Jobbintervjuer

Stillingsintervjuspørsmål: 'Hvordan takler du en utfordring?'

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne i et intervju. Teksten lyder:

Theresa Chiechi / The Balance

Spørsmålet 'Hvordan takler du (eller taklet du) en utfordring? kan være en vanskelig en . På den ene siden er det en mulighet for deg til å kommunisere din problemløsning og evner til å tenke kritisk, sammen med din evne til å lykkes under stress.

På den annen side er det flere måter å håndtere en utfordring på. En bedrift foretrekker kanskje en ansatt som har en målt, metodisk og planlagt tilnærming, mens en annen organisasjon kanskje foretrekker enkeltpersoner som dykker ned og gjør alt de kan for å møte utfordringen, uten nødvendigvis å tenke på det større bildet.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Hver ansatt vil møte utfordringer fra tid til annen. Med dette spørsmålet ønsker intervjuere å få en følelse av tilnærmingen din. Avhengig av kontorkulturen vil noen tilnærminger være mer fornuftige enn andre.

Avhengig av bransje kan ulike teknikker for å håndtere problemer være en prioritet.

Hvordan svare 'Hvordan taklet du en utfordring?'

Følg denne tre-trinns strategien for å formulere et effektivt svar:

Trinn 1: Husk en utfordring som var betydelig, men en som du anser som en suksess.

Det viktigste er at du ønsker å kunne diskutere en ekte faglig utfordring eller problem , ikke en vilkårlig eller irriterende hendelse. Du ønsker også å kunne definere hvordan du møtte utfordringen med hell.

Om mulig, nevner en utfordring som er mest relevant for rollen du søker på.

I svaret ditt vil du sette opp utfordringen klart og kortfattet.

Trinn 2: Ikke bare si hva du gjorde – forklar hvordan du gjorde det.

Arbeidsgiveren er interessert i å lære din nærme seg til en utfordring, inkludert handlingene du tok og tankeprosessen din. Ikke hopp videre til sluttresultatet. Bruk detaljer for å beskrive hva du gjorde for å bidra til løsningen.

Trinn 3: Legg vekt på resultatet og hva du lærte av det.

Arbeidsgivere ønsker å ansette personer som kan gjøre utfordringer til muligheter. Når du brainstormer et svar, tenk på måter du kan understreke hvordan du fikk mest mulig ut av en vanskelig tid. Selvfølgelig, i den virkelige verden, er det ikke mulig å vifte med en tryllestav og forvandle alle vanskeligheter til en stor suksess. Det er mulig å lære av vanskelighetene dine, og deretter bruke det du har lært på fremtidige utfordringer. Sørg for å uttrykke hva du kan ta med deg og hvordan utfordringer har hjulpet deg å vokse.

1:04

Se nå: 3 tips for å svare på 'Hvordan taklet du en utfordring?'

Eksempler på de beste svarene

Eksempel svar #1

I løpet av en vanskelig økonomisk periode var jeg i stand til å forhandle tilbakebetalingsplaner tilfredsstillende med flere leverandører. Jeg utviklet en gjensidig fordelaktig betalingsplan og bytteprogram som fungerte med selskapets inntektsflyt og prosjektplan, og leverandørens behov på det tidspunktet. I tillegg var avtalen lettere for meg å oppnå fordi jeg jobbet veldig hardt med å utvikle et positivt forhold til leverandøren i månedene vi hadde jobbet sammen. Fra denne erfaringen lærte jeg viktigheten av å tenke utenfor boksen mens jeg løser et problem. Jeg lærte også viktigheten av å utvikle og opprettholde gode relasjoner med leverandører.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser tydelig hvordan kandidaten var i stand til å møte denne utfordringen. I tillegg fremhever dette svaret også nye evner og kunnskap oppnådd som svar på denne utfordringen.

