Jobbintervjuer

Jobbintervjuferdigheter som vil hjelpe deg med å bli ansatt

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en intervjuer og en intervjuobjekt ved et bord, med taleuttrykk over dem. Teksten lyder: Topp intervjuferdigheter: Forbered deg, vær punktlig, tenk før du snakker, snakk klart, sammenhengende og rolig, vær trygg på ikke arrogant, lytt godt, uttrykk takknemlighet.

Miguel Co / The Balance

Er du klar for ditt neste jobbintervju? Vellykket intervju er en vitenskap like mye som det er en kunst, og det krever flittig forberedelse sammen med evnen til å være rolig i intervjurommet. Det er også viktig å være komfortabel og trygg på å diskutere hvorfor du passer best for en rolle .

Intervju er en ferdighet i seg selv, en der evnen din til å samhandle med intervjueren og å artikulere tankene dine er faktorer som er like viktige for å få jobben, som kvalifikasjonene som er oppført på CV-en din.

Selv om du ikke har intervjuet mye, kan du jobbe med å forbedre ferdighetene dine. Jo mer du øver, jo lettere blir intervjuet.

Her er noen intervjuferdigheter som vil hjelpe deg å bli ansatt.

Intervjuforberedelse

Å vinge det er virkelig ikke verdt det. Ikke bare vil intervjueren din vite at du ikke har investert mye tid i å forberede deg, men svarene dine (og selvtilliten din) kan lide hvis du ikke tar deg tid til å forberede seg ordentlig .

Du bør dedikere minst en time til forberedelsene dine. Du vil øke selvtilliten din og imponere intervjueren med det du har lært om rollen og din potensielle arbeidsgiver.

Her er en eksempelformel som skisserer en 60-minutters forberedelsesøvelse:

  • 5 minutter gjenlesing og analysere stillingsbeskrivelsen , og fokusere på de grunnleggende kravene og ansvarsområdene, for å skreddersy svarene dine og komme inn på de viktigste aspektene ved jobben.
  • 5 minutter les CV-en og følgebrevet ditt på nytt for å se hvordan (og hvorfor) du presenterte deg selv i utgangspunktet.
  • 15 minutter forsker potensielle intervjuspørsmål spesifikt for stillingen og bransjen.
  • 20 minutter øve på svar på disse spørsmålene og huske spesifikke eksempler fra din arbeidserfaring, for eksempel store prestasjoner, utfordringer eller milepæler som vil tjene som anekdoter for å styrke svarene dine på situasjonsbestemt og atferdsbaserte intervjuspørsmål .
  • 15 minutter undersøker selskapet , ser på historien, oppdraget og verdiene, og nyere prosjekter.

Øvelse gjør mester, eller i det minste hjelper deg å vite at du har gjort ditt beste for å forberede deg. I tillegg til å øve på disse trinnene på egenhånd, be en venn eller et familiemedlem om å stille opp som en intervjuer slik at du kan venne deg til å svare på spørsmål i sanntid.

Har en liste over spørsmål klare til å stille intervjueren . Du vil mest sannsynlig bli spurt om du har noen spørsmål, så forbered noen slik at du vet hva du ønsker å lære om rollen og selskapet.

Vær forberedt på å dele eksempler på prestasjonene dine med intervjuere. Du vil kunne vise intervjueren hva du har oppnådd i tidligere roller.

Aktualitet

Å komme i tide betyr å være litt tidlig ute. Det er få unnskyldninger som vil løse inn en sen ankomst. Ikke bare det, du vil bli stresset hvis du kommer for sent og haster.

Når du intervjuer på stedet

Gjør alt du trenger å gjøre for å komme dit 10 til 15 minutter før intervjutiden, enten det er planlegger antrekket ditt og pakke sekken kvelden før, stille inn en alarm, be en venn om å vekke deg, eller dra ekstra tidlig for å gjøre rede for potensielle transporthindringer.

Når du intervjuer online

Hvis du er deltar i et videointervju , sørg for at all teknologien din fungerer på forhånd, og at du har god internetttjeneste. Du vil ikke ha en feil i siste øyeblikk for å holde opp prosessen.

Tenk før du snakker

Et godt gjennomtenkt svar er alltid bedre enn et forhastet svar. Selvfølgelig vil du ikke sitte der i stillhet i fem minutter mens du grubler på et svar, men det er akseptabelt å bruke flere sekunder på å tenke før du snakker.

Det er noen måter å stoppe opp hvis du ikke er sikker på hvordan du skal svare på et spørsmål. Unngå umms og uhs og kjøp deg tid ved å gjenta intervjuernes spørsmål tilbake til dem, eller ved å bruke en setning som: Det er et interessant spørsmål! eller, jeg tenkte faktisk bare på det da jeg leste en artikkel om et lignende emne, og...

Hvis du virkelig er stum, kan du si: For et flott spørsmål. Jeg har faktisk aldri blitt spurt om dette før; la meg bare ta et sekund til å tenke på dette. Til slutt, vet hva du skal gjøre hvis du virkelig ikke kan svare på et spørsmål .

Snakker tydelig, sammenhengende og rolig

Nerver kan få deg til å snakke en mil i minuttet, og det samme kan det enkle ønsket om å formidle så mye verdifull informasjon om deg selv som mulig. Men å snakke for fort kan få deg til å se oppjaget, forvirret eller engstelig ut.

Ta et dypt pust, og gjør en bevisst innsats for å bremse ned og snakke rolig og tydelig. Det vil hjelpe deg med å unngå intervjustress .

