Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål om å håndtere problemer på jobben

Kvinne smilende i kontormøte

••• 10 000 timer / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker jobb, er et typisk jobbintervjuspørsmål 'Hvilke store problemer har du møtt på jobben, og hvordan taklet du dem?'

Her er det du trenger å vite for å utvikle et effektivt svar på dette intervjuspørsmålet.

Hva intervjueren ønsker å vite

Vær oppmerksom på den andre delen av spørsmålet, om hvordan du håndterte problemet. Intervjueren din er ikke interessert i å snakke om hvor ond den siste sjefen din var eller hvor rotete den forrige arbeidsgiverens lagerbeholdningssystem var.

I stedet er dette spørsmålet din mulighet til å dele hvordan du håndterer motgang og utfordring . Intervjuere håper å få en følelse av karakteren din og hvordan du takler utfordringer.

Hvordan svare på spørsmål om arbeidsproblemer

I svaret ditt vil du sørge for å beskrive problemet – og også løsningen. Det hjelper å være forberedt. Denne typen svar har alltid to deler, og noen ganger tre.

1. Beskriv et problem

For den første delen må du beskrive et problem. Deretter må du vise hvordan du aktivt, ikke passivt, løste situasjonen.

2. Forklar hvordan du håndterte problemet

Du trenger ikke nødvendigvis å være den som løste hele problemet, men hvis du gjorde det, en god jobb for å vise initiativ. Mange ganger er imidlertid det å kalle inn de rette personene den beste og mest hensiktsmessige formen for handling. Uansett, ikke vær sjenert for å fortelle dette til intervjueren din.

3. Del din personlige filosofi (valgfritt)

En tredje del av å svare på denne typen spørsmål innebærer å dele din personlige filosofi. Filosofien din kan handle om arbeidsmoralen din generelt eller bestemt bransjespesifikke problemstillinger . Hvis du ikke har en personlig arbeidsfilosofi , ta deg tid til å tenke på det før intervjuet.

Ikke stress med å komme opp med et stort problem. Ikke alle kan redde et selskap fra økonomisk ruin. Et problem kan være så enkelt som å hjelpe to kolleger som er uenige om hvordan de skal løse en oppgave med å løse forskjellene deres. Hva du oppfatter som et problem og hvordan du velger å løse det, forteller mye om hvem du er som person.

Eksempler på solide intervjusvar

Her er eksempel på intervjusvar for tre forskjellige problemer. Du kan ta disse og redigere for å passe til dine personlige erfaringer og bakgrunn, eller bruke dem som veiledning for å lage ditt eget svar:

Eksempel svar #1

En gang fant jeg en stor feil i arbeidet til et av de øverste medlemmene i avdelingen, som kunne vært svært kostbart for selskapet hvis det hadde blitt oversett. Jeg gikk direkte til dem og gjorde dem oppmerksomme på det slik at de kunne fikse det før det påvirket det endelige resultatet.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Problemet ovenfor er en enkel todelt: Her er problemet, og dette er hvordan jeg fikset det. Du får ekstra poeng her for å la den seniormedarbeideren redde ansikt og fikse problemet selv, i stedet for å involvere overordnede unødvendig.

Eksempel svar #2

Jeg føler at den beste måten å takle eventuelle utfordringer på er å møte dem direkte. Da jeg fant ut at en av kollegene mine sa ting som ikke var sant bak ryggen min, gikk jeg til dem og snakket igjennom det. Det viste seg at de hadde misforstått det jeg hadde sagt, og jeg klarte å sette ord på saken med dem og min veileder.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Ovenstående er et eksempel på det tredelte svaret: Denne intervjuobjektet oppgir en personlig filosofi rett foran og viser hvordan de bruker den filosofien i arbeidslivet.

Eksempel svar #3

Et av de store problemene jeg har funnet i dette yrket har vært mangel på skikkelig finansiering for programmene vi prøver å gjennomføre. Jeg tror jeg har mange kreative ideer for å hjelpe med å overvinne noen av budsjettbegrensningene som ligger i denne typen arbeid.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Du vil merke at dette svaret ikke formidler et problem som har skjedd. I stedet viser det at intervjuobjektet er klar over utfordringer i akkurat den bransjen og allerede tenker fremover på hvordan de skal håndteres.

Tips for å gi det beste svaret

Følg disse strategiene for å gi et sterkt svar som viser at du er en god kandidat.

  • Vær forberedt. Det er mye lettere å svare på dette spørsmålet hvis du har et problem og en løsning i tankene, i stedet for å tenke på dem fra bunnen av. Før intervjuet ditt, prøv å tenke gjennom erfaringene dine fra ulike roller du har hatt i karrieren. Denne turen nedover minnebanen vil hjelpe deg med å svare på dette spørsmålet, og andre som ber deg reflektere over arbeidet ditt.
  • Vis arbeidet ditt. Husk at intervjuere er mest interessert i å se hvordan du nærmer deg et problem. Du trenger ikke nødvendigvis tilby en enkelt løsning som fikset alt. Det er tilstrekkelig å vise hvordan du begynte å håndtere problemet.
  • Del en filosofi. Hvis du kan dele noe som peker på en arbeidsrelatert filosofi, vil intervjuere legge merke til det. Du kan for eksempel merke deg at du ikke stikker av fra problemer, eller at du vet når du skal heve problemer til overordnede, eller så videre.

Hva du ikke skal si

Her er noen feiltrinn du bør unngå:

  • Ikke ramle. Du ønsker å gi en stram to- eller tredelt respons. Ikke gå for mye i ugresset med detaljene om utfordringen som oppsto, og del løsningen din på et enkelt og greit språk. Hvis du ønsker å holde fokus, STAR-teknikk kan hjelpe. STAR står for Situasjon, Task, Action, Result. Bruk dette rammeverket til å snakke om disse fire elementene. For dette spesifikke spørsmålet vil du sannsynligvis legge vekt på handlingene du tok, samt eventuelle positive resultater som oppstår
  • Ikke klag . Ja, intervjuere spør om et problem. Men det betyr ikke at de ser etter deg for å dele en vaskeliste med problemer og bekymringer som har dukket opp i dine tidligere roller. Fokuser på at mesteparten av svaret ditt skal sentreres rundt det positive og løsningen du kom opp med. Unngå for enhver pris å snakke negativt om bedrifter eller spesifikke kolleger.

Vanlige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

VIS ARBEIDET DITT. Selvfølgelig ønsker intervjuere å se et positivt resultat, men de er også ivrige etter å forstå din tilnærming.

HOLD DET POSITIVT. Vær profesjonell, høflig og positiv. Fokuser på løsningen, i stedet for problemet, i svaret ditt, og hold beskrivelsen av problemet nøytral (i stedet for negativ i tonen).

DEL EN FILOSOFI. Hvis du har en arbeidsrelatert filosofi å dele – og den er relevant for hvordan du håndterte situasjonen – fortsett og nevne den.