Brev Og E-Poster

Job Search Hjelp Takkebrev Eksempler

Mann som jobber på bærbar PC

••• svetikd / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Jobbsøking er ofte stressende , men det er lyspunkter. Du kan for eksempel bli positivt overrasket over å finne ut hvor mange mennesker som er villige til å hjelpe deg når du leter etter arbeid.

Fra korrekturlesing av CV-en din å tilby deg forbindelser til ansettelsesledere hos din drømmearbeidsgiver, din Nettverk kan vise seg å være uvurderlig under en jobbsøking. Dette gir deg en mulighet til å styrke disse båndene på den enkleste og beste måten: å si takk.

Ingen tjeneste er for liten til å fortjene din takk. Tross alt vet du aldri hva som vil føre til din neste store mulighet. Så ta deg tid til å takke alle som hjelper deg med jobbsøkingen. Se gjennom og tilpass disse eksemplene bokstaver og e-poster å si takk for jobbsøkingshjelpen.

Hvem skal du takke når du søker jobb

Personer som du bør takke for hjelp i en jobbsøking inkluderer veiledere eller medarbeidere som har gitt deg profesjonelle referanser , venner eller kolleger som har hjulpet deg med å skrive din gjenoppta og følgebrev , eller forbindelser hos ansettelsesfirmaet som du vet har legg inn et godt ord for deg der . Disse menneskene er investert i din suksess, og vil være interessert i å høre resultatene av deres hjelp.

Den andre nøkkelpersonen du bør vurdere å sende et takkebrev er ansettelses-/personalsjefen til et firma du har intervjuet med, selv om du til slutt ikke fikk jobb i selskapet deres. Ansettelsesledere fører ofte oversikt over jobbkandidatene på A-nivå i tilfelle fremtidige passende åpninger oppstår i deres organisasjon.

De opprettholder også nettverk med andre arbeidsgivere i samfunnet deres, og vil noen ganger frivillig informere kandidater som har imponert dem om økende ledige stillinger de hører om gjennom disse profesjonelle nettverkene.

Hvordan sende takkebrev for jobbsøkingshjelp

Før du begynner å skrive takkebrevene, er her noen generelle tips du bør følge.

Lær hva du skal si og hvordan du sier det

For å være mest effektiv, send takkebrevet eller e-posten innen 24 timer og sørg for at den overholder disse retningslinjene . Hold brevet ditt kort og til poenget, og sørg for at du kjenner publikummet ditt. Et takkebrev for et jobbintervju vil være en helt annen melding enn et notat til en god venn og kollega som har introdusert deg for en ny nettverkskontakt – men begge meldingene skal være oppriktige, profesjonelle og lette å lese.

Få brevet til å fungere for deg

Har du tenkt på noe du skulle ønske du hadde sagt under jobbintervjuet – eller vil du gjerne ha muligheten til det løse inn et dårlig intervju ? Nå er det på tide å gjøre det. Takkebrevet ditt kan fungere som en sjanse til å oppklare misforståelser eller fremheve dine kvalifikasjoner. Disse tipsene vil bidra til at brevet ditt fungerer hardt for deg.

Gjennomgå eksempler på takkebrev

Du trenger ikke komme med brevet fra bunnen av. Bruk eksempler på takkebrev for å hjelpe deg med å lage en takk for et jobbintervju, takkebrev for praksisplasser, takk for informasjonsintervjuet, takk for hjelp og en rekke andre meldinger. Bare pass på å tilpasse notatet før du sender det.

Hvordan sende notatet ditt via e-post

Hvis du sender et e-postbrev, er det ikke nødvendig å inkludere din fysiske returadresse eller kontaktens adresse. List opp din kontakttelefon- og e-postinformasjon i signaturen din , men slik at personen du skriver vet hvordan han skal finne deg dersom det skulle dukke opp faglige muligheter i fremtiden.

Eksempel på takkebrev for hjelp til jobbsøk

Dette er et eksempel på et takkebrev for jobbsøking. Last ned takkebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på et takkebrev for jobbsøk

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på takkebrev for hjelp til jobbsøk (tekstversjon)

nicole rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
nicole.rodriguez@email.com

1. september 2018

Leon Lee
Personalsjef
Acme Communications
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Leon, (eller Mr./Ms. Etternavn hvis du ikke kjenner dem godt)

Jeg vil benytte anledningen til å takke deg for den verdifulle hjelpen du har gitt meg under jobbsøkingen.

Du har sjenerøst delt din ekspertise og erfaring med meg, og jeg setter virkelig pris på støtten og nettverkskontaktene du har gitt meg i løpet av denne tiden. Jeg tror at på grunn av din hjelp er jeg bedre forberedt til å finne min neste stilling.

Jeg setter virkelig pris på tiden du brukte på å hjelpe meg, og jeg vil fortelle deg hva som skjer. Vennligst la oss holde kontakten – jeg gir deg gjerne en strålende referanse eller evaluering hvis du skulle trenge en.

Med vennlig hilsen,

nicole rodriguez
555-555-5555
nicole.rodriguez@email.com

Utvide

Eksempel takkebrev for CV-hjelp (tekstversjon)

Kjære Clara,

Tusen takk for hjelpen du ga meg med å skrive CV og følgebrev for jobbsøkingen min.

Som du vet, syntes jeg muligheten til å prøve å beskrive arbeidserfaringen min til potensielle arbeidsgivere var litt skremmende. Likevel visste du nøyaktig hvordan jeg skulle strukturere CV-en, og takket være deg har jeg allerede begynt å motta oppringninger fra arbeidsgiverne jeg sendte den til.

Jeg setter virkelig pris på hjelpen din – jeg skal fortelle deg hva som skjer, og jeg håper du lar meg ta deg med ut for å feire når jeg har funnet min neste jobb!

Med vennlig hilsen,

Andre Smith
555-123-3456
andre@email.com

Utvide

Eksempel på takkebrev for intervjuhjelp (tekstversjon)

Kjære herr Anderson,

Jeg vil benytte anledningen til å takke deg for den verdifulle hjelpen du ga meg under intervjuprosessen med Acme Corps.

Informasjonen du ga meg angående bedriftens arbeidsklima, stillingskravene og intervjuprosessen din var uvurderlig for å forberede meg både for mitt første intervju med deg og for mine påfølgende intervjuer med Cheryl Miller og Abel Rhys. Din innsats gikk langt for å få meg til å føle meg komfortabel og engasjert selv midt i det jeg vet var en svært konkurransedyktig jobbsøking.

Jeg setter virkelig pris på tiden du brukte på å hjelpe meg med å forberede meg til intervjuene mine. Gi meg beskjed hvis fremtidige stillinger som passer for ferdighetene mine oppstår i din organisasjon.

Med vennlig hilsen,

Jane Cho
555-876-4321
Jane.Cho@email.com

Utvide

Viktige takeaways

  • Når noen hjelper deg i jobbsøkingen, send en takkemelding. Et håndskrevet brev eller personlig e-post vil vise hvor mye hjelpen deres betyr for deg.
  • Å sende et takkebrev vil også ha andre fordeler. Det vil gjøre mottakeren mer sannsynlig å hjelpe deg i fremtiden og styrke ditt profesjonelle forhold.
  • Bruk takkebrev og e-postprøver for å veilede skrivingen din. Pass imidlertid på å tilpasse notatet ditt for å gjøre det riktige inntrykket.
  • Korrekturles og rediger brevet før du sender det. Sørg for at sluttproduktet ditt er profesjonelt, perfekt og uten skrivefeil.