Ledelse Og Ledelse

Er opplæring av nye ansatte verdt investeringen?

Balanser fordelene med kostnadene

Opplæring av nye ansatte

••• Westend61/Getty ImagesMange bedrifter tilbyr en eller annen form for introduksjonsopplæring (eller orientering) for de fleste av sine nye ansatte. Det kan ha form av en eldre ansatt som har i oppgave å vise den nye medarbeideren «tauene». Eller det kan overlates til HR avdelingen eller den nyansattes veileder for å få dem i gang.

Mange organisasjoner, spesielt i myndigheter og akademia, har laget opplæring av nye ansatte som er utformet utelukkende, eller primært, for å gi pålagt sikkerhetskunnskap.

Noen selskaper i svært konkurranseutsatte bransjer anerkjenner imidlertid verdien av orientering om nye ansatte (NEO) og tar det enda lenger. De krever flere uker, eller til og med måneder, med opplæring slik at nye ansatte blir kjent med selskapet, dets produkter, dets kultur, dets retningslinjer og noen ganger til og med konkurransen. Men det er en målbar kostnad for den treningen, og det reiser spørsmålet, er det verdt prisen? Og svaret er noen ganger.

Hva ekspertene sier

Teknologien på arbeidsplassen endrer seg så raskt at bedrifter enten må følge med eller tape inntekter til konkurrentene. En undersøkelse fra Ontario (Canada) Skills Development Office fant at 63 prosent av respondentene planla å 'introdusere ny teknologi på arbeidsplassen som ville kreve opplæring av personalet.' En tredjedel av respondentene inkluderte 'forbedre ansattes jobbytelse' og 'beholde de beste medarbeiderne' som ønsket utfall.

American Society for Training and Development (ASTD) sier at bedrifter bruker mindre enn $1500 per ansatt på opplæring, og at de fleste pengene brukt på opplæring går til teknisk og profesjonell opplæring. Knapt noe blir brukt på ny medarbeiderorientering eller opplæring i kvalitet, konkurranse eller forretningspraksis.

Kostnad-verdi-ligningen

Selv om $1500 per år for opplæring av hver ansatt ikke høres mye ut, er det fortsatt en kostnad. For noen selskaper, spesielt de som er kjent for sin høye omsetning, kan det være en stor utgift. Hvis fortjenesten din per ansatt er mindre enn $1 500, så kan opplæring tydeligvis ikke rettferdiggjøres. Noen arbeidsgivere mener også at det er arbeidstakerens ansvar å tilegne seg den kompetansen som er nødvendig for å utføre en jobb før bli ansatt.

Fordeler med opplæring av nye ansatte

Interessant nok er alle grunnene til å ikke lære opp en ny ansatt (bortsett fra selve kostnaden) de samme grunnene til at du ønsker å gjennomføre opplæringen. For eksempel hvis du opplever høy omsetning , opplæring av nye medarbeidere vil gjøre dem mer produktive, de vil føle seg bedre med seg selv og jobben, og til slutt vil de bli lenger.

Men hvis fortjenesten din per ansatt er mindre enn $1500 per år, har du et problem og må begynne å trene alle ansatte, ikke bare de nyansatte. Begynn med å vise interessentene dine den potensielle avkastningen på investeringen (ROI) av opplæringen. Dette er selvfølgelig bare tilfellet hvis myndighetsregulering, forsikringsdekning og sunn fornuft tilsier at en viss opplæring må gis til hver nyansatt.

Ytterligere grunner til opplæring av nye ansatte

American International Assurance er et ISO 9002-sertifisert forsikringsselskap. AIA forplikter seg til å trene sine ansatte fordi AIA 'erkjenner at opplærings- og utviklingskunnskapen, holdningen og ferdighetene til personalet (og byråets feltstyrke) er grunnleggende for deres fortsatt effektive og lønnsomme ytelse. Orchard Supply Hardware anser sitt nye medarbeideropplæringsprogram som viktig nok til å inkludere i listen over fordeler for heltids- og deltidsansatte.

Trening som en egen funksjon

Dr. Edward Gordon er en så sterk tro på opplæring, han anbefaler at bedrifter gjør opplæring til en frittstående funksjon, atskilt fra HR. Han påpeker at en økning på 20 prosent i opplæringsutgifter siden 1983 ikke har holdt tritt med økningen på 24 prosent i arbeidstakere over samme tidsperiode. Han foreslår opplæringsledere bruke avkastning på investeringen for å demonstrere at opplæringsfunksjonen er et resultatsenter, ikke bare et kostnadssted. Dr. Gordon påpeker også at selskaper som Sprint, Xerox, General Electric og General Motors har valgt å etablere bedriftsuniversiteter, noe som gjenspeiler betydningen de legger på opplæring av ansatte.