Finne En Jobb

Meld deg inn i en profesjonsforening

Finn ut hvordan dette trekket kan øke jobbsøkingen din

Forretningsmenn som bruker smarttelefon i seminar

••• Morsa Images / Getty ImagesEn profesjonell forening er en organisasjon hvis medlemmer har lignende legitimasjon eller faglige interesser.

For eksempel er American Marketing Association den ledende nasjonale organisasjonen for profesjonelle innen markedsføring, og American Bar Association er den ledende foreningen for advokater.

Å bli med i en profesjonell forening vil hjelpe deg ikke bare i jobbsøkingen, men også gjennom hele karrieren. Selv om du allerede er medlem av en forening, les videre for tips om hvordan du kan bruke medlemskapet ditt til å forbedre jobbsøkingen.

Hvorfor melde seg inn i en fagforening?

Det er flere måter det på inn i en fagforening kan hjelpe deg med jobbsøking. Kanskje viktigst av alt, en profesjonell forening er en flott kilde for nettverksbygging.

Du vil få tilgang til en rekke personer i din bransje som du kan diskutere bransjen med, og som kanskje kan gi deg karriereråd.

Foreninger holder også en rekke møter og konferanser . Ikke bare er disse verdifulle stedene for nettverksbygging, men de tilbyr også seminarer om karriereutvikling og bransjetrender.

Medlemmer kan få mer bransjeinnsikt gjennom en forenings publikasjoner, for eksempel et fagblad eller en avis. Å lese om bransjetrender vil gi deg utmerket bransjeinformasjon som kan være nyttig under et jobbintervju.

Mange foreninger har også nettbaserte jobbdatabaser hvor medlemmer kan legge ut CV og søke etter ledige stillinger relatert spesifikt til deres bransje.

Tips for å velge en profesjonell forening

Ikke alle fagforeninger er skapt like. Spør tidligere kolleger eller andre medarbeidere i din bransje hvilke foreninger de vil anbefale (dette er et flott spørsmål å stille under et informasjonsintervju).

Hvis du finner en forening av interesse, se om det er en regionavdeling nær deg som du kan bli med i. Å tilhøre et lokallag vil gjøre det lettere for deg å delta på arrangementer og møte folk i ditt område.

Du trenger ikke melde deg inn i alle foreninger knyttet til din bransje, og det bør du heller ikke. Dette vil spre deg for tynt, og vil sannsynligvis koste mer penger og ta mer tid enn det ville være verdt. Finn i stedet en forening som passer dine faglige behov.

Hva du skal gjøre når du blir med

Når du blir medlem av en forening, sjekk foreningens hjemmeside for kommende arrangementer eller konferanser. Delta på et lokalt arrangement, og slå av en prat med andre medlemmer (husk å ta med visittkort!).

Begynn med en lett samtale, og ta deretter opp jobbsøkingen din. Husk at du er der for å få informasjon om bransjen og legge til kontakter, så ikke bruk for mye tid på å dvele ved behovet for en jobb.

Hvis det er en jobbsøkedatabase på foreningens nettside, legg ut CV-en din og se etter interessante ledige stillinger. Hvis du har et nettverk med noen som jobber for en bedrift med ledig stilling, ta kontakt med dem og se om de kan anbefale deg til jobben eller gi deg innsideinformasjon.

Fortsett å bruke foreningens ressurser gjennom resten av jobbsøkingen, og gjennom hele karrieren.