepleierjobb , kan du fortelle at du ikke er spesielt flink til å gjennomføre gruppepresentasjoner. I dette tilfellet vil det være avgjørende å understreke styrken din i en-til-en-kommunikasjon med pasienter, samtidig som du gir et eksempel på dine problemer med presentasjoner for store grupper. På samme måte, hvis du søker på en stilling som forfatter, kan du fokusere på en ferdighet som ikke er nødvendig for jobben, som i eksemplet nedenfor.

Tall har ikke alltid vært min sterke side. Heldigvis, som tekstforfatter, kan jeg fokusere mesteparten av tiden min på den kreative prosessen med å skrive. De siste årene har jeg imidlertid begynt å sette meg inn i de digitale analyseverktøyene som brukes i de ulike nettsidene og appene jeg skriver for, og jeg har funnet ut at når du legger til kontekst, kan tall faktisk være ganske opplysende.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret har en svakhet som ikke er avgjørende for suksess i denne jobben. Den viser også hvordan kandidaten har forbedret og oppgradert sine ferdigheter.

Alternativ 2: Nevn ferdigheter du har forbedret

Et annet alternativ er å diskutere ferdigheter som du har forbedret i din forrige jobb eller som du aktivt jobber med å forbedre. Dette viser intervjueren at du er forpliktet til selvforbedring.

Begynn svaret med å snakke om hvor du startet og trinnene du tok for å forbedre, og fremhev deretter resultatet.

Hvis du bruker denne strategien, sørg for å ikke nevne noe som du har forbedret som ville være avgjørende for stillingen du intervjuer for, siden du ikke vil at kvalifikasjonene dine for jobben skal stilles spørsmål ved.

Et område jeg har forbedret meg på tidligere er mine salgskunnskaper. Som en produktsjef som jobber med interne team og ikke har kontakt med kunder eller salgsprospekter, selger jeg ikke mye, om noe, i rollen min. Men siden jeg kommuniserer ganske ofte med salgsteamet, følte jeg at det kunne være til nytte for meg å ha en større forståelse av deres strategier og taktikker. Jeg tok et salgsferdighetskurs på nettet. Det forbedret hvordan jeg jobber med salgsteam, og nå, når jeg blir med på salgsmøter, har jeg en mye bedre ide om hva som skjer, og jeg føler meg mer effektiv i å kommunisere med salgsteamet. Dette kurset hjalp meg også å bygge videre på ferdighetene jeg bruker for å 'selge' visjonen min for produktet internt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fungerer bra fordi det tydelig viser hvordan kandidaten har forbedret ferdighetene som trengs for å utføre jobben effektivt.

Alternativ 3: Gjør et negativt til et positivt

Et annet alternativ for å svare er å snu et negativt til et positivt. For eksempel kan en følelse av at det haster med å fullføre prosjekter snus til en positiv; for eksempel er du en kandidat som vil sørge for at et prosjekt blir ferdig i tide. Eller kanskje du har en oppmerksomhet på detaljer som fører til at du trippelsjekker hvert element i et regneark og korrekturleser hver e-post du sender to ganger.

Uansett hva du sier, er det viktig å indikere at du er oppmerksom på denne egenskapen og er i stand til å forhindre at den forstyrrer produktiviteten din.

Jeg har en veldig sterk oppmerksomhet på detaljer. Noen ganger kan dette bli en tendens til perfeksjonisme. Tidligere fant jeg ut at dette førte til at jeg tredoblet hvert element i et regneark, korrekturleste e-poster nøye for å sikre at jeg hadde kommunisert det jeg prøvde å få frem på en klar, kortfattet måte, eller fikle med layouten til en presentasjon for å sikre at det var perfekt. Jeg har siden lært å budsjettere tiden min og måle hvilke oppgaver som krever og faktisk drar nytte av dette presisjonsnivået.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Kandidaten viser intervjueren at hun har tidsstyringsevner til å fokusere på et detaljorientert prosjekt.

Flere eksempler på de beste svarene

Se gjennom flere eksempler på svar for å hjelpe deg med å formulere ditt eget svar.

Organisasjon har ikke alltid vært min sterkeste side. Jeg har alltid vært tilbøyelig til å prioritere oppgaver som direkte påvirker bunnlinjen, og å opprettholde et perfekt skrivebord eller en organisert innboks så ikke ut til å virkelig flytte nålen med tanke på produksjonen min. Over tid har jeg lært at å holde et rent arbeidsområde – både fysisk og digitalt – gjør støtte min evne til å fokusere og forbedre effektiviteten i arbeidsflyten min. Jeg har implementert et tidsstyringssystem som gjør at jeg kan holde meg organisert uten å gripe inn i mine andre ansvarsområder.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Kandidaten nevner en svakhet og viser hvordan han løste problemet.

