Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Når kan du begynne å jobbe?'

Jobbintervju

••• vgajic / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

I løpet av jobbintervjuer , vil arbeidsgivere sannsynligvis spørre om hvor snart du kan være tilgjengelig for å begynne å jobbe, spesielt hvis stillingen du søker på for øyeblikket er åpen og avgjørende for selskapets drift.

Dette kan også være et spørsmål i en jobbsøknad. Søkere blir ofte spurt om hvilken dato de er ledige for å begynne å jobbe dersom de skulle bli ansatt. Den vanligste tidsrammen for å starte en ny stilling er to uker etter at du har takket ja til jobbtilbudet . Det er fordi selskaper antar at du vil tilby to ukers varsel til din nåværende arbeidsgiver.

Avhengig av arbeidsgiver kan du ha en viss fleksibilitet. Det er mulig å forhandle en annen startdato hvis du er interessert i å starte tidligere enn to uker (eller senere), ha en arbeidskontrakt som krever at du blir i lengre tid, eller ønsker å ta fri før du begynner i ny stilling.

Selv om du ikke har et jobbtilbud ennå, er det lurt å tenke på en foreløpig tidsramme for å gå videre dersom du får stillingen.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Først og fremst vil intervjueren vite når du vil være tilgjengelig for å jobbe. De vil sannsynligvis håpe at du er i stand til å starte før heller enn senere.

Men de vil også ta hensyn til hvordan du svarer, ikke bare når du er klar for jobb. Hvis du virker villig til å forlate din nåværende arbeidsgiver høyt og tørt, vil intervjueren bekymre deg for at du vil gjøre det samme med din nye arbeidsgiver hvis du får jobben. Dette er en annen grunn til at det er best å gi to ukers varsel (eller hva det er som kreves av enhver arbeidsavtale ).

Balansen, 2018

Hvordan svare på intervjuspørsmål om når du kan begynne å jobbe

Hva bør du gjøre hvis din nåværende arbeidsgiver vil at du skal bli lenger? Hva med når du vil ta litt fri mellom jobbene? Det er flere forskjellige alternativer å velge mellom når du diskuterer startdatoen for en ny stilling.

Når du kan starte med en gang

Generelt er den beste responsen å formidle en vilje til å starte arbeidet så snart som mulig. Arbeidsgiveren vil være begeistret over din fleksibilitet, og det vil bidra til å sikre en smidig overgang til den nye rollen.

Men hvis du har en annen jobb mens du er i søknadsprosessen for en ny må du være taktfull med svaret ditt. Denne typen spørsmål kan være en mekanisme for å teste din etikk.

Unngå fristelsen til å si 'i morgen' hvis du er ansatt. Hvis du gjør det, kan intervjueren din lure på om du ville gjort det samme med organisasjonen deres.

Gir svært lite eller til og med ingen varsel når du slutter kan la bedrifter i stikken og gjøre overganger smertefulle. Det kan også sette sjansene dine i fare få en god referanse fra din tidligere arbeidsgiver .

Hvis du er uten jobb eller hvis din nåværende jobb er i ferd med å avsluttes, er det selvfølgelig greit å fortelle arbeidsgiveren at du kan begynne umiddelbart eller så snart de ønsker det.

Når du må gi to ukers varsel (eller mer)

Du har kanskje et engasjement som krever enda lengre varsel. I den situasjonen, hvis det er et alternativ å bruke feriedager til opplæring/orientering, gi beskjed til den potensielle arbeidsgiveren om tilgjengeligheten din.

Husk at selv om du bør gi to ukers varsel, kan din nåværende arbeidsgiver tilby deg muligheten til å slutte tidligere. Det er usannsynlig, men det er tilfeller når en ansatt blir bedt om det dra med en gang når de gir beskjed . Hvis det skjer etter at du har blitt ansatt, kan du nevne at du er tilgjengelig for å starte tidligere enn du forventet. Igjen, ikke nevne noen unntak fra standardretningslinjene på dette tidspunktet.

Når du vil ha mer fri

Ofte er ansatte ivrige etter å ta litt fri mellom jobbene. Det kan være lurt å ta en ferie eller trenger å flytte.

Hvis du trenger å flytte for jobben, er det greit å spørre om hvilken timing som passer best for selskapet; du trenger tross alt tid til å flytte til det nye stedet.

Eller det kan være lurt å bruke litt tid på å dekomprimere, så du vil føle deg frisk og ladet opp på den første dagen i den nye stillingen. Dette scenariet er litt mer utfordrende å navigere.

