Karriere Planlegging

Jobber i videospillindustrien

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Jobber i videospillindustrien

The Balance / Ashley DeLeon

Dagens tenåringer – 13- til 17-åringer (Gen Z) – utgjør 27 % av alle spillere . En generasjon foran dem er millennials (18 til 34-åringer) som representerer 29 % av alle spillere. Hvis du er medlem av en av disse generasjonene, har du kanskje tenkt, eller til og med drømt om, en karriere i videospillindustrien. Heldigvis er det mange alternativer å velge mellom, både på den tekniske og forretningsmessige siden av denne bransjen, som vil dra nytte av lidenskapen din for spill.

Spilldesignere

Øverst på listen over drømmejobber for spillere er videospilldesigner. De som jobber i dette yrket kommer opp med konseptene som til slutt blir videospill. De ser disse ideene til virkelighet ved å utvikle historier og karakterer og deretter veilede dem gjennom produksjonen. De samarbeider med andre medlemmer av utviklingsteamet, inkludert artister, programmerere og lydingeniører. Stillingstitler inkluderer spilldesigner, hoveddesigner og nivådesigner.

Som en av de mest ettertraktede stillingene av alle videospilljobber er konkurransen hard. Du må kanskje få erfaring over flere år med å jobbe i andre roller.

Programvareutviklere og dataprogrammerere

Programvareutviklere og dataprogrammerere implementere spilldesignernes visjoner for sluttproduktene deres. Utviklere designer programvare som får videospill til å fungere slik designerne vil at de skal. Programmerere lager koden som konverterer disse designene til instruksjoner som videospillsystemer kan lese.

Animatører og andre artister

Som en integrert del av utviklingsteamet for videospill, animatører og andre artister får videospill til å bli levende visuelt. Ved hjelp av spesialisert programvare lager animatører serien med bilder som danner bildene i et videospill, inkludert karakterene og miljøet. Kunstnere designer også emballasje som gjør at spill skiller seg ut i butikkhyllene.

Lydingeniører

Lydingeniører bruke datamaskiner og elektrisk utstyr til å lage lydspor for videospill. De er ansvarlige for alt du hører når du spiller et spill. De gir stemme til karakterer, lager lydeffekter og spiller inn bakgrunnsmusikk.

Forfattere

Forfattere fylle flere roller innen videospillindustrien. Manusforfattere lager historiene som spillene er basert på og skriver dialog for karakterene. Tekniske forfattere lager den medfølgende dokumentasjonen og instruksjonene.

Tolker og oversettere

Tolker konvertere karakterers dialog til andre språk. Oversettere endrer instruksjoner og annen dokumentasjon fra originalspråket til andre. Arbeidet deres er det som gjør at selskaper kan markedsføre spill til et internasjonalt marked.

Videospilltestere

Spilletestere gir kvalitetssikring (QA) for selskapene som produserer videospill. De sørger for at spill fungerer som de skal, og at instruksjoner og dokumentasjon er tydelige. De identifiserer problemer og feil og rapporterer funnene sine til designere og utviklere.

Spesialister på teknisk støtte

Spesialister på teknisk støtte er bindeleddet mellom videospillselskaper og publikum. De bemanner callsentre hvor de hjelper kunder som har problemer med å betjene spill og relatert utstyr. Støttespesialister svarer på spørsmål via telefon, nettprat og e-post.

Kopipress. Balansen 2019

Forretningsjobber i videospillindustrien

Produsenter

Video spill produsenter ta hensyn til forretnings- og økonomiske detaljer som er involvert i å utvikle produkter og gjøre dem klare til å markedsføres til forbrukere. De fører tilsyn med alt personell og holder produksjonen av spill innenfor tids- og budsjettbegrensninger.

Markedssjefer

Markedssjefer koordinere videospillutgiveres markedsføringsaktiviteter. De formulerer en strategi for å selge produktene sine til forbrukere, inkludert å bestemme hvor de vil selge dem og hvordan de vil markedsføre dem.

Markedsundersøkelsesanalytikere

Markedsundersøkelsesanalytikere utforme undersøkelser som de vil bruke for å bestemme potensielle kunders kjøpspreferanser. De bruker dataene de samler inn for å hjelpe videospillutgivere med å bestemme hvilke produkter og tjenester de skal selge, hvor mye de skal betale for dem, og hvor og hvordan de skal selge dem.

Salgsrepresentanter

Salgsrepresentanter selge videospill til grossister eller forhandlere på vegne av utgivere. De trenger omfattende kunnskap om produktene, videospillindustrien og potensielle kunder.

Kilder