Jobbsøking

Jobbsøketips for arbeidsledige høyskolestudenter

Høyskoleutdannet ser på stillingsannonser på en datamaskin

••• Heltebilder / Getty Images

Nyhetene er fylt med historier om det robuste arbeidsmarkedet og historisk lave nivåer av arbeidsledighet. Betyr det at det blir lett for arbeidsledige høyskoleutdannede å finne jobb? Ikke nødvendigvis, spesielt for nyutdannede i ikke-tekniske hovedfag og de med begrenset praksiserfaring. Forskning av Høyskolers og arbeidsgiveres landsforbund indikerer at det tar 7,4 måneder i gjennomsnitt for en nyutdannet høyskoleutdannet å finne arbeid.

Hvordan bli ansatt for arbeidsledige høyskolestudenter

Ta hjerte hvis du er en av de mange høyskoleutdannede som ennå ikke har fått jobb. Det er mange konstruktive skritt du kan ta for å øke sjansene dine for å finne en meningsfull postgradsjobb i nær fremtid. Her er noen forslag til den som ennå ikke er ansatt:

Ta kontakt med ditt karrierekontor på college og sett opp et møte så snart som mulig for å utforske alternativer og forsikre deg om at du har utnyttet alle ressursene som er tilgjengelige. Sett opp en telefon- eller Skype-konsultasjon hvis du ikke lenger er i nærheten av college.

Ikke tro på den vanlige myten på mange campus om at karrierekontoret ikke kan gjøre noe for å hjelpe deg. Spør ansatte venner som har brukt kontoret som de vil anbefale deg å oppsøke for å få hjelp.

Ikke utsett jobbsøket ditt

Motstå fristelsen til å ta flere måneder fri fra jobbsøking. Utsettelse vil bare sette deg lenger bak andre motiverte kandidater. Sett av minst en eller to timer om dagen, seks dager i uken til jobbsøkingsaktiviteter. Dette vil fortsatt gi deg god tid til å dekomprimere eller jobbe med din gamle sommer- eller deltidsjobb.

Oppdater CV-en din

Oppdater og finjuster CV-en og følgebrevene dine for å sikre at du presenterer den nyeste og mest overbevisende informasjonen til arbeidsgivere. Få ansatte på karrierekontoret og andre pålitelige rådgivere til å kritisere dokumentene dine. Be ansatte venner om å gi deg noen tilbakemeldinger. Ikke bli besatt av dokumentene dine til det punktet at du ikke går videre med andre jobbsøkingsaktiviteter.

Jobber i Networking

Nettverk fungerer. Det er helt sant at de fleste nyutdannede som finner arbeid etter at de har forlatt campus, gjør det gjennom en form for nettverksbygging. Spør ditt karrierekontor og/eller alumnikontor om en liste over kontakter i geografiske og industrielle sektorer av interesse. Spør også disse kontorene om det er planlagt sosiale, kulturelle eller karrierearrangementer der du kan samhandle med alumni.

Be om et informasjonsintervju

Henvend deg til så mange kontakter som mulig for informasjonsintervjuer. Spør om deres karrierefelt og søk råd om din CV og forslag for å finne muligheter. Be om henvisninger til andre alumni eller kolleger i roller og organisasjoner som passer til dine interesser. Takk skriftlig til hver kontakt og hold dem oppdatert ettersom søket utfolder seg, siden dette kan få kontaktene dine til å gi flere henvisninger over tid.

Spør kontaktene dine om hjelp

  • Møt dine favorittfakultetsmedlemmer før du forlater campus, hvis mulig. Del eventuelle karrierefelt av interesse og spør om de kan henvise deg til noen av deres tidligere studenter som jobber i disse arbeidsområdene.
  • Spør om fakultetskontaktene dine ville sende en e-post til de personene med en forespørsel om at de rådfører seg med deg om din karriere. Et annet alternativ er å sende en kommunikasjon til de alumniene som nevner at professor Jones anbefalte at du kontakter dem for å få råd om karrieren din.
  • Se gjennom listen over Facebook-venner som ble uteksaminert et år før deg. Ta kontakt med alle som er ansatt for råd og henvisninger til ansettelsesledere i firmaet deres.
  • Få støtte fra familienettverket ditt , definert som personene som vil bli invitert til bryllupet ditt og/eller personer på familiens feriekortliste.
  • Be foreldrene dine sette sammen en adresseliste for snegl av disse menneskene. Lag et nyhetsbrev som beskriver noen interessante utviklinger i livet ditt, som reiser, skoleaktiviteter, sommerplaner osv.
  • Fortell dem deretter at du ønsker å bli tilkoblet til noen av deres kontakter innen interessefelt for informasjonskonsultasjoner. Du aner ikke hvem de kjenner fra college, deres nabolag, firma osv. med mindre du spør. Inkluder et nåværende bilde eller to med posten.
  • Spør kontaktene dine om du kan sette opp en jobbskygge. Hvis du treffer det bra med noen av kontaktene dine under informasjonskonsultasjoner, spør om du kunne skygge dem for en dag eller mer. Dette vil gi deg en fin eksponering for deres arbeidsarena og mulighet til å møte noen av deres kolleger.

Forbedre LinkedIn-profilen din

Lag eller forbedre din LinkedIn-profil . Bli med i grupper for dine høyskole- og karrierefelt av interesse. Ta kontakt med andre gruppemedlemmer for informative intervjuer.

Generer penger med en midlertidig jobb eller vurder et internship

Hvis du trenger å generere litt kontantstrøm, bør du vurdere å skaffe deg en midlertidig jobb som ikke vil forstyrre jobbsøkingen din og som gir deg minst noen timer på dagtid for nettverksmøter og intervjuer. Tjenestejobber som involverer grensesnitt med publikum kan også gi noen nettverksmuligheter.

Vurder å jobbe med et vikarbyrå hvis du retter deg mot administrative/kontorjobber. Når du er inne i en organisasjon, prøv å møte så mange ansatte som mulig og jobb hardt for å gjøre et positivt inntrykk.

Vurder en praksisplass. Hvis karriereforskningen din indikerer at det valgte feltet ditt normalt krever tidligere praksiserfaring (og du ikke har noen), bør du vurdere å fullføre et internship etter endt utdanning. Par ubetalte praksisplasser (du kan ofte arrangere deltidspraksis) med en betalt tjenestejobb hvis du trenger å tjene litt penger.

Gjennomgå jobbsider på startnivå knyttet til høgskolens karrierekontornettside og sett et mål om å søke på minst syv jobber hver uke. Du trenger ikke være 100 % sikker på at du ville elske jobben før du søker, så gjør undersøkelsene dine og husk at du kan avslå et tilbud hvis du bestemmer deg for at du ikke passer best for stillingen eller organisasjonen.

Ved å følge noen av disse forslagene og engasjere deg i en aktiv jobbsøking, kan du minimere angsten ved arbeidsledighet etter høyskole og starte deg selv på en tilfredsstillende karrierevei.