Det er ikke en god idé å dele denne informasjonen før du har en fast jobbtilbud . I stedet kan du snu spørsmålet og spørre intervjueren om ønsket startdato for stillingen. Du kan oppleve at tidsvinduet deres er mer fleksibelt enn du trodde.

Totalt sett er det generelt akseptabelt å angi behovet for en tilpasningsperiode så lenge du også uttrykker stor entusiasme for jobben og en viss fleksibilitet for å imøtekomme arbeidsgiveren. Og du kan alltid angi svaret ditt som fordelaktig for arbeidsgiveren, siden noen få ekstra dager vil gjøre deg klar til å starte.

Eksempler på de beste svarene

I henhold til vilkårene i kontrakten min er jeg forpliktet til å gi tre ukers varsel. Jeg kan imidlertid begynne neste dag, så snart jeg har oppfylt det kravet. Jeg er ivrig etter å møte resten av teamet og komme på jobb.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Din entusiasme og ønske om å starte ASAP er mer enn tydelig i dette svaret. Selv om ansettelseslederen kanskje skulle ønske at du kunne begynne tidligere, vil de respektere det faktum at du er lojal mot din nåværende arbeidsgiver. Husk at intervjuere vil anta at du vil behandle dem slik du behandler tidligere arbeidsgivere. Så vær positiv selv om du har problemer med selskapet eller kontrakten din.

Jeg kan begynne med en gang, hvis det passer for deg. Når håper du å ha laget på plass?

Utvide

Hvorfor det fungerer: Enhver ansettelsesleder vil bli glad for å høre at du er tilgjengelig umiddelbart. Dette svaret gir imidlertid ikke overdreven detaljer om hvorfor du kan starte med en gang. Det er ikke nødvendig å minne intervjueren på at du for eksempel er arbeidsledig.

Jeg vil selvfølgelig gi standarden to ukers varsel, men da er jeg klar til å sette i gang.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Igjen, ansettelsesledere vil vite at du vil være lojal mot selskapet deres og behandle dine nye medarbeidere med omtanke. Dette svaret gjør det klart at du ikke vil la teamet ditt i stikken.

Tips for å gi det beste svaret

Vær fleksibel og imøtekommende. Svaret ditt på dette intervjuspørsmålet bør møte arbeidsgiverens behov. Prøv derfor å være så fleksibel og imøtekommende som mulig i svaret ditt. Unngå å gjøre det om deg selv om du har konflikter som vil hindre deg i å starte tidligere.

Vær ærlig. Hvis du vet at du trenger en ekstra uke etter to ukers oppsigelse og ikke kan starte før tre uker etter at jobbtilbudet er akseptert, vær grei under intervjuet og søknadsprosessen. Hvis du ikke er det, kan du starte jobben på feil fot – med lederen din som føler at du er uærlig.

Hva du ikke skal si

Ikke gi for mange detaljer. Intervjueren trenger ikke å vite hele livshistorien din! Du trenger ikke å gå inn på alle detaljer om den planlagte flyttingen, bryllupsreisen du har på kalenderen, eller detaljer i kontrakten din med din nåværende arbeidsgiver. Du kan ganske enkelt si 'Jeg må dobbeltsjekke detaljene i min nåværende kontrakt, men jeg vil absolutt være ivrig etter å begynne med en gang' eller 'Jeg har en tur på kalenderen i august, så vi må kanskje tidsplan rundt det, men jeg vil gjerne begynne med en gang.

Unngå spesifikke datoer. Intervjuere er mer interessert i et tidsrom og din holdning. Med mindre dette spørsmålet er innledet med «Vi vil gjerne tilby deg jobben», er det ikke et jobbtilbud! Så du trenger ikke å oppgi en eksakt dato på dette tidspunktet - bare gi intervjueren beskjed om du kan begynne med en gang, om to uker, eller om du trenger litt mer tid.

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Hva vil du savne mest med din siste jobb? – Beste svar
  • Hva er dine lønnskrav? – Beste svar
  • Har du noen spørsmål til meg? – Beste svar

Viktige takeaways

VÆR FLEKSIBEL: Hvis mulig, prøv å imøtekomme arbeidsgiverens behov.

VÆR ÆRLIG: Hvis du trenger mer enn standard to uker, vær ærlig om det når du blir spurt.

IKKE GI FOR MYE DETALJER: Det er ingen grunn til å sette seg inn i ting om datoer osv. før du mottar et fast jobbtilbud.