Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål om utdanningsbakgrunnen din

Søker blir intervjuet av HR-ledere

••• fizkes / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er viktig å være forberedt på å diskutere utdanningen din med ansettelsesledere under jobbintervjuer. Et visst utdanningsnivå kan være en stillingskrav for stillingen , så intervjuet vil validere om du har legitimasjonen oppført i CV-en eller søknaden din.

For noen jobber vil utdanning spesifikt forholde seg til kvalifikasjonene som kreves for jobben du søker på. For andre, spesielt stillinger på inngangsnivå , vil det være en indikasjon på din evne til å håndtere rollen.

Hva arbeidsgivere vil vite

Under et jobbintervju vil du sannsynligvis få ett eller to spørsmål om din utdanningsbakgrunn. Du kan få et generelt spørsmål som 'Fortell meg om din utdanningsbakgrunn' eller et mer spesifikt spørsmål som 'Hvilke kurs har du tatt som er relatert til din karriere?'

Ansettelseslederen vil stille spørsmål om utdanningen din for å finne ut hvordan den har forberedt deg til jobben. Hvis du er en nylig uteksaminert , kan du fremheve hvordan utdanningen din har forberedt deg for en karriere.

Dersom din akademiske bakgrunn ikke er særlig omfattende eller ikke oppfyller kravene til stillingen, kan du bruke svaret ditt til å forklare hvordan utdanningen du har henger sammen med jobben.

Typer intervjuspørsmål om utdanning

Det finnes en rekke typer intervjuspørsmål en arbeidsgiver kan stille om utdanningen din. Først kan han eller hun stille et spørsmål om hvordan hoved- eller bifaget ditt, eller kursene dine, relaterer seg til jobben du søker på.

Du kan også få spørsmål om hvorfor du valgte bestemte kurs eller hovedfag, eller til og med hvorfor du valgte høgskolen du gikk på.

Noen arbeidsgivere kan be deg om å beskrive et bestemt klasseprosjekt eller oppgave som er relatert til jobben.

Denne typen spørsmål er mest vanlige hvis du er nyutdannet, fordi minnet om kursene dine fortsatt er ferske.

Du kan også få spørsmål om karakterene dine eller dine GPA . For eksempel kan en arbeidsgiver spørre om du tror at GPA eller karakterer kan gjenspeile din evne til å gjøre jobben.

Til slutt kan en ansettelsesleder stille et spørsmål om hvorfor du er pedagogisk bakgrunn ikke passer til kravene til jobben . For eksempel, hvis en mastergrad anbefales for jobben og du ikke har en, kan en arbeidsgiver be deg om å forklare hvorfor du ikke har tatt en mastergrad, eller hvordan mangelen på en mastergrad kan påvirke din evne til å gjøre jobben .

Typiske spørsmål stilt om utdanning i et jobbintervju

1. Fortell meg om din utdanningsbakgrunn.

Hva de vil vite: Dette er et enkelt spørsmål. Intervjuer ønsker å bekrefte hvilket utdanningsnivå du har, og bekrefte at det samsvarer med det du noterte på CV-en eller søknaden din. Dette er også en mulighet for deg til å koble utdanningen din til ferdigheter som vil være relevante i jobben du har.

Graden min i amerikansk historie hjalp meg med å utvikle forskningsferdighetene som er nødvendige for en jobb innen biblioteksvitenskap. For eksempel, for seniorprosjektet mitt, undersøkte jeg historiske aviser ved tre forskjellige biblioteker, og utførte også omfattende nettundersøkelser. Min evne til å finne og lese en rekke kilder vil tillate meg å hjelpe elever som henvender seg til meg med lignende spørsmål.

Utvide

2. Hvordan har utdanningen din forberedt deg på karrieren?

Hva de vil vite: Intervjuere er ivrige etter å se noen sammenhenger mellom din akademiske kunnskap og din karriere. I noen tilfeller kan det være en direkte sammenheng — for eksempel kan du ha en master i utdanning, og søker på en rolle som lærer. Andre ganger kan forbindelsen være mindre tydelig, og dette spørsmålet kan være en måte å vise at du tenker på føttene og kan trekke forbindelser.

