Finne En Jobb

Jobbspesifikke intervjuspørsmål

Forretningsfolk gjennomfører et intervju

••• Westend61 / Getty Images

Kan du gjøre jobben? I forkant av enhver ansettelsesleders sinn når de gjennomfører jobbintervjuer, er jobbspesifikke intervjuspørsmål utformet for å måle en kandidats evne til å utføre jobbens plikter mot ferdighetssett nødvendig for å utføre stillingen effektivt.

Denne typen intervjuspørsmål, uansett hvordan det stilles, er spesielt viktig for jobber der du trenger teknisk kunnskap eller hvor bedriften trenger en erfaren kandidat som kan gjøre jobben fra første dag.

Hva er jobbspesifikke intervjuspørsmål?

Jobbspesifikke intervjuspørsmål er utformet for å avgjøre om du har kunnskapen og ferdighetene som trengs for å utføre jobben du vurderes for. Når du svarer, er målet ditt å vise at du er den passer best for jobben av alle søkerne arbeidsgiver intervjuer.

I tillegg til hard-and-rask ferdigheter, vil arbeidsgiver også undersøke om du har rett tankesett for jobben og kan bidra til å nå bedriftens mål.

Tips for å svare på jobbspesifikke intervjuspørsmål

Sjekk jobbkravene. Før du går til et intervju, sjekk Jobb krav oppført i stillingsannonse som du svarte på. Lag en liste over ferdighetene du har som samsvarer med disse kravene. Se gjennom listen før intervjuet, og hvis du trenger et 'jukseark' skriv ned listen på notisblokken du tar med deg til intervjuet.

Vis hva du vet. Vis intervjueren at du vet hvordan du gjør jobben ved å gi spesifikke eksempler på praktisk kunnskap du har når du svarer på intervjuspørsmål. Når du svarer med faktiske erfaringer på jobben og situasjoner du har møtt på jobben, viser du intervjueren hva du vet i stedet for bare å si at du kan gjøre jobben.

Vis ferdighetene dine. Selskapet har en spesifikk ferdighet sett i tankene. Det er derfor du ble valgt ut til et intervju. Ferdighetene du oppførte på CV-en og nevnte i følgebrevet, ga deg intervjuet. Vær sikker på at du vet nøyaktig hva som står på CV-en eller CV-en din og informasjonen du skrev inn hvis du fylte ut en jobbsøknad. Fremhev mest relevante ferdigheter under intervjuet ditt .

Dra nytte av legitimasjon. Har du en grad eller har du tatt kurs innen feltet? Har du sertifiseringer eller spesialutdanning for jobben? Husk å nevne legitimasjonen din under intervjuet. Kunnskap er virkelig makt når det kommer til jobbintervjuer, og jo mer du kan formidle det du vet, jo større er sjansene dine for å bli invitert til en andre intervju og til slutt få et jobbtilbud.

Vær ærlig. Uansett hvor mye du vil ha jobben, vær ærlig og ikke si at du vet hvordan du gjør noe hvis du ikke gjør det. Hvis du ikke har alle nødvendige ferdigheter eller utdanningskrav selskapet kan være villig til å lære opp deg. Hvis ikke, vil ikke jobben passe godt, og det vil være en utfordring å lykkes i rollen i selskapet. Det er bedre å gi en jobb videre enn det er å mislykkes og ende opp med å miste den fordi du ikke var kvalifisert.

Ta deg tid til grundig forberede deg til jobbintervjuene dine . Gjennomgå begge generelle intervjuspørsmål stilt til alle kandidater for ansettelses- og jobbspesifikke intervjuspørsmål. Vurder hvordan du best kan svare, og sørg for å ha eksempler klare til å dele med ansettelseslederen. Litt kunnskap om selve selskapet reflekterer alltid godt ditt ønske om å bli en del av det de gjør også.

Topp intervjuspørsmål listet etter type jobb

For å få ideer om typen spørsmål som vil bli stilt basert på jobben og bransjen du søker på, se gjennom disse jobbspesifikke intervjuspørsmålene, sammen med eksempelsvar.

A–D

E – jeg

D–Y

P–T

U–X