Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvilken type arbeidsmiljø foretrekker du?'

Hvordan besvare intervjuspørsmål om arbeidsmiljøer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Forretningsmann som jobber på datamaskinen

AMV Photo / Digital Vision / Getty Images

I løpet av en jobbintervju , kan du bli spurt om hva slags arbeidsmiljø du foretrekker. Intervjuere stiller dette spørsmålet for å finne ut hvor godt du vil passe inn i selskapet og med bedriftskultur . Det hjelper dem også å identifisere ditt mest produktive arbeidsmiljø.

Er du mer komfortabel i et tradisjonelt, mer formelt arbeidsmiljø eller i en mer uformell kontorstruktur? Liker du en teambasert tilnærming, eller foretrekker du å gjøre dine egne ting? En intervjuer vil virkelig vite i hvilket miljø du er mest komfortabel. Du kan bare oppnå maksimal produktivitet hvis du er avslappet og føler at du passer inn.

Slik svarer du på intervjuspørsmål om ditt foretrukne arbeidsmiljø

Når du blir spurt om arbeidsmiljøer, er det beste alternativet å prøve å holde seg relativt nøytral siden, på dette stadiet i intervjuprosess , du vet ikke hvordan det ville være å jobbe for selskapet. Det er en god idé å opprettholde at du er fleksibel og tilpasser deg med glede i ethvert miljø. Du vil ikke si noe for å skade sjansene dine for å komme til neste trinn i ansettelsesprosess .

Men unngå å være uærlig. Hvis det er visse miljøer du absolutt ikke kan jobbe i, ikke si at du kan håndtere dem.

For eksempel, hvis du er regnskapsfører, kan du si at du er fleksibel med tanke på arbeidsmiljøet ditt, men at du presterer best når du har en relativt rolig plass, slik at du kan bore i tallene uten distraksjon.

Bilde av Theresa Chiechi. Balansen 2019

Eksempler på de beste svarene

Disse eksemplene på mulige svar på dette intervjuspørsmålet kan være nyttige, men sørg for å skreddersy svarene dine til jobben og selskapet.

Eksempel svar

Jeg kan være fleksibel når det gjelder arbeidsmiljøet mitt. Fra din nettside ser det ut som miljøet i ingeniøravdelingen her på RRS er fartsfylt og strukturert for å utvide produksjonen. Jeg liker å jobbe i et område som opplever rask vekst, og jeg tror denne typen miljø bidrar til nye ideer og applikasjoner.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Intervjuer setter pris på å høre at en søker er fleksibel med tanke på arbeidsmiljøet. I dette tilfellet legger du ikke bare vekt på fleksibiliteten din, men du indikerer at du kan jobbe i et hektisk miljø og at du ikke har noe imot struktur. Hvis et raskt, strukturert miljø er normen hos dette selskapet, vil dette svaret være passende, og din fleksibilitet vil være en bonus.

Eksempel svar

Jeg har jobbet i mange typer miljøer og likte å lære nye ting fra hvert. Jeg vil si at selv om jeg ikke foretrekker et bestemt miljø, liker jeg veldig godt å jobbe med mennesker som er forpliktet til å få ting gjort og som brenner for arbeidet sitt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Du viser i dette svaret at du kan håndtere ethvert arbeidsmiljø som en intervjuer vil like å høre. Du viser også din takknemlighet for medarbeidere som liker arbeidet sitt.

Eksempel svar

Jeg liker å jobbe i et miljø der medlemmene i teamet har en sterk følelse av kameratskap og en god arbeidsmoral. Jeg liker å jobbe med kompetente, snille, morsomme mennesker som liker å få ting gjort. Det er viktig for meg å føle at jeg kan stole på teammedlemmene mine til å alltid gjøre sitt beste fordi jeg gjør det.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Svaret ditt indikerer at du er komfortabel og liker å jobbe i team, og det ville vært spesielt passende hvis du snakket med en intervjuer for en bedrift som brukte en teamtilnærming i arbeidsmiljøet.

Eksempel svar

Etter å ha jobbet i en rekke arbeidsmiljøer, fra veldig uformelle og avslappede til fartsfylte, tror jeg at jeg tilpasser meg godt til de fleste. Jeg er ikke kjent med hva bedriftsmiljøet er her; kan du fortelle meg om det?

Utvide

Hvorfor det fungerer: Hvis du ikke har klart å finne ut om bedriftskulturen og arbeidsmiljøet gjennom din egen forskning, kan du spørre intervjueren. Når du vet hvordan de ser på arbeidsmiljøet sitt, kan du avgjøre om du blir en passer godt og kan gi eksempler på hvordan din arbeidsstil passer godt med deres kultur.

Tips for å gi det beste svaret

Undersøk bedriftens arbeidsmiljø. Den beste måten å forberede seg på dette spørsmålet på er å sørge for at du gjør din forskning. Selskapets nettsteder inneholder mange informasjon om bedriftens miljø , uttalt og underforstått. Se etter 'Om oss'-delen, som vil fremheve arbeidsmoralen til selskapet som helhet og noen ganger gi informasjon om individuelle ansatte.

Nettverk for å lære om selskapet. Hvis du har en kontakt i selskapet , snakk med dem om bedriftskulturen. Ta kontakt med nettverket ditt for å finne informasjon om omdømmet til selskapet du søker til. Bruk LinkedIn for å lære om selskapet. Det vil være svært nyttig for deg å analysere hvordan arbeidsmiljøet vil være fordi det vil påvirke hvor glad og produktiv du blir hvis du får jobben.

Relater svaret ditt til bedriftskulturen. Hvis det er mulig, relater svaret ditt om arbeidsmiljøet du foretrekker til bedriftens kultur. Å gjøre en match er en god måte å vise intervjueren at du passer for rollen.

Vær ærlig. Uansett arbeidsmiljø i bedriften, vær ærlig i svaret ditt. Hvis selskapet bruker en teamtilnærming, for eksempel, og du foretrekker å jobbe alene, ville du ikke vært fornøyd med å jobbe i det spesielle arbeidsmiljøet.

Hva du ikke skal si

Ikke kritiser. Hvis du har jobbet i bransjen og kanskje i et lignende selskap som har et annet arbeidsmiljø, ikke kritiser dette selskapets arbeidsmiljø overfor intervjueren. Ikke hint om at du kanskje vet en bedre måte.

Ikke vær usikker. Hvis det er et arbeidsmiljø du vet at du ikke kan håndtere, ikke si noe som, kanskje jeg kunne jobbe i det miljøet. Intervjueren vil innse at du er usikker og vil føle at du kanskje er desperat etter jobben.

Ikke overdriv saken din. Ikke snakk for mye om emnet. Vær kort og så nøytral som mulig samtidig som du er ærlig.

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Ville du fortsatt være interessert i denne jobben hvis du visste at arbeidsmiljøet på et tidspunkt i fremtiden ville endre seg fra et individuelt miljø til en teambasert tilnærming? Beste svar
  • Hvordan ville du håndtere et fiendtlig arbeidsmiljø? Beste svar
  • Hvordan ville du håndtert det hvis det var et problem med at et medlem av teamet ditt ikke gjorde sin rettferdige del av arbeidet? Beste svar

Viktige takeaways

Lær om selskapet: Bruk både nettbaserte kilder og andre kontakter du måtte ha for å finne ut om arbeidsmiljøet i bedriften.

Vær fleksibel: Innse at du bør være fleksibel og forståelsesfull når det gjelder arbeidsmiljøer fordi bedrifter er i stadig endring.

Match svaret ditt på jobben: Relater svaret ditt til stillingsbeskrivelsen og bedriftens kultur.