Lykkes På Jobb

Viktige hensyn for arbeidsgivere når de tilbyr sabbatspermisjon

Både arbeidsgiver og ansatte drar nytte av sabbatspermisjonsprogrammer

Foreldre på sabbatspermisjon tilbringer tid sammen med datteren og ser på en video på en bærbar datamaskin.

•••

Bland bilder / Getty ImagesOrdet sabbatsår kommer fra det gamle testamentets praksis med å la åker ligge brakk hvert syvende år. Det var som en sabbat, en fridag som varte i et helt år.

Bedrifter som tilbyr sabbatspermisjoner nå, gir deg vanligvis ikke et friår for å la hjernen din (dine moderne felter) hvile, men de gir deg mer fri enn du får for en vanlig ferie.

Mens amerikansk lov ikke krever ferietid, tilbyr de fleste selskaper det, med personer som er nye i arbeidsstyrken i gjennomsnitt 11 dager per år, og gå opp til 17 eller mer etter 10 års erfaring . Men hva om du fikk seks uker eller mer ferie, alt i en klump? Det er det som kalles sabbatspermisjon.

Hvem tilbyr sabbatspermisjon?

Overraskende nok tilbyr mange selskaper i en rekke bransjer ansatte sabbatspermisjon der de ikke engang forventes å sjekke e-posten deres. Fra restaurant Cheesecake Factory til teknologigiganten Intel, ansatte får fri til å gjøre det de vil.

Universitets- og høyskoleprofessorer har ofte mulighet til å ta sabbatspermisjon. Arbeidets karakter gjør at de kan ta et helt semester fri uten å forstyrre kollegene for mye. Selv om mange professorer på sabbatspermisjon forventes å gjøre arbeid relatert til faget sitt. De trenger bare ikke å møte opp i klasserommet. Selv om det definitivt tilbyr en slags pause, er det ikke en full pause.

Hvem drar nytte av sabbatspermisjon?

Selvsagt får den som får ta fri seks uker på rad en deilig pause, men ifølge en studie av TSNE MissionWorks hele selskapet kan dra nytte av en leders sabbatspermisjon. David Burkus skrev i Harvard Business Review at tiden unna tillot folk å generere nye ideer for innovasjon i organisasjonen og hjalp dem med å få større tillit til seg selv som ledere.

Det er en flott ting, men forskningen fant også noe annet; de som fylte på mens sjefen var borte på sabbatspermisjon, fikk en rekke ferdigheter mens sjefen var ute. De overgikk ofte forventningene, noe som hjalp virksomheten i det lange løp.

Fordi sabbatspermisjoner er så nyttige for å utvikle talent, bør bedrifter også begynne å se på fordelene med fødselspermisjon, ikke bare for de nye foreldrene, men for folk som får muligheten til å vokse og strekke på ferdighetene sine. Akkurat som med et sabbatsår, har du mye varsel før en baby kommer.

Selv om de nye foreldrene ikke får det forfriskende sinnsløftet de ville fått på ekte sabbatspermisjon, er det de som overtar pliktene deres. Å se på foreldrepermisjon som en fordel fremfor en byrde kan også endre hvordan organisasjoner tilnærmer seg det.

Hvordan bør sabbatspermisjonsprogrammet ditt se ut?

Hvert selskap har forskjellige behov, så det finnes ikke en løsning som passer alle for et sabbatsprogram. Men tenk på følgende problemer mens du utvikler policyen din.

  • Hvor lang tid trenger en ansatt å jobbe før han har rett til sabbatspermisjon? Mange selskaper krever fem år eller mer. Du mest sannsynlig ønsker å gjøre det til en del av oppbevaringsstrategien din . Tenk på om betalt fri for slike saker som foreldrepermisjon eller langvarig sykdom vil fortsette å påløpe tid.
  • Hvor lang tid må arbeidstakeren ta sabbatsperioden etter å ha oppnådd kvalifisering? For å ha et effektivt permisjonsprogram er det bedre om den ansatte har tid til å forberede seg og planlegge. Dette er nyttig for bedriften og den ansatte. Hvor lang tid gir du den ansatte før de mister dagene? Ett år? Tre? Mange arbeidsgivere krever bruk av sabbatsperioden før arbeidstakeren blir kvalifisert for neste sabbatsår.
  • Hvor ofte kan dine ansatte ta en sabbatspermisjon? Hvert femte år, hvert tiende år? Vil du få dem til å gå igjen?
  • Er alle ansatte kvalifisert, eller bare personer i visse roller? Er dette en fordel kun for ledere, eller er administrative assistenter også kvalifisert? Husk at du kan oppleve fordeler for folk på alle nivåer i organisasjonen din. Men hvis en sabbatspermisjon er begrenset til et bestemt sett med personer, starter klokken mot kvalifisering når de går inn i en sabbatspermisjonsberettiget stilling, eller når de ble ansatt?
  • Må arbeidstakeren betale tilbake sabbatslønnen hvis de ikke kommer tilbake på jobb etter sabbatspermisjonen? Hva om de drar innen seks måneder? Ønsker du å kreve delvis tilbakebetaling? Sabbatspermisjonen er en bonus til den ansatte , men det må tjene virksomheten også. Det eksisterer ingen forretningsmessig fordel i en situasjon hvor du gir en ansatt seks ukers arbeidsfri uten forpliktelse til å komme tilbake. (For eksempel har mange undervisningshjelpsprogrammer en beredskapsperiode for ansettelseskrav.)
  • Vil sabbatspermisjonen din telle mot den ansattes tjenesteår og når du bestemmer ansattes ansiennitet og berettigelse til lønnsøkning.
  • Er sabbatspermisjonen gitt med full lønn eller delvis lønn? Hvis sistnevnte, hvor mye? Husk at uten lønnsslipp vil svært få mennesker dra nytte av denne fordelen.

Sabbatspermisjon er en utmerket måte å gi ansatte en pause og en belønning for deres harde arbeid og mange års tjeneste. Akkurat som gårdsmarker som trenger hvile, trenger ansattes hjerner også litt tid til å slappe av. En sabbatspermisjon kan tjene som svar på hvordan du kan støtte ansattes hvile.

Men hvis et sabbatspermisjonsprogram ikke vil fungere bra for bedriften din, kan det hende du ønsker det revurdere feriepolitikken din for å sikre at dine ansatte får mindre pauser. Det er flott for alle når ansatte har litt tid borte.