Jeg vet at en bachelorgrad i engelsk litteratur kan føles veldig langt unna informatikk, men en ting jeg har oppdaget mens jeg jobbet som ingeniør er viktigheten av kommunikasjon. Dette var ferdigheter som ble veldig skarpe gjennom min undergradserfaring. Så, selvfølgelig, når jeg var i arbeidsstyrken og innså at programmering var en lidenskap, gikk jeg på en forskerskole i informatikk ved ABC University for å styrke mine teknologiske ferdigheter.

Utvide

3. Fortell meg om hvordan et bestemt kurs eller kursprosjekt hjalp deg med å lykkes i et prosjekt hos en arbeidsgiver.

Hva de vil vite: Intervjuere ser etter deg for å koble din akademiske erfaring med jobb, og vise at dine akademiske ferdigheter er anvendelige.

I min historietime trengte vi å jobbe i grupper for å presentere en oppgave. Det innebar mye samarbeid, og gruppen vår ble valgt tilfeldig, så vi hadde ikke et forhåndseksisterende forhold. Jeg skjønte raskt at vi trengte en organisasjonsleder og tok den rollen. Jeg opplever at det ofte skjer på kontorer også: Det er mange mennesker med lidenskap og kunnskap, men noen trenger å lede og organisere den energien. Nylig jobbet jeg med et prosjekt for å oppdatere bedriftens stilguide, og fant meg selv i å utvikle rammeverket for hvordan vi skulle organisere arbeidet, be om tilbakemeldinger og innlemme ideer.

Utvide

4. Gjenspeiler karakterene dine potensialet ditt?

Hva de vil vite : Du kan få dette spørsmålet hvis karakterene dine ikke er høye. Det er en mulighet for deg å forklare hvorfor de ikke er høyere. Har du en sterk GPA kan du selvfølgelig svare «ja» og utdype litt.

På høgskolen min var det alltid veldig klart hvilke klasser du skulle ta hvis målet ditt var en høy GPA. Ikke bare valgte jeg å ta de mer utfordrende timene – noe som betydde noen ganger å få lavere karakterer enn mine jevnaldrende – men jeg deltok også i baneteamet, som krevde å bruke mange timer på trening, og hadde en deltidsjobb. Jeg er stolt av min erfaring på college, men som du kan se, er karakterene bare en del av det jeg gjorde.

Utvide

5. Hvorfor har du ikke valgt å ta en mastergrad?

Hva de vil vite: I noen bransjer kan en mastergrad være en indikator på ambisjon. Eller intervjueren kan ganske enkelt være nysgjerrig på om du planlegger å gå tilbake til skolen. Dette er også en mulighet til å vise hvordan du fortsetter å lære og utvide dine ferdigheter, selv om du ikke tar en høyere grad.

Jeg tok ikke en mastergrad fordi jeg hadde utviklet omfattende programmeringsferdigheter mens jeg fulgte min lavere grad, og av denne grunn var jeg klar til å begynne min karriere innen koding så snart jeg ble uteksaminert. For eksempel, ved mitt siste år, hadde jeg blitt flytende i Java, Python, C# og PHP. På grunn av min kodekunnskap og profesjonalitet rykket jeg med suksess opp i gradene i det første selskapet jeg jobbet for etter college. Imidlertid fortsetter jeg å søke utdanningsmuligheter; for eksempel lærer jeg for tiden Ruby og Objective-C gjennom et nettbasert program.

Utvide

6. Angrer du på hvordan du brukte tiden din på college?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet ber deg om å gjøre litt selvrefleksjon, og kan vise intervjuere mye om karakteren din. Selv om det sannsynligvis er best å unngå et svar som sier 'jeg angrer ikke', vil du også unngå svar som er for negativt eller selvsaboterende.

Jeg hadde en virkelig fantastisk høyskoleopplevelse. Generelt skulle jeg bare ønske at jeg kunne ha gjort mer: tatt flere klasser, deltatt i flere ekstrakurser og deltatt på enda flere gjesteforedragsarrangementer. Jeg fikk så mye ut av opplevelsen, og gjorde mitt beste for å balansere akademikere med å bygge relasjoner.

