Følgebrev

Eksempler på jobbforespørselbrev og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen gir tips for å skrive et jobbforespørselsbrev, inkludert

Maddy Price / The Balance

Hva er jobbforespørselsbrev, og hvorfor og når bør du sende dem hvis du søker jobb? Et jobbforespørselsbrev, også kjent som et prospekteringsbrev, kald oppførselsbrev eller interessebrev , sendes til bedrifter som kanskje ansetter, men som ikke har annonsert ledige stillinger.

Denne typen brev er en måte for deg å få CVen din foran en ansettelsesleder og muligens bli vurdert for ansettelse selv før en jobb er oppført.

Et velskrevet forespørselsbrev kan hjelpe deg med å bli lagt merke til av en arbeidsgiver som kanskje ikke aktivt rekrutterer.

Se gjennom følgende informasjon om hvordan du skriver et brev eller en e-post for å spørre om jobber, med eksempler på e-post og henvendelsesbrev.

Hvorfor skrive et forespørselsbrev

Et forespørselsbrev er en god måte å komme i kontakt med et selskap på. Fordi brevet er uoppfordret, viser det å sende det at du er proaktiv og har en genuin interesse i selskapet. I tillegg til å spørre om åpne eller kommende stillinger, kan et forespørselsbrev også brukes til å sette opp en informasjonsintervju med menneskelige ressurser eller ansatte på høyt nivå.

Selv om selskapet kanskje ikke ansetter for øyeblikket, eller kanskje ikke har en stilling som passer for deg, vil et forespørselsbrev hjelpe deg med å være på selskapets radar når muligheter som passer for deg dukker opp.

Hvordan finne en kontaktperson

Når det er mulig, er det best å kunne adressere forespørselsbrevet til noen spesifikke, i stedet for å ha en generisk hilsen som 'Kjære herr eller fru' eller ' Til den det måtte gjelde .' Sjekk med venner, familie og profesjonelle nettverk for å se om de kjenner noen i selskapet.

LinkedIn kan være nyttig for å spore opp forbindelser, samt gi deg en kommunikasjonskanal. Se flere tips for hvordan finne kontakter i et selskap .

Du kan også sende et forespørselsbrev til personer i personalavdelingen, eller til en kontakt på ledernivå i avdelingen du helst vil jobbe i.

Hva du skal inkludere i jobbforespørselsbrevet ditt

Forespørselsbrev bør inneholde informasjon om hvorfor selskapet interesserer deg, og detaljer hvordan og hvorfor dine ferdigheter og erfaring vil være en fordel for selskapet.

Høflighet og kortfattethet er nøkkelen når det gjelder å skrive et forespørselsbrev – husk at du har som mål å gjøre et godt inntrykk og vise at du vil være en ressurs for selskapet. Følg samme tone og retningslinjer som du ville brukt hvis du skrev en følgebrev for en utlyst jobb.

I motsetning til et følgebrev kan du imidlertid ikke bruke stillingsbeskrivelsen til å bestemme hvilke kvalifikasjoner og erfaring som skal fremheves. Legg heller vekt på hvordan dine ferdigheter og erfaring vil være nyttig for selskapet generelt.

Bruk forespørselsbrevet til å selge deg selv, sett søkelyset på styrkene du vil tilby selskapet, og hvorfor selskapets misjon og mål appellerer til deg.

Eksempel på forespørselsbrev

Følg disse når du skriver brevet profesjonelle retningslinjer for brevskriving for å sikre at forespørselen din blir vurdert. Legg ved en kopi av CV-en din. Gi også informasjon om hvordan du vil følge opp og hvor du kan bli kontaktet. Last ned malen (kompatibel med Google Docs og Word Online), eller les tekstversjonen nedenfor.

forespørselsbrevprøve Last ned Word-malen

Eksempel på trykt forespørselsbrev (tekstversjon)

Reginald søker

Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
reginald.applicant@gmail.com

1. september 2021

Xavier Lee
Rekrutteringsansvarlig
ACMEGlobal
Næringsvei 123
Huntington, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Takk for at du tok deg tid til å gjennomgå CV-en min. Jeg er nylig uteksaminert fra University College, og jeg søker nå etter en stilling i Huntington-området.

Jeg er interessert i en nybegynnerrolle med ABCD Companys regnskapsavdeling, i håp om å utnytte min kunnskap om bedriftsregnskap og GAAP beste praksis for å bidra til driften din. Jeg har hørt at ABCD er et fantastisk selskap å jobbe for, og jeg håper at jeg kan bli vurdert for teamet.

Hvis du har spørsmål angående min legitimasjon og kvalifikasjoner, kan du gjerne ringe eller sende meg en e-post på reginald.applicant@gmail.com.

Igjen, takk for at du har vurdert CV-en min. Jeg ser frem til å høre fra deg i nær fremtid.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Reginald søker

Utvide

Eksempel på jobbforespørsel E-postmelding

Følg disse retningslinjer for sending av profesjonelle e-postmeldinger når du skriver et forespørselsbrev på e-post. Hvis du inkluderer en kopi av CV-en din, nevner du den i meldingen og legger den ved e-posten.

Emne : Introduksjon — Nanette-søker

Kjære fru. figurer,

De siste ti årene har jeg fulgt din karriere gjennom nyhetshendelser, intervjuer og nettundersøkelser.

Din dedikasjon til media og din forståelse av den viktige rollen journalister spiller i dagens raske informasjonsmotorvei, kombinert med din tro på pressens makt, er eksemplarisk.

Jeg har hatt det privilegium å finpusse mine journalistiske evner på tre vidt forskjellige publikasjoner. Da jeg sluttet på college, gikk jeg umiddelbart på jobb for den typiske småbyavisen og lærte alle aspekter ved å få avisen til folket i tide. Jeg flyttet deretter til å bli regionsjef for et medieselskap som består av små til mellomstore aviser i Midtvesten. I min nåværende stilling er jeg sjefskorrespondent for en av de største avisene på Sørvestlandet.

Jeg vil gjerne ha en mulighet til å besøke deg for å få innsikt og forslag til hvor mine ferdigheter og evner vil være av størst verdi for ABD-selskapet, og for å spørre om mulige ledige stillinger hos selskapet.

Jeg ser frem til å høre fra deg. Takk for din omtanke.

Nanette-søker
nanette.applicant@email.com
555-555-5555

Utvide

Hvordan sende et jobbforespørselsbrev

Forespørselsbrev kan sendes via post eller e-post. Men fordi du spør om ansettelsesmuligheter med et selskap i stedet for en spesifikk jobbåpning, kan et postbrev på papir gi et mye bedre inntrykk enn en e-postmelding som kanskje ikke åpnes eller leses.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Hvordan skriver jeg et følgebrev ?' Åpnet 10. august 2021.