Jobbsøking

Er et følgebrev nødvendig for å søke jobb?

Når du trenger å sende inn et følgebrev med en CV

Kvinne som bruker bærbar PC

••• Cavan-bilder / Collection Iconica / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Trenger du virkelig et følgebrev når du søker jobb? Du lurer kanskje på om du kan klare deg med bare en CV - spesielt hvis selskapet ikke spesifikt gjør det be om eller kreve et følgebrev .

Det er bare naturlig å lure på om et følgebrev er nødvendig. Tross alt kan det å skrive følgebrev være en tidkrevende og utfordrende oppgave. Hvis det er en mulighet til å hoppe over arbeidskraften som er involvert i å skrive en, er det fristende.

Men i de fleste tilfeller, og spesielt når det generelle arbeidsmarkedet eller din spesifikke bransje er konkurransedyktig, vil et følgebrev hjelpe ditt kandidatur. Greit riktig, vil brevet fremheve det mest relevante ferdigheter og kvalifikasjoner for jobben, noe som gjør at du skiller deg ut i et hav av søkere.

Følgebrevet ditt er en god måte å vise en arbeidsgiver hva du vil at de skal vite om deg, uten at ansettelseslederen trenger å finne ut av det selv fra CV-en din.

(Nesten) Send alltid et følgebrev

Mange karriereeksperter er enige om at å sende et følgebrev nesten alltid er den beste avgjørelsen.

Bruk brevet ditt til å matche

For eksempel, Susan Heathfield , en menneskelig ekspert, sier: 'Følgebrevet ditt er spesielt viktig. Det er jobbsøkerens mulighet til å hjelpe den potensielle arbeidsgiveren til å se at søkerens kompetanse og erfaring samsvarer med det arbeidsgiveren søker. Et godt skrevet følgebrev utmerker søknaden din.'

Vis hvorfor du er en sterk kandidat

Et følgebrev kan gjøre et godt inntrykk på en potensiell arbeidsgiver og er en utmerket måte å vise den arbeidsgiveren hvorfor du er en sterk kandidat for jobben. CV er nyttig for å gi en oversikt over karrieren din , men et følgebrev kan fortelle en historie om spesifikk, relevant erfaring. Det har de også en sjanse til vise frem din personlighet .

Forklar potensielle problemer

Følgebrev gir også en nyttig måte å bortforklare eventuelle potensielle bekymringer arbeidsgiver kan ha om kandidaturet ditt, som f.eks. hull i arbeidsforholdet ditt eller det faktum at du må flytte for jobben.

Lag argumentet for ditt kandidatur

Et følgebrev lar deg skrive en overbevisende sak for ditt kandidatur. Hvorfor vil du hoppe over denne muligheten? Selv om en jobbsøknad ikke krever følgebrev, kan du sende en uansett.

Ofte forventer arbeidsgivere et følgebrev selv om de ikke direkte ber om det. Å sende en, spesielt når det ikke er nødvendig, viser at du er en motivert kandidat.

Følgebrev lar deg – i narrativ form – fortelle arbeidsgiveren nøyaktig hvorfor det er en god beslutning å ansette deg, i stedet for de mange andre kandidatene.

Når du ikke skal sende et følgebrev

Hvis du søker på nett for en jobb og det ikke er mulig å laste opp eller legge ut et følgebrev, ikke bekymre deg for det. Du trenger ikke en.

Når arbeidsgiver spesifikt oppgir hva de ønsker i en jobbsøknad (CV, referanser osv.), trenger du ikke skrive følgebrev dersom det ikke står på arbeidsgivers liste.

Det kan imidlertid være lurt å inkludere en forkortet følgebrev på e-post hvis det er plass til det. Ikke gå glipp av muligheten til å lage din pitch og imponere ansettelsessjefen.

Tips til å skrive følgebrev

Sørg for at følgebrevet ditt er godt. Mens et godt skrevet følgebrev kan øke sjansene dine for å få et intervju, er det motsatte også sant. Et dårlig skrevet følgebrev vil sannsynligvis føre til at en arbeidsgiver avslår søknaden din. Send derfor bare en hvis du har tid til å skrive et klart, konsist og profesjonelt brev som gir et sterkt salgsargument for å få et intervju.

Skriv en målrettet følgebrev som spesifikt relaterer din erfaring til stillingsannonsen. Hold det kort og godt – sikte på tre til fem avsnitt – med hvert avsnitt som fokuserer på et aspekt ved ditt kandidatur. Les stillingsbeskrivelsen nøye, slik at du kan være sikker på din følgebrevet taler virkelig til de forespurte kvalifikasjonene . Bunnlinjen, du vil gjøre det klart hvorfor du vil være fordelaktig for selskapet i stillingen.

Gjennomgå prøver av følgebrev. Før du begynner, se på noen eksempler på følgebrev for å få ideer til dine egne brev. Selv om du ikke vil kopiere prøver, hjelper det å lese dem avsløre hva slags tone som er passende. I tillegg kan du finne en bedre måte å understreke opplevelsen din på.

Hvordan formatere brevet

Formater følgebrevet ditt riktig. Gjør deg kjent med retningslinjer for formatering av omslagsbokstaver og sørg for at materialene dine oppfyller disse standardene. Ansatte ledere vil legge merke til hvis du ikke følger disse reglene.

Du vil at opplevelsen din skal skille seg ut, ikke formaterings- eller stilvalgene dine. Hold det enkelt og la ferdighetene dine skinne gjennom.

Korrekturles og test før du sender inn

Sørg for å redigere følgebrevet ditt grundig. Skrivefeil og grammatiske feil vil demonstrere en slurvete arbeidsmoral overfor arbeidsgiveren. Anmeldelse korrektur-tips for å minne deg selv på hva du bør se opp for. Noen få eksempler på vanlige skrivefeil og feil i følgebrevet: feilstavede navn på selskaper eller intervjuere, feil adresser og inkonsekvente verbtid og/eller tegnsetting.

Når du er ferdig med å gjennomgå det endelige dokumentet ditt, kan du også be en venn ta en titt. Et friskt sett med øyne kan fange feil som du ikke lenger kan se. Selv den minste feil kan virke mot deg under jobbsøknadsprosessen, så ta deg tid til å gjøre det riktig.