Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvorfor skal vi ansette deg?'

Forretningskvinner gjennomfører jobbintervju

••• guvendemir / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når en ansettelsesleder spør deg, hvorfor skal vi ansette deg? de spør virkelig: Hva gjør deg best egnet for denne stillingen? Svaret ditt på dette spørsmålet bør være et kortfattet salgsargument som forklarer hva du har å tilby arbeidsgiveren.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Husk at arbeidsgivere ansetter arbeidere for å løse et problem, enten det er å øke salget, effektivisere prosesser eller bygge en merkevare. Ditt mål når du lager pitch er å vise at du er den beste personen å løse det problemet. Intervjuer stiller spørsmål om hvorfor du bør ansettes for å måle hvordan du kvalifiserer for jobben og passer inn i bedriften.

Hvordan svare Hvorfor skal vi ansette deg?'

Først av alt, prøv å ikke føle deg overveldet av prosessen. Vi skal starte med å matche kvalifikasjonene dine til jobbkravene, tenke idédugnad om hvordan disse kvalifikasjonene utspiller seg i det virkelige liv, og deretter vurdere hva som får deg til å skille seg ut som kandidat. Skriv ned notater mens du går gjennom hvert trinn. Så jobber vi med å kombinere dem til et kortfattet svar.

Når du gjør deg klar for intervjuet, ta deg tid til å se gjennom stillingsbeskrivelsen. Lag en liste over krav til stillingen , inkludert personlighetstrekk, ferdigheter og kvalifikasjoner. Lag deretter en liste over egenskapene du har som oppfyller disse kravene.

Velg fem til syv av dine styrker som samsvarer tett med stillingskravene, og bruk disse som kjernen i svaret på hva som utmerker deg som kandidat.

Hvis du er usikker på hvor du skal begynne, se gjennom hvordan du matcher dine kvalifikasjoner til en jobb . Ikke glem å tenke utover stillingsbeskrivelsen og vurdere hvilken av dine ferdigheter og prestasjoner gjøre deg til en bedre kandidat enn konkurrentene.

For eksempel, kanskje du har en tilleggssertifisering som gjør deg mer kunnskapsrik om selskapets produkt enn en vanlig selger. Når du finpusser pitch, husk å være positiv og gjenta interessen din for selskapet og stillingen.

Eksempler på de beste svarene

Se gjennom noen eksempelsvar som du kan bruke for å hjelpe deg med å formulere ditt eget svar på spørsmålet.

Eksempel svar #1

Basert på det du har sagt og fra forskningen jeg har gjort, ser bedriften din etter en administrativ assistent som både er sterk i mellommenneskelige ferdigheter og tekniske ferdigheter. Jeg tror at min erfaring stemmer overens og gjør at jeg passer godt. Jeg er en effektiv formidler som er dyktig i å holde muntlige presentasjoner, snakke i telefon og kommunisere via e-post. Jeg er også flytende i en rekke relevante programmer, inkludert innholdsstyringssystemer og regnearksuiter. Jeg vil gjerne bringe mine varierte ferdigheter til din bedrift.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Svaret samsvarer mellom kravene som arbeidsgiver stiller i stillingsannonsen og kandidatens kvalifikasjoner og ferdighetssett , som viser ansettelseslederen hvorfor søkeren passer godt for jobben.

Eksempel svar #2

Du beskriver i stillingslisten at du ser etter en spesialpedagogisk assistentlærer med en overflod av tålmodighet og medfølelse. Etter å ha fungert som veileder på en sommerskole for dyslektiske barn de siste to årene, har jeg utviklet min evne til å være ekstremt tålmodig samtidig som jeg oppnår akademiske gevinster med elevene mine. Min erfaring med å undervise barn i alderen 6 til 18 år har lært meg strategier for å jobbe med barn i alle aldre og evner, alltid med et smil.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Med dette svaret inkluderer intervjuobjektet en anekdote for å illustrere deres kvalifikasjoner. Du vil gjøre en mye sterkere sak ved å vise fremfor å fortelle.

Når du forteller en historie om hvordan dine ferdigheter og evner spiller ut på jobben, sørg for å konkludere med eventuelle positive resultater som ble resultatet av handlingene du tok.

