Jobbintervjuer

Jobbintervjuguide: Tips, teknikker og strategier

Teknologi gjør forretningskommunikasjon enklere

••• NickyLloyd / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En vellykket jobbsøking har mange komponenter: en effektiv søkestrategi , en overbevisende CV og følgebrev , og skarp jobbintervjuferdigheter . Hvis du får mange telefonskjermer og første intervjuer, men ingen jobbtilbud, kan det være på tide å undersøke den siste delen av ligningen: intervjuteknikkene dine.

Hvordan gjøre det beste intervjuinntrykket

For å imponere intervjuerne dine, må du kunne demonstrere at dine kvalifikasjoner og erfaring gjør deg til den beste kandidaten for jobben. Dette betyr å vite hva de leter etter, forstå hva du har å tilby, og være i stand til å kvantifisere suksessene dine. Det betyr også å fremstå som en sympatisk person som vil passet godt inn i laget og hjelpe selskapet med å nå sine mål.

Det er unødvendig å si at det kan være utfordrende å kommunisere alle disse tingene under en relativt kort samtale. Få innsikt i prosessen og sett deg opp for et vellykket jobbintervju.

Hva du skal gjøre før intervjuet

Undersøk selskapet. Samling bakgrunnsinformasjon om en potensiell arbeidsgiver er avgjørende for vellykket forberedelse til et intervju.

Det første trinnet ditt er å gå gjennom arbeidsgiverens nettsted, spesielt delen Om oss. Ta en titt på selskapets tilstedeværelse på sosiale medier også. Dette vil gi deg innsikt i hvordan selskapet ønsker at publikum skal oppfatte det. Undersøk selskapets historie, dets posisjon i markedet og nye utviklinger, spesielt nylige eller planlagte endringer som kan påvirke din rolle. Ikke vær redd for å be om ytterligere detaljer om stillingen du har, også.

Når du demonstrerer kunnskapen din om organisasjonen under et intervju, viser det genuin interesse, og det er det intervjuerne ønsker å se.

Innsikten oppdaget i forskningen din kan også hjelpe deg med å kalibrere svarene dine på spørsmål.

Øv deg på å svare (og stille!) intervjuspørsmål. Forbered svar på vanlige spørsmål intervju spørsmål . Å gjøre det vil hjelpe deg med å analysere din bakgrunn og kvalifikasjoner for stillingen. I tillegg vil det å tenke gjennom svarene dine hjelpe deg til å høres selvsikker ut under intervjuet, og unngå uklare eller usammenhengende svar.

Du bør også være klar for atferdsintervjuspørsmål, som mange av dagens rekrutterere har tatt i bruk som en foretrukket metode for screening av kandidater. Lær hvordan du forbereder deg på denne vanlige intervjutilnærmingen ved å gå gjennom denne veiledningen til atferdsbasert intervju .

Svært vanlig vil intervjuere spørre hvis du har spørsmål til dem så planlegg fremover, og ha en liste med spørsmål klar til å spørre. Få enda flere tips for å klare intervjuet, så du er sikker på at du har gjort det dekket alt det grunnleggende .

Se for deg selv i rollen. Hvis du ikke kan forestille deg selv i jobben, er sjansen stor for at det vil være vanskelig for ansettelseslederen å se det for seg, heller. Så når du har bestemt at din kvalifikasjoner og jobbkravene passer perfekt , bruk litt tid på å se for deg selv i denne jobben.

I tillegg til å hjelpe deg å få selvtillit, vil denne strategien hjelpe deg med å forberede deg på en avgjørende del av jobbintervjuet: forklare hva du kan oppnå i løpet av de første 60 eller 90 dagene på jobben . Bare husk å unngå å høres ut som om du har en plan om å endre alt ved selskapet. Vanligvis er ansettelsesledere investert i organisasjonen deres, og kan mislike ethvert forslag om at selskapet trenger en topp-til-bunn-makeover.

Hold en generalprøve. Be en nær venn eller mentor om å gjennomføre en spottintervju med deg – noen med innsikt i rekrutterings- og ansettelsesprosesser er ideell. Ta opp det falske intervjuet og se gjennom det for å se hvor godt du svarer på spørsmål.

I tillegg til å være oppmerksom på svarene dine under denne treningsrunden, ta en titt på holdningen din og øyekontakten din. Din kroppsspråk under et intervju – fra det første håndtrykket til avskjeden på slutten – kan utgjøre en forskjell i hvordan intervjuere oppfatter deg.

