Menneskelige Ressurser

Lederskapsbelønninger og anerkjennelse

Lederskapssuksesshemmeligheter for arbeidsplassen

Forretningskvinne som jobber på et digitalt nettbrett.

••• Det var Kellett / Taxi / Getty-bilder

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

«I dag bruker mange amerikanske selskaper mye penger og tid på å prøve å øke originaliteten til sine ansatte, i håp om å få et konkurransefortrinn på markedet. Men slike programmer gjør ingen forskjell med mindre ledelsen også lærer å gjenkjenne de verdifulle ideene blant de mange nye, og deretter finner måter å implementere dem på.' --Mihaly Csikszentmihalyi

'Det er to ting folk ønsker mer enn sