Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål om å jobbe for et nytt selskap

Ung mann har jobbintervju.

••• skynesher/Vetta/Getty Images

Når du ble spurt 'Du var hos din tidligere arbeidsgiver i mange år, hvordan vil du tilpasse deg å jobbe for et nytt selskap?' i et intervju må du overbevise intervjueren din om at du ikke vil ha noen problemer med å tilpasse deg et nytt sett med forventninger og et nytt arbeidsmiljø.

Arbeidsgiver kan være bekymret for hvordan du vil håndtere overgangen til ny jobb og bedrift, og hvordan du vil passe inn i bedriftskultur etter å ha tilbrakt lengre tid hos en annen arbeidsgiver.

Beste strategier for å svare

Siden en arbeidsgiver i hovedsak vurderer din tilpasningsevne , må du formidle hvordan du har tilpasset deg nye situasjoner og krav på arbeidsplassen:

  • Ta en oversikt over overgangene du har forhandlet deg frem til tidligere.
  • Vurder variasjonen av sjefer du har jobbet for og deres forskjellige tilsyns- og lederstiler.
  • Hvis arbeidsplassen din har gått ned, omorganisert, slått sammen eller gjennomgått andre utfordringer tidligere, vær klar til å diskutere hvordan du håndterte disse endringene.

Selv om du kanskje har jobbet for samme arbeidsgiver, har jobben din sannsynligvis utviklet seg gjennom årene. I så fall kan du dele hvordan dine ansvarsområder endret seg:

  • Du kan beskrive hvordan arbeidsplassen endret seg gjennom årene, hvordan du håndterte ankomst og avreise til ulike medarbeidere, og hvordan du reagerte for å sikre fortsatt suksess.
  • Hvis teknologi påvirket jobben din, del hvordan du mestret ny teknologi for å tilføre stillingen verdi.

Hvis dette er din første jobb, kan du forklare hvordan du tilpasset deg en situasjon på skolen, for eksempel overgangen til en ny høyskole, eller å endre eller legge til en ny akademisk hovedfag.

Del eksempler

Vær spesifikk når du beskriver hvordan du tilpasset deg et miljø i endring. Nevne nye ferdigheter du utviklet, justeringer gjort i arbeidsstilen din, eller nye strategier du brukte for å generere verdi for arbeidsgiveren din.

Svaret ditt kan følge en relativt enkel modell. Beskriv, ved å bruke spesifikke eksempler, utfordringene du møtte, forklar handlingen du tok som svar, og diskuter de positive resultatene du kan ha generert.

Du kan også nevne hva med denne bedriftens kultur som interesserer deg eller får deg til å tro at du vil tilpasse deg godt. For eksempel hvis du har hørt at selskapet fostrer mye av teamarbeid og fellesskap, kan du uttrykke din entusiasme for å bli en del av den kulturen.

Eksempler på de beste svarene

Å komme i jobb for et nytt selskap innebærer absolutt mange tilpasninger. Jeg har imidlertid alltid vært i stand til å tilpasse meg raskt til nye arbeidssituasjoner. En stor del av dette har å gjøre med min evne til å komme overens og kommunisere effektivt med mange mennesker. For eksempel, da jeg begynte i min forrige jobb, introduserte jeg meg selv for kollegene mine med en gang og følte meg trygg på å stille dem spørsmål de første par ukene når jeg var usikker på noe.

Min evne til å være åpen og vennlig overfor alle, og til å kommunisere mine spørsmål eller bekymringer når jeg trenger det, vil hjelpe meg å tilpasse meg raskt til dette nye arbeidsmiljøet. Jeg vet også at du setter pris på samarbeidet på mange bedriftsprosjekter, så jeg vet at min evne til å skape relasjoner og kommunisere effektivt vil hjelpe meg i denne forbindelse også.

Utvide

Mens jeg har vært i min forrige jobb i ti år, har jeg måttet gjøre en del tilpasninger og tilpasse meg raskt til mange nye endringer. For eksempel, halvveis i tiden min i Company X, mottok jeg en forfremmelse, som krevde at jeg jobbet mye mer med innholdsstyringssystemet vårt.

Mens jeg hadde lite befatning med DEN tidligere har jeg jobbet ekstremt hardt de neste par ukene for å mestre systemet. Jeg ble sent noen netter, ble kjent med systemet, og jeg tok kontakt med IT-avdelingen vår for å stille spørsmål. Ved slutten av to uker følte jeg meg ekstremt trygg, og i løpet av en måned lærte jeg systemet til en ny ansatt. Å tilpasse seg en ny jobb krever tid og hardt arbeid, men jeg vet fra tidligere erfaringer at jeg er i stand til oppgaven.

Utvide