Ikke glem detaljene. Prøv på din intervjuantrekk . Sørg for at den passer og at du føler deg komfortabel. Sett sammen intervjumaterialet ditt, f.eks. kopier av CV-en din og en liste over referanser , og ha porteføljen, kofferten eller bagen pakket og klar til bruk.

Ikke vent til siste minutt med å få veibeskrivelse til intervjustedet og beregne reisetiden din. Gi deg selv nok tid til å komme flere minutter for tidlig, slik at du har tid til å dekomprimere og slappe av før møtet.

Hvordan håndtere intervjuet

Lytte. De beste jobbintervjuene føles ofte som en samtale (riktignok en der begge parter prøver å imponere hverandre). For å oppnå dette, husk å fokusere på lytter , ikke bare venter på din sjanse til å snakke. Ikke bare vil du være i stand til å svare mer effektivt på spørsmålene deres, du vil også demonstrere en verdifull myke ferdigheter .

Håndter spørsmål om lønn på riktig måte. gruer seg til lønnsforhandling del av intervjuprosessen? Du er ikke alene. Mindre enn halvparten av respondentene i en CareerBuilder-undersøkelse sa at de forhandlet lønn etter å ha mottatt et jobbtilbud. Og 51 % av disse ikke-forhandlerne sa at de gjorde motstand fordi de var ukomfortable med å be om mer.

Det er få ting å huske på under lønnsforhandlingsprosessen. Den første er at det ofte er best å la arbeidsgiver ta opp temaet lønn først.

Når de gjør det, husk at det sannsynligvis er et godt tegn: arbeidsgivere tar vanligvis ikke opp temaet lønnskrav med mindre de vurderer at du kommer ombord. (Dette skiller seg fra spørsmål om lønnskrav og lønnshistorie tidligere i prosessen, som har til hensikt å luke ut søkere som har krav som ligger utenfor budsjettet.)

Trenger du hjelp til å navigere i pengesamtalen? Denne guiden vil vise deg hvordan du forhandler om høyest mulig lønn uten å fremmedgjøre ansettelseslederen.

Husk at lønn kun er en del av kompensasjonen din. Det er også viktig å vurdere fordelspakker når du bestemmer deg for å ta en jobb eller ikke.

Unngå typiske intervjutabber. Feil skjer. Noen ganger vil et spørsmål forvirre deg. Eller en uventet situasjon vil gjøre deg forsinket. Mange av de vanligste intervjufeilene kan unngås med litt planlegging - og en viss bevissthet om intervjuerens kjæledyr.

Før du går inn i intervjuet, sørg for at telefonen er slått av eller er på lydløs. Det siste du trenger er at telefonen din går av midt i et jobbintervju!

Hva du skal gjøre etter intervjuet

Send en takkemelding. En av de viktigste delene av jobbintervjuet skjer etter at du forlater bygningen: sending et takkebrev . Hvor viktig er det? I følge en Accountemps-undersøkelse sier 80 % av ansettelseslederne at de vurderer takkebrev når de bestemmer seg for hvilke kandidater de skal ansette. Den samme undersøkelsen fant at bare 24 % av kandidatene faktisk sendte et notat etter intervjuet, så hvis du tar deg tid til å si takk, vil du skille deg ut fra konkurransen.

Følg opp på riktig måte. Hva om du sender takkebrevet ditt og ikke hører noe tilbake? Hvis det har gått en uke eller mer – eller du har ventet den tiden ansatt av ansettelseslederen – er det en god idé å send en oppfølgingsmail for å sjekke inn og gjenta din interesse for jobben. Etter det, la det gå.

For mye oppfølging kan se ut som feil type utholdenhet.

Ikke sett jobbsøkingen på pause. Ikke vent med å høre fra ansettelsessjefen, selv om ting ser bra ut. Hold jobbsøkingen i gang, og du trenger ikke å starte den på nytt hvis jobbtilbudet ikke blir realisert. Dessuten vet du aldri hva slags muligheter som venter på deg hvis du fortsetter å lete.

Artikkelkilder

  1. Karrierebygger. Mer enn halvparten av arbeiderne forhandler ikke om jobbtilbud, ifølge en ny CareerBuilder-undersøkelse . Åpnet 27. oktober 2020.

  2. Robert Half. Hva du trenger å vite om takkemeldinger etter intervju . Åpnet 27. oktober 2020.