Når jeg jobber med et prosjekt vil jeg ikke bare overholde deadlines. Jeg foretrekker heller å fullføre prosjektet i god tid før forfallsdatoen. Selv om dette betyr at jeg aldri går glipp av en deadline, betyr det også at jeg noen ganger kan ha det travelt når jeg jobber. Jeg har siden lært å bremse ned, være mer tålmodig og gi hvert prosjekt den forsiktige oppmerksomheten det fortjener.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at det er viktig å overholde tidsfrister og få arbeidet gjort nøyaktig.

Jeg pleide å vente til siste minutt med å sette avtaler for den kommende uken, men jeg innså at det er mye mer fornuftig å planlegge på forhånd. Jeg er nå mye mer proaktiv når det gjelder å planlegge møter, og dette lar meg planlegge og segmentere arbeidet mitt for uken uten å måtte gjette på når jeg trenger å sette av tid til møter.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Kandidatens svar viser at han etablerte tidsstyringsevner som gjør ham i stand til å utføre jobben effektivt.

Noen ganger bruker jeg mer tid enn nødvendig på en oppgave eller tar på meg oppgaver som lett kan delegeres til noen andre. Selv om jeg aldri har gått glipp av en deadline, er det fortsatt et forsøk for meg å vite når jeg skal gå videre til neste oppgave og å være trygg når jeg tildeler andre arbeid. I min nylige stilling implementerte jeg et prosjektstyringsverktøy som gjorde at jeg enkelt kunne overvåke fremdriften til alle oppgavene jeg tildelte. Dette hjalp meg til å føle meg mye mer komfortabel med å delegere arbeid.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at kandidaten kan håndtere delegering av arbeid og ledelse av et prosjekt, som er nødvendige ferdigheter for leder- og lederroller.

Jeg pleide å like å jobbe med ett prosjekt til det ble fullført før jeg begynte på et annet, men jeg har lært å jobbe med mange prosjekter samtidig, og jeg tror det gjør at jeg kan være mer kreativ og effektiv i hvert enkelt prosjekt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser kandidatens vellykkede overgang fra å jobbe med én oppgave om gangen til multitasking.

Tips for å gi det beste svaret

Forbered et svar. Det kan være lettere å svare når du har en ide om hva du vil si.

Hvis du kommer blank, gjennomgang eksempler på svakheter kan hjelpe deg med å få hjulene til å gå rundt.

Vær ærlig. Det er viktig at svaret ditt er autentisk og skreddersydd for dine egne forhold. Av alle spørsmålene du sannsynligvis vil bli stilt i et intervju, er dette ikke et spørsmål du vil risikere å fremstå som uoppriktig.

Gjør et negativt til et positivt. Sett inn svaret ditt på en positiv måte, slik at det du fremstilte som trenger forbedring, blir sett på som en prestasjon snarere enn en svakhet.

0:52

Noen få måter å svare på 'Hva er din største svakhet?'

Hva du ikke skal si

Ikke gå over bord. Det er viktig å ikke snakke for mye om svakhetene dine eller hva du trenger å forbedre. Du vil ikke at intervjueren skal oppfatte deg som en kandidat som ikke er kvalifisert.

Ikke si at du er perfekt. Det er viktig å ikke fremstå som arrogant eller uærlig ved å påstå at du ikke har noen svakheter.

Hold det positivt. Du har kanskje lagt merke til at begrepet 'svakhet' ikke brukes i prøvesvarene. Du ønsker alltid å fokusere på det positive ved intervju .

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Hva er din største styrke? - Beste svar
  • Hva er dine styrker og svakheter? - Beste svar
  • Hvilken del av jobben vil være mest utfordrende for deg? - Beste svar
  • Hva kan vi forvente av deg i løpet av de første 60 dagene i jobben? - Beste svar
  • Beskriv en vanskelig arbeidssituasjon og hvordan du overvant den. - Beste svar

Tips for å gi det beste svaret

Vær forsiktig med hvordan du reagerer: Husk at hvordan du formulerer svaret på jobbintervjuspørsmål om svakheter er like viktig som det du sier.

Fokus på prestasjoner: Prøv å flytte fokus fra det som trenger forbedring til det du har oppnådd.

Skriv et svar: Du trenger ikke å huske et svar. Men hvis du skriver ut noen ideer på forhånd, vil det være lettere å svare på spørsmålet under intervjuet.