Jobbsøking

Jobbsøknadsfeil å unngå

Jobbkandidat fyller ut arbeidssøknad

••• Andrew Dernie/Getty ImagesMesteparten av tiden er jobbsøknadsprosessen ganske grei. Likevel er det jobbsøknadsfeil som kan koste deg muligheten til å komme videre i ansettelsesprosessen. Konkurransen om jobber er ivrig, så du må sørge for din arbeidssøknader , både papir og nett, er så polert som mulig.

Ta deg tid til å fylle ut hver søknad du fyller ut nøye for å være sikker på at informasjonen er nøyaktig, datoene og stillingsbeskrivelsene dine er korrekte, og det er ingen stave- eller grammatiske feil.

10 vanlige feil å unngå

  1. Skimming av instruksjonene og mangler den virkelige hensikten med søknadsspørsmålene. Les nøye og ikke forhast deg. Tross alt, hvem vil ha en ansatt som ikke følger instruksjonene?
  2. Skrive 'se vedlagt' for å unngå å fylle ut materialet på søknaden. Mange arbeidsgivere vil først og fremst screene på selve søknaden, så du må fylle ut alle feltene selv om informasjonen er duplisert på vedlagt CV.
  3. Leverer generiske erklæringer om dine ferdigheter eller erfaringer. Fremhev og last i stedet ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for måljobben din.
  4. Å lage eller overdrive kvalifikasjonene dine. Uærlighet og oppdiktet informasjon er grunnlag for umiddelbar oppsigelse, så unngå fristelsen til å gjøre opp eller blåse opp legitimasjonen din.
  5. Å søke på jobber du ikke er kvalifisert for. Ikke kast bort tiden din eller ansettelseslederens tid på å søke jobben hvis stillingen krever en avansert grad eller et visst antall års erfaring som du ikke har.
  6. Sender søknaden til feil person eller avdeling. Sørg for at du sender søknaden til personen eller avdelingen det er referert til i annonsen eller stillingsannonsen. Det kan også være lurt å kopiere andre kontakter du har i selskapet: 'Jeg tenkte at du kanskje ville se materialet jeg sendte inn til HR på vårt nyttige informasjonsmøte forrige uke.'
  7. Stavefeil eller grammatiske feil. Kopier og lim inn nettbeskrivelser i en stave- og grammatikkkontroll som Word først. Sett fingeren på hvert ord og sørg for at det er stavet riktig. Les dokumentet høyt for å se etter grammatiske feil, og, når det er mulig, ha et annet sett med øyne til å gjennomgå dokumentet før innsending.
  8. Skrive beskrivelser som ikke inkluderer prestasjoner. Selv om søknaden sier stillingsbeskrivelse , ta det for å bety en beskrivelse av hvordan du tilførte verdi i motsetning til en intetsigende liste over plikter. Å bruke tall for å kvantifisere beskrivelser er en god måte å fremheve prestasjoner, administrert økonomisk tilsyn med $500 000 årlig pengeinnsamling.
  9. Forsømmer å forklare arbeidshull . Hvis du har legitime grunner til hull i sysselsettingen, finn en måte å forklare hvorfor du var uten jobb. Et eksempel er: 'Jeg dro i god anseelse for å ta meg av min nyfødte baby eller en dødssyk forelder.'
  10. Oppgi en e-postadresse som høres uprofesjonelt ut. Sett opp en egen e-postkonto for jobbrelaterte formål som ikke inkluderer noe som partygirl@yahoo.com.

Søknadstips

Det kan være nyttig å skrive ut en masterliste med datoer og beskrivelser av utdanningen din og jobbene du har hatt i kronologisk rekkefølge. Når du fyller ut søknader, kan du referere til listen din og være sikker på at du gir nøyaktig og fullstendig informasjon til hver arbeidsgiver.

Hvis du også sender inn et CV, vil du det skreddersy den til den enkelte stilling du søker på, fremhever de mest relevante erfaringene. Disse kan avvike fra den kronologiske listen som den generelle søknaden kan be om, noe som er en av grunnene til at de kan be om støttedokumentasjon for å få et fullstendig bilde av dine kvalifikasjoner.

Før du sender inn søknaden, les den gjennom på nytt, skann etter skrivefeil og sørg for at du har svart på alle spørsmålene fullstendig og riktig.

Send inn alle nødvendige dokumenter

Det er viktig å ta hensyn til detaljer om kravene til søknaden oppført i stillingsannonsen. Noen ganger, i tillegg til å fylle ut en søknad, vil ansettelsessjefen kreve at du sender inn CV, følgebrev, portefølje, referanseliste osv.

For å bli vurdert for jobben, sørg for at du sender inn alle de etterspurte dokumentene. Hvis du ikke følger søknadsinstruksjonene, er det en enkel måte for ansettelseslederen å eliminere deg fra krangel.