Viser din tillit

Selv om du bør være villig og i stand til å markedsføre deg selv, din erfaring og dine prestasjoner, må du passe på at du ikke fremstår som arrogant, narsissistisk eller selvviktig. Uansett hvor god du er i jobben din, kommer du til å møte utallige hindringer hvis du mangler emosjonell intelligens å jobbe i et team og komme overens med ledere, medarbeidere eller kunder.

Fokuser på å utstråle en snill og balansert følelse av selvtillit, og når du diskuterer prestasjonene dine, sørg for å gi kreditt der kreditt er grunn for å vis at du er en lagspiller .

Faktisk lytter

Alle kan nikke, smile og si rett eller nøyaktig om og om igjen, men hvor mange lytter egentlig? Intervjuer er spesielt vanskelige fordi du trenger å lytte til intervjuerens spørsmål mens du mentalt forbereder svaret ditt.

Men hvis du ikke lytter godt i utgangspunktet, kan du gå glipp av hele poenget med spørsmålet, og som et resultat kan svaret ditt falle helt flatt.

Hold deg i øyeblikket og ikke la deg sone ut, selv om det føles som om intervjueren snakker i det uendelige. Forberedelser vil hjelpe enormt (slik at du har materiale klart til å diskutere og slipper å komme med alt på stedet), men gode lytteferdigheter og evnen til å holde fokus er nøkkelen.

Uttrykker optimisme

Bruk både ord og kroppsspråk for å vise din optimisme og positivitet. Ingen bedrift ønsker å ansette noen med en dårlig holdning. Uansett hvor vanskelig situasjonen din er, ikke ta med deg bagasje inn i intervjurommet. Det betyr at du ikke skal klage på din tidligere arbeidsgiver eller andre selskaper du har vært tilknyttet, og ikke klag på dine personlige forhold.

Vær naturlig, uttrykk fornuftige perspektiver gjennom en linse av optimisme. Hvis du for eksempel må snakke om en utfordrende situasjon, bør du inkludere en omtale av hvordan du kan ha vært med på å løse den, og hva du lærte som gjorde deg til en bedre medarbeider. Huske, kroppsspråket ditt betyr like mye som ordene dine.

Gå inn med et smil om munnen, gi et fast håndtrykk og sett deg opp ved bordet, len deg litt fremover for å delta i samtalen.

Fortell interessen din

Det er viktig å vise intervjueren at du er veldig interessert i jobben. Det er også viktig å ikke fremstå som desperat etter å bli ansatt for denne jobben, eller for noen jobb. Noen ganger kan det være nyttig å tenke på et intervju som en (profesjonell) første date. En følelse av uinteresse, apati eller monotoni vil sannsynligvis slå av en intervjuer, og det samme vil overentusiastisk desperasjon.

Uansett hvor mye du ønsker eller trenger jobben, avstå fra å oppføre deg som om du er desperat – bønn eller tigging har ingen plass i et jobbintervju. Nøkkelen er å uttrykke seriøs interesse for rollen og i selskapet, og lidenskap for arbeidet du gjør.

Ha i bakhodet at du vil være en verdifull ressurs for en arbeidsgiver.

Å vite mer enn heisen din

Selv om du burde kunne gi en heisplass der du introduserer deg selv, oppsummerer opplevelsen din, og markedsføre dine mest verdifulle profesjonelle eiendeler , sørg for at du er komfortabel med å snakke om deg selv utover det. Vet hvordan du diskuterer begge dine styrker og svakheter , og understreke din beste egenskaper og beste ferdigheter , mens du setter en positiv spinn på forbedringsområdene dine.

Du bør også kunne utøve en viss grad av kontroll over samtalen. For eksempel, hvis en intervjuer prøver å slå deg opp med en vanskelig spørsmål som, Har du noen gang hatt en dårlig opplevelse med en arbeidsgiver? eller Fortell meg om en gang en kollega var misfornøyd med deg, bør du være i stand til å svare på spørsmålet deres samtidig som svaret ditt blir positivt: en idé eller et eksempel som viser hvordan du lærte eller vokste fra situasjonen. Det burde du også ha dine egne spørsmål å stille intervjueren .

Uttrykke takknemlighet

Ikke undervurder viktigheten av å si takk. Så snart intervjuet er avsluttet, bør du takke intervjuerne for deres tid og for muligheten til å lære mer om stillingen.

Når du kommer hjem bør du alltid følge opp med en takk e-post . Ellers kan intervjueren ta stillheten din som et tegn på at du egentlig ikke er interessert i stillingen. En Accountemps-undersøkelse rapporterer at 80 % av arbeidsgiverne tar takkebrev i betraktning når de bestemmer hvem de skal ansette, men bare 24 % av kandidatene sender dem. Så det er verdt det å ta noen minutter for å vise at du setter pris på intervjuerens tid.

Viktige takeaways

ØVELSE GJØR MESTER: Ta deg tid til å øve på svarene dine på de vanligste intervjuspørsmålene.

FORBEREDDE PÅ FORHÅND: Intervjuer er mindre stressende hvis du gjør deg klar på forhånd, og finner ut hva du skal ha på deg, og hvor du må være.

OPPFØLGING ER VIKTIG: Følg alltid opp etter et jobbintervju med en e-post eller et notat der du takker intervjueren for tiden.

Artikkelkilder

  1. Robert Half. ' Hva du trenger å vite om takkemeldinger etter intervju .' Åpnet 13. september 2021.