Utvide

7. Hvorfor fullførte du ikke høyskoleutdanningen?

Hva de vil vite: Dette er en mulighet for deg til å forklare hvorfor du ikke har fullført graden. Siden dette kan se ut som om du ikke har oppfølging eller engasjement, prøv å peke på en forklaring på hvorfor du ikke fullførte graden (en familiesituasjon, en bedre mulighet) som viser at du er ansvarlig.

Midtveis i college hadde jeg en sommerpraktikk hos et oppstartsselskap. I løpet av den sommeren ble jeg veldig fordypet i å lage et produkt som ble fokuspunktet for selskapets markedsføringsstrategi. Jeg ble bedt om å fortsette, så jeg ble utsatt for å gå tilbake. Jeg hadde forestilt meg at det bare skulle være et år, men det endte opp med å bli en stor mulighet, og derfor er jeg trist med det selskapet, og jobbet der i 5 år. Det er alltid på listen min å fullføre graden, men jeg har så langt funnet ut at graden ikke er nødvendig for at jeg skal prestere på arbeidsplassen.

Utvide

Noen andre spørsmål du kan få om utdanningen din inkluderer:

Tips for å svare på spørsmål om utdanningen din

Koble utdanningen din til jobben. Uansett det spesifikke spørsmålet, sørg for å gjøre det koble din utdanningsbakgrunn og andre jobbkvalifikasjoner til stillingen . Før intervjuet ditt, lag en liste over ferdighetene og opplevelser kreves for stillingen, og tenk deretter på kurs du tok og prosjekter du fullførte det hjalp deg med å utvikle disse ferdighetene .

Vurder fritidsaktiviteter. Du trenger ikke bare inkludere eksempler fra kurs. Tenk om fritidsaktiviteter på skolen som hjalp deg med å utvikle spesifikke ferdigheter eller evner som er nødvendige for jobben.

Vurder overførbare ferdigheter. Hvis du tok hovedfag i et emne som ikke er relatert til jobben, prøv å tenke på overførbare ferdigheter du utviklet i dine kurs som gjelder jobben. For eksempel, kanskje du har hovedfag i engelsk, men søker på en jobb i rådgivning . Snakk om hvordan alle essayoppgavene dine hjalp deg med å utvikle deg kommunikasjons ferdigheter , som kreves for å jobbe med kunder.

Gå utover CV-en. Ansettelseslederen vet sannsynligvis hvilken skole du gikk på og hvilken grad du fikk, siden denne informasjonen vil være i utdanningsseksjonen av CV-en din. Når du svarer på spørsmål om utdanningen din, ikke bare gjenta det som står på CV-en din. Nevn et unikt kurs eller erfaring som viser hvordan din utdanningsbakgrunn har forberedt deg til jobben.

Ikke vær beskjeden. Nå er ikke tiden for å bagatellisere dine akademiske prestasjoner. Ikke vær redd for å nevne en pris du vant, eller en 'A' du mottok for et prosjekt.

Ikke lyv. Hvis karakterene dine ikke var gode, eller du ikke fullførte graden, ikke lyv for arbeidsgiveren. Han eller hun vil lett kunne finne ut om du lyver. Du kan imidlertid svare ærlig på et spørsmål om utdanningen din mens du fortsatt viser hvorfor du passer godt for jobben. For eksempel, hvis du ikke fullførte graden din, kan du legge vekt på ferdighetene du utviklet gjennom kursene dine, og deretter fremheve arbeidserfaringen du fikk da du forlot skolen.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Vær forberedt på å diskutere utdanningen din, og trekk sammenhenger mellom ferdighetene du fikk der og rollen du har.

Hvis du ikke fullførte et program eller en grad, eller ikke presterte godt, er dette også en mulighet til å forklare det. Og hvis du presterte bra, er dette din mulighet til å nevne eventuelle anerkjennelser eller prestasjoner.

Tenk til slutt på spørsmål om utdanningen din som litt av en samtalestarter.

Dette er en mulighet for deg til å dele litt om deg selv – dine interesser, hvorfor du valgte hovedfaget ditt, og så videre.

Du kan finne ut at dette spørsmålet gjør intervjuet fra en frem og tilbake spørsmål-og-svar-økt til mer en samtale, noe som vanligvis er et godt tegn under et intervju.