Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: Hva er din arbeidsfilosofi

Afroamerikansk kvinne tar et intervju av en kvinne

••• Eric Audras / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Intervjuere for profesjonelle stillinger vil ofte spørre om arbeidsfilosofien din, og de vil høre eksempler som illustrerer filosofien din i handling. Du vil få dette spørsmålet oftest i karrierer som involverer rådgivning, sykepleie, undervisning , og utøvende ledelse .

Hva er arbeidsfilosofi?

Arbeidsfilosofien din er tilnærmingen du bruker i arbeidet ditt. Den viser din potensielle arbeidsgiver om du vil passe inn i stilen eller ikke kulturen i selskapet . Intervjuere stiller denne typen spørsmål for å bygge opp et bilde av verdiene dine og for å finne ut om filosofien din stemmer overens med organisasjonens orientering.

Tenk på filosofien din som merkevaren din, en klar erklæring om hvem du er og hvordan du bruker det på arbeidet ditt.

Bestem din arbeidsfilosofi

Ikke vær skremt av å prøve å definere deg selv. Det finnes verktøy du kan bruke til å lage en filosofi som inkluderer dine personlige og profesjonelle mål.

Gjør en egenvurdering for din karriere. Tenk på hva som gjør deg god til det du gjør.

  • Er du for eksempel ressurssterk, en som kan tenke utenfor boksen og finne en løsning uansett begrensningene?
  • Eller er du hardtarbeidende, og gir den 110 % innsatsen hver dag?
  • Er du en lagspiller, en som ser på teamarbeid som avgjørende for en vellykket organisasjon?

Dette er kategorier av holdninger til arbeid som utgjør en personlig filosofi.

Andre kategorier inkluderer kreativitet, læring fra feil eller feil, være en visjonær, dedikasjon til å hjelpe eller tjene, motivasjon, å være tilpasningsdyktig til nye eller stadig skiftende omstendigheter, evne til å balansere, trives med unikhet, være fokusert eller gi sterk ledelse. Ingen er bare en av disse kategoriene.

Hvis du har noen nettverksforbindelser i selskapet, kan du også sette opp en informasjonsintervju for å lære om arbeidskulturen.

Hva intervjueren forventer

Intervjueren din ønsker å høre mange ting i en jobbintervju , men mest av alt ønsker en potensiell arbeidsgiver å vite hva du kan forvente av deg som ansatt. Så vær klar med et gjennomtenkt, intelligent svar.

Hold det fokusert

Før du i det hele tatt begynner å tenke på detaljene, husk at ærlighet om deg selv og din filosofi sier seg selv. Ikke bare smink ting om deg selv for å passe jobben. Hvis du må gjøre det, er den jobben sannsynligvis ikke riktig for deg. Som ditt håndverk, din filosofi, minn deg selv på å være ekte og være konsekvent.

Forklar din filosofi

Intervjuere ønsker å se en filosofi som gjenspeiler entusiasme for arbeidet ditt, en sterk arbeidsmoral og dybden av opplevelsen din. For noen stillinger kan potensielle arbeidsgivere også teste for å se om du har holdt tritt med trender innen ditt felt . CV-en din beskriver arbeidserfaringen din, men filosofien din oppsummerer hvordan du nærmer deg arbeidet ditt og hva som gjør at du lykkes med det. Det kommer til kjernen av saken for intervjuere.

Hvis du har noen nettverksforbindelser i selskapet, kan du også sette opp en informasjonsintervju for å lære om arbeidskulturen.

Det kan hjelpe å gjennomgå noen av teoretikere som har formet gjeldende praksis innen ditt felt, men det er akseptabelt å nevne at du er eklektisk i din tilnærming, og skreddersyr handlingene dine basert på situasjonen. Bare sørg for at du kan beskrive de spesifikke tilnærmingene du oftest bruker for å sikkerhetskopiere svarene dine.

Del eksempler

Når du stiller oppfølgingsspørsmål, kan intervjuere spørre etter eksempler på hvordan du har brukt filosofien din. Så vær klar til å beskrive spesifikke situasjoner, handlingene du tok, og de positive resultatene du genererte gjennom tilnærmingen din.

Artikkelkilder

  1. ResearchGate. ' Arbeidsfilosofien – basert på fire historier .' Åpnet 29. august 2021.