Jobbsøking

Jobbsøketips for når du ønsker å flytte

Forretningsmann bærer pappeske på kontoret

••• Westend61 / Getty Images

Vurderer du å starte en jobbsøk i et område der du ikke bor nå ? Langdistansejobbsøking er ikke alltid lett, men det er mulig å se etter jobb når du vil flytte til en ny by eller stat .

Mange arbeidsgivere vil ikke vurdere å intervjue kandidater utenfor staten eller dekke flytting kostnader med mindre de søker på landsbasis etter en stilling på toppnivå eller vanskelig å fylle. Det er ikke bare utgiftene til flytting som gjør arbeidsgivere på vakt. Det er også logistikken med å arrangere intervjuer når kandidaten ikke er i nærheten. Når det er sagt, er det måter å få en vellykket jobbsøk på langveisfra.

Jobbsøk Flyttetips

 1. Få lokal: Bruk lokale jobbsider samt nasjonale stillingsdatabaser for å finne stillingsannonser i området der du ønsker å bo og jobbe. Se inn i handelskammeret i byen du ønsker å flytte for å søke etter jobbsøkerressurser og les lokalavisen for stillingsannonser.
 2. Få mer lokalt: Har du en slektning, venn eller bekjent i eller i nærheten av det nye stedet som lar deg bo hos ham eller henne under intervjuprosessen? I så fall bør du vurdere å bruke den adressen på CV-en og følgebrevene dine. Alternativt kan du begrense noen av eller alle dine fysisk adresse på CV-en .
 3. Pakk sammen og flytt: Dette er ikke alltid mulig, men det er absolutt lettere å finne en jobb når du er i byen eller byen der du ønsker å jobbe. Det er et dristig sprang å flytte til et nytt fellesskap uten jobb, men hvis du kan få midlertidig arbeid mens du ser etter en fulltidsjobb, kan det være gjennomførbart.
  Jobbsøkkorrespondansen din er mer sannsynlig å få et nytt blikk hvis du er i byen i stedet for hundrevis av miles unna. Hvis det ikke fungerer, nevne i følgebrevet ditt at du planlegger å flytte og vil være tilgjengelig for intervju når det passer arbeidsgiveren. Vær også forberedt på å håndtere et intervju utenfor byen eller staten .
 4. Bruk nettverket ditt: Er du en høyskoleutdannet? Sjekk om høyskolen eller universitetet ditt har et karrierenettverk av alumner du kan kontakte. Alumni kan hjelpe med mer enn bare jobbsøkingen din – de kan også gi deg råd om bolig, transport, underholdning og alt annet du trenger å vite om ditt nye fellesskap.
  Tilhører du en fagforening, ta kontakt med lokallag og nettverk med medlemmene. Du kan også kontakte LinkedIn-kontakter som bor i området. De flere mennesker du kan møte i det nye området, jo bedre Det er.
 5. Forskning, forskning, forskning: Bruk verktøy som lønnskalkulatorer og levekostnadskalkulatorer for å finne ut om din nye lønn vil betale regningene i det lokale området der du ønsker å bo og jobbe:
  Lønnskalkulatorer vil gi deg gjennomsnittslønnen for en bestemt stilling på et bestemt sted.
 6. Levekostnadskalkulatorer vil fortelle deg hvor langt din nåværende lønn vil gå i en ny by og/eller vil sammenligne levekostnadene mellom to forskjellige byer.
 7. Unngå store forventninger: Ikke forvent at en arbeidsgiver (med mindre det er for den vanskelige stillingen eller lederstillingen på høyt nivå) betaler for flytting og annet flytteutgifter . Du bør heller ikke forvente at et selskap betaler for at du skal fly et sted for et intervju. Reiseutgiften er på deg.
  Med mindre du er mye mer kvalifisert enn lokale kandidater, og de føler et absolutt behov for å ha deg, ikke forutse at noen av disse avgiftene dekkes av det nye selskapet. Når det er sagt, hvis du får jobben, kan du prøve det forhandle flyttefordeler inn i din nye lønn.
 8. Sjekk fordeler: Dagpenger kan være tilgjengelig hvis du flytter fordi ektefellen din har en ny jobb i en ny by. Sjekk med arbeidsledighetskontorer i både den nåværende staten og den nye staten for å avgjøre hvilke, om noen, fordeler du er kvalifisert til å motta og hvor du bør sende inn kravet ditt. Se også på hvilke utgifter til jobbsøking, hvis noen, kan være fradragsberettiget.
 9. Vær fleksibel: Når du ønsker å flytte før heller enn senere, vær åpen og fleksibel om jobbene du er villig til å ta. Igjen, det er lettere å finne en lokal jobb når du er der, så det kan være lurt å utvide mulighetene dine for å flytte. Vær forsiktig med hvordan du diskuterer situasjonen med intervjueren din – de fleste selskaper vil ikke være interessert i å ansette noen som ikke planlegger å bli lenge.