Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål om arbeidshistorien din

Forretningskvinner som jobber sammen

••• FatCamera / Getty Images

Under et jobbintervju vil du bli forventet å oppgi detaljer om arbeidshistorien din.

Kom forberedt med en fullstendig CV som inneholder detaljer om hver jobb du har hatt. CV-en din bør inneholde start- og sluttdatoene for ansettelsesforholdet ditt, kompensasjon, stillinger, navn og adresser til selskaper du har jobbet for, ledernavn og andre relevante detaljer.

Du kan bli spurt om grunner for evt sysselsettingsgap , så tenk på den beste måten å svare på i dette scenariet.

Før du går til et jobbintervju, bør du være klar til å snakke om arbeidshistorien din (ideelt uten å måtte referere til CV-en mens du snakker).

Hvordan forberede seg til å svare på intervjuspørsmål om arbeidshistorien din

Du vil bli overrasket over hvor mange jobbsøkere som famler når de blir spurt om tidligere ansettelse. Ikke vær en av dem! Frisk opp hukommelsen før intervjuet ved å gå gjennom CV-en din, slik at du kan snakke om din tidligere arbeidshistorie i detalj og nøyaktig.

Her er andre strategier du bør huske på:

 • Match CV-en din med jobbsøknaden din. For mange jobber må du fylle ut en jobbsøknad, selv om du oppgir en CV. Informasjonen i disse to dokumentene bør samsvare. I tillegg bør det du sier til intervjueren samsvare med informasjonen på CV-en og søknaden din. Inkonsekvenser vil få intervjueren til å lure på om du er uærlig.
 • Bruk noen minutter på å tenke gjennom dine ansvarsområder. Utover de bare fakta og tallene, bør du se gjennom listen for svar på vanlige spørsmål om arbeidshistorieintervjuer. Tenk på ditt daglige ansvar i hver rolle. Ta deg også tid til å vurdere store prestasjoner eller ting du har lært mens du var i rollen.

Tenk virkelig på tiden din i hver rolle – dette vil hjelpe deg å ha eksempler klare når du får spørsmål som 'Fortell oss om en stor utfordring du har opplevd' eller 'Hva ser du etter i en jobb?'

 • Gjennomgå vanlige intervjuspørsmål . Planlegging fremover vil sannsynligvis bety at svarene dine vil være. Dette kan utgjøre en forskjell i hvordan du vil rangere blant de andre kandidatene som går for samme stilling. Den vil vise ferdighetene du utviklet i dine tidligere jobbroller, hvordan du samhandlet med kolleger og kunder, og hvordan du møtte utfordringer.
 • Ta en titt på stillingsbeskrivelse . I enhver jobb har folk en tendens til å sjonglere med mange forskjellige typer oppgaver. Så du har alternativer for hva du skal fremheve i svarene dine. Det beste alternativet ditt er å fremheve ferdigheter, talenter, evner og erfaring som er relevante for jobben. Gjennomgang av stillingsbeskrivelsen kan hjelpe deg med å få en følelse - på forhånd - av hva selskapet ser etter. Ha dette i bakhodet når du forbereder

Hvis du ikke har en CV, er den beste måten å forberede deg på å laste ned en eksempel på jobbsøknad på forhånd. Fyll ut prøvesøknaden og referer til den når du søker på en stilling. På den måten vil du kunne kopiere informasjonen i stedet for å måtte huske datoer og annen ansettelsesinformasjon.

Vanlige arbeidshistorieintervjuspørsmål

Ta en titt på disse vanlige intervjuspørsmålene om arbeidshistorien din for å få en følelse av informasjonen du forventes å gi under et jobbintervju:

 • Navn på firma, stillingstittel, beskrivelse og ansettelsesdatoer: Noen ganger vil arbeidsgivere be om adresser, ledernavn og mer, så ta med disse detaljene hvis du har dem. Mye av denne informasjonen vil bli inkludert i CV-en din, men ikke alt.
 • Hvilken opplevelse Har du? Foruten harde ferdigheter og legitimasjon, tenk også på de myke ferdighetene og erfaringene du har fått som kanskje ikke er åpenbare fra en stillingstittel. Når du vurderer opplevelser, trenger du heller ikke begrense deg til kun å jobbe. Verdifulle ferdigheter kan også læres i frivillige stillinger eller som student.
 • Hvilke store utfordringer og problemer møtte du? Hvordan håndterte du dem ? Dette spørsmålet er ofte et du vil grue deg til. Hvis du kan komme forberedt med et eksempel fra en eller flere av dine tidligere jobber som viser problemløsning og robusthet, kan dette være et stort pluss.
 • Hva likte eller mislikte du med din forrige jobb? Dette kan være et annet potensielt minefelt, så vær forberedt med et godt svar, prøv å fokusere på det positive, og unngå å si at du misliker noe som sannsynligvis vil være en del av den nye jobben. Ta opp hvordan du håndterer den delen av jobben du ikke liker med en positiv holdning og et åpent sinn.
 • Hva var mest/minst givende? Tenk på jobben som ga deg den største følelsen av prestasjon, som ofte går utover hvor mye du fikk betalt. Unngå noen
 • Hva var din største prestasjon/fiasko i denne posisjonen? Vis om mulig hvordan du hjalp arbeidsgiveren din med å nå et viktig mål eller en viktig frist. Vær også klar til å snakke om en mindre feil og hvordan du jobbet for å overvinne utfordringen. Husk også å inkludere eventuelle lærdommer du har lært av feilen og hvordan du har brukt disse leksjonene i tiden etterpå.
 • Spørsmål om dine veiledere og medarbeidere : Disse spørsmålene ber deg ofte forklare en vanskelig tid med kolleger og din veileder, for å vise hvordan du ville prestert i et team. Prøv å komme med noen eksempler som viser hvordan du løste en konflikt eller fremmet teamsamarbeid.
 • Hva ser du etter i din neste jobb? Hva er viktig for deg? Gjør dette om ferdigheter du ønsker å lære, og muligheter du ønsker å takle.

Viktige takeaways

LES GJENNOM CV-EN DIN. Ta deg tid til å bli kjent med arbeidshistorien din på nytt, så du er klar til å svare på vanlige spørsmål.

SE ETTER EKSEMPLER. Du trenger å vite mer enn hvilke jobber du hadde – tenk på hvilket ansvar du tok på deg, og hva du likte (og ikke likte) i hver rolle.

FOKUS PÅ RELEVANT INFORMASJON. Intervjuere vil stille mange spørsmål om din tidligere erfaring, men deres overordnede mål er å få en følelse av hvordan du passer inn i selskapet deres. Gjør ditt beste for å dele relevante erfaringer og evner.