Eksempel svar #2

Da programvareutviklingen av vårt nye produkt stoppet opp, koordinerte jeg teamet som klarte å få tidsplanen tilbake på rett spor. Vi var i stand til å feilsøke problemene og løse problemene, innen svært kort tid, og uten å brenne ut teamet vårt fullstendig. Jeg var i stand til å gjøre dette ved å motivere senioringeniørteamet til å brainstorme en teknologisk innovativ løsning som ville løse kundens problemer med færre utviklingstimer på vår side.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fremhever to egenskaper som ofte er svært viktige for arbeidsgivere: holde seg i rute og motivere ansatte. Hvis dette svaret hadde stoppet ved den første setningen, ville det vært vagt – de ekstra detaljene om hvordan man takler denne utfordringen, utgjør en stor forskjell i kraften til dette svaret.

Eksempel svar #3

En langsiktig kunde var i ferd med å ta virksomheten sin til en konkurrent. Jeg møtte kunden og kunne endre hvordan vi håndterte kontoen i det daglige, for å beholde virksomheten. Fra denne situasjonen lærte jeg viktigheten av å være oppmerksom på klientrelasjoner og operasjoner, ikke bare etter at problemer oppstår, men under hele forholdet. Som et resultat av dette har andre kontoadministratorer tatt i bruk mine innsjekkings- og administrasjonsprosesser, og har også sett forbedrede resultater med kontoene sine.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Ikke bare lærte denne kandidaten en meningsfull strategi, men personen delte også informasjonen bredt (i stedet for å hamstre den). Dette svaret gjør det klart hvor verdifull den ansatte vil være for teamet hans eller hennes.

Eksempel svar #4

Vårt firmanyhetsbrev ble ofte sendt sent – ​​og enda verre, noen ganger hadde det feil eller skrivefeil. Det var et dårlig utseende for markedsavdelingen. Jeg gjennomgikk denne arbeidsflyten for nyhetsbrevet med teamet, som avslørte flere problemer: Det var ingen frist for innsending av nyhetsbrev og ingen person hadde eierskap til prosjektet. Markedskoordinatoren vår hadde nylig bedt om mer ansvar, så jeg ba henne om å overvåke prosessen. Sammen laget vi en tidsplan, et skjema for innleveringer og en gjennomgangsprosess. Siden disse endringene ble iverksatt, har nyhetsbrevet gått ut nøyaktig i tide og feilfritt – pluss at antall klikk og åpninger har økt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Kandidaten gir tydelig uttrykk for utfordringen og hvorfor det var viktig å rette den opp. Deretter er trinnene som er tatt for å forbedre situasjonen tydelig beskrevet. Å ende på en kicker av positive resultater utover bare å fikse problemet er et fint positivt tegn på responsen.

Tips for å gi det beste svaret

Vis arbeidet ditt: Som nevnt ovenfor, vil du gå gjennom prosessen og strategiene du brukte.

Ikke glem det store bildet: Hvis det å takle denne utfordringen endret arbeidsflyten eller arbeidsstilen din, eller det var en stor overordnet leksjon, nevner du det. Og ikke glem å nevne sluttresultatet.

Hold det enkelt: Prøv å ikke bli fast i sjargong eller bedriftsspesifikke arbeidsflyter og terminologier. Målet ditt er å dele utfordringen – og løsningen din – på et språk som er lett å følge.

Hva du ikke skal si

Ikke legg skylden: Oppstod det en utfordring på grunn av din veileders inkompetanse, eller en medarbeiders uforsiktighet? Dette er ikke riktig tidspunkt å nevne det. Unngå å peke fingre. Hold beskrivelsen av utfordringen nøytral i tonen.

Hold deg unna ubetydelige hendelser: Ideelt sett vil du fremheve en situasjon som er relevant, for eksempel en utfordring som mange selskaper står overfor. På den måten vil intervjueren kunne visualisere ytelsen din på jobben.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Noen spørsmål du kan få etter at du har svart inkluderer:

Viktige takeaways

Fokuser på prosess fremfor resultater. Resultatet er viktig, men det er også hvordan du kom frem til det.

Velg relevante utfordringer. Når det er mulig, sikte på å dele en situasjon som viser frem en lært ferdighet som vil være til nytte for selskapet du intervjuer med.

Beskriv utfordringen raskt. På den måten kan du grave i oppløsningen og prosessen din for å komme dit, som er det intervjuere er mest interessert i å høre.