Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål om dine mål for fremtiden

Denne illustrasjonen viser tips for å svare på intervjuspørsmål om dine mål, inkludert De mest vellykkede kandidatene er de hvis endelige mål samsvarer med organisasjonens mål. Gjør din research, og fokuser på stillingen og selskapet du intervjuer med. Ikke diskuter ikke -arbeidsrelaterte mål

Theresa Chiechi The Balance 2019

Et av spørsmålene som ofte stilles under et jobbintervju er: Hva er dine mål for fremtiden? Dette spørsmålet er en god måte for arbeidsgivere å finne ut om din karriere mål passer godt for selskapet. I tillegg hjelper det ansettelsesledere med å sikre at du faktisk har noen mål.

Med andre ord, svaret ditt avslører om du har ambisjoner og en eller annen type plan. Du trenger ikke vite nøyaktig hvor du planlegger å være om fem år , men du må pekes i en eller annen retning.

Arbeidsgivere også spør om mål fordi de vil være sikre på at du ikke går videre til en annen jobb med en gang.

Det vil være et rødt flagg hvis ambisjonene dine ikke har noe å gjøre med typen jobb, selskap eller bransje der du håper å bli ansatt.

Nyansettelser er dyre å ta med seg om bord og trene. Hvis du drar i en hast, vil de være tilbake på plass én.

Hvordan svare på intervjuspørsmål om dine mål for fremtiden

De mest vellykkede kandidatene er de hvis endelige mål stemmer overens med organisasjonens, selv om de ikke planlegger å bruke hele karrieren på å jobbe for samme arbeidsgiver. Få arbeidsgivere forventer livstidsforpliktelse , men det er viktig å formidle at karrieremålene dine er kompatible med selskapets vei.

1:09

5 tips for å svare på spørsmål om karrieremål

Den beste måten å svare på intervjuspørsmål om dine mål for fremtiden er å fokusere på stillingen og selskapet du intervjuer med. Det er derfor det er viktig å gjøre ditt undersøk før du kommer til jobbintervjuet . Å vite om selskapets kultur og forretningspraksis vil hjelpe deg å understreke din evne til å løse problemene deres.

Ikke diskuter dine personlige mål utenfor jobben, som å ha en familie eller reise rundt i verden, som svar på dette spørsmålet. Denne informasjonen er ikke relevant og kan slå deg ut av striden for jobben. Ansettelsesleder er interessert i hva du ser etter i din neste jobb , ikke hva du vil gjøre videre i privatlivet ditt. Tenk på målene dine og selskapets mål som et Venn-diagram: du vil holde svaret ditt begrenset til den overlappende delen.

Selv om du aldri bør lyve under et jobbintervju, er det best å holde seg til delene av visjonen din som inkluderer organisasjonen. For eksempel, hvis du er en nyutdannet sykepleier, og sykehuset du intervjuer med ikke har mange muligheter for sykepleiere, er det ikke på tide å nevne at du vurderer å gå tilbake til skolen i et par år. På den annen side kan sykehuset tydelig skissere en karrierevei for sine registrerte sykepleiere, der de oppfordrer dem til å gå tilbake til skolen mens de fortsetter å jobbe deltid.Hvis du vet at dette er tilfelle, og du er interessert i å bli sykepleier, fremhev din interesse for denne veien.

Hvordan spørre en intervjuer om karriereveier

Selv om du burde ha en ganske god ide om hvordan du ønsker å se karrierefremgangen din, og hvordan du planlegger å uttrykke disse målene under intervjuet, er det også ok å føle intervjuerens tanker om potensiell vekst med selskapet. Selvfølgelig bør hovedfokuset ditt være på å selge kandidaturet ditt til jobben du har, men å spørre om hvordan selskapet kan fremme en ansatt med dine kvalifikasjoner er relevant hvis du er seriøst interessert i å bli med på laget.

Når det er på tide stille spørsmål til intervjueren , vil du få muligheten til å lære mer om typisk karrierevekst for noen i denne jobben.

Du kan spørre: På XYZ Hospital, hva er en typisk karrierevei for noen som nylig er godkjent som RN? Bare pass på at du ikke virker for ivrig etter å gå utover jobben du søker på. Selv om det er greit å uttrykke et ønske om å utvide rollen din i fremtiden, bør vekten fortsatt ligge på din sterke interesse for stillingen du har, og hvordan du kan tilføre verdi i den rollen.

Eksempler på beste svar

  • Mine langsiktige mål innebærer å vokse med et selskap hvor jeg kan fortsette å lære, ta på meg ytterligere ansvar og bidra med så mye verdi som mulig til teamet. Jeg elsker at din bedrift legger vekt på faglige utviklingsmuligheter. Jeg ville dra full nytte av de pedagogiske ressursene som er tilgjengelige.
  • Jeg ser på meg selv som en topppresterende medarbeider i en veletablert organisasjon som denne. Jeg planlegger å forbedre ferdighetene mine og fortsette mitt engasjement i relaterte fagforeninger.
  • Når jeg får ytterligere erfaring, vil jeg gjerne ha muligheten til å gå videre fra en teknisk stilling til ledelse. Jeg vet at dette har vært en vanlig vei for mange mennesker i denne stillingen, og jeg tror at dette med tiden vil være et logisk trekk for meg. Men foreløpig er jeg spent på å fokusere på og bruke mine tekniske ferdigheter i denne jobben.