Eksempel svar #3

Min erfaring med teknologi og spesielt min evne til å vedlikeholde og oppdatere nettsider, gjør meg til en god match for denne stillingen. I min siste rolle var jeg ansvarlig for å vedlikeholde avdelingens nettside. Dette krevde at jeg oppdaterte student- og fakultetsprofiler, og postet informasjon om kommende arrangementer. På fritiden lærte jeg å kode i JavaScript og Swift. Jeg brukte så kodeferdighetene mine til å fornye hjemmesiden vår og fikk ros fra avdelingslederen og studentdekanen for initiativet mitt. Jeg vil gjerne ta med meg kodeferdighetene mine og min generelle lidenskap for å lære nye teknologier til denne stillingen.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Intervjueren ønsker å vite hvordan du skiller deg ut blant de andre søkerne. Denne responsen fokuserer på egenskaper som er forskjellige fra hva andre intervjuobjekter kan tilby, eller som er vanskeligere å finne hos kandidater generelt.

Eksempel svar #4

Du har forklart at du ser etter en salgsleder som effektivt kan administrere over et dusin ansatte. I løpet av mine 15 års erfaring som salgssjef har jeg utviklet sterke motiverende og teambuildende ferdigheter. Jeg ble to ganger tildelt årets leder for mine innovative strategier for å motivere ansatte til å møte og overgå kvartalsvise frister. Hvis jeg blir ansatt, vil jeg bruke mine lederevner og strategier for å oppnå gevinster i denne stillingen.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret gir detaljer om kandidatens erfaring, suksesser og nøkkelkvalifikasjoner for rollen, samtidig som den fremhever relatert suksess.

1:01

Se nå: 3 eksempler på svar på 'Hvorfor skal vi ansette deg?'

Tips for å gi det beste svaret

Vis hvordan du vil tilføre verdi. For hver kvalifikasjon eller styrke du har identifisert, tenk på et bestemt tidspunkt hvor du brukte den egenskapen for å oppnå noe. Tenk på noe annet ferdigheter du kan ha som vil gi ekstra verdi , eller tidligere profesjonelle, personlige eller frivillige erfaringer som gir deg et unikt perspektiv. Til syvende og sist er dette din sjanse til å fortelle intervjueren hvorfor du ville være en uvurderlig ansatt.

Hold svaret ditt kort og fokusert. Du vil at svaret skal være kort. Velg én eller to spesifikke kvaliteter fra listen du opprettet for å fremheve i salgsargumentet ditt. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal inkludere, ta en ny titt på stillingsbeskrivelsen og bruk din analytiske ferdigheter for å finne ut hvilke kvalifikasjoner som gir størst forretningsverdi.

Fortell en historie. Ta dine kvalifikasjoner og dele en kort historie som illustrerer hvordan du effektivt har brukt dem i en tidligere arbeidserfaring. Begynn med å diskutere hva du tror arbeidsgiveren ser etter, og forklar deretter, ved å bruke din kvalifikasjon og din anekdote, hvordan du oppfyller dette behovet. Svaret ditt bør ikke være mer enn ett til to minutter langt.

Hva du ikke skal si

Ikke gi et memorert svar. Selv om det er viktig å øve på denne tonehøyden for en flytende levering, må du ikke bli gal av å prøve å lære den utenat. Ha heller en generell ide om hva du skal si og skreddersy den basert på hvordan intervjuet går. For eksempel, hvis en intervjuer indikerer at en annen kvalitet eller ferdighet er mer verdifull for organisasjonen, bør du være sikker på å jobbe med det i svaret ditt.

Ikke gjør det om deg. Ansettelseslederen ser etter hva du kan tilby selskapet, ikke hva de kan gjøre for deg. Fokuser på din nøkkelferdigheter og kvalifikasjoner for jobben, i stedet for på det du ser etter i din neste stilling.

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Hvorfor skulle vi ikke ansette deg? Beste svar
  • Hvorfor er du den beste kandidaten til jobben? Beste svar
  • Hva kan du bidra med til dette selskapet? Beste svar

Viktige takeaways

  • Undersøk jobben og selskapet. Jo mer du vet, desto lettere blir det å formulere et svar.
  • Ikke gjenta CV-en din. Ansettelseslederen har allerede gjennomgått CV-en din, så svar med tilleggsinformasjon for å styrke saken for å bli ansatt.
  • Fokuser på det du har å tilby. Ikke gjør intervjusvarene dine om deg; vis arbeidsgiveren hva du kan gjøre hvis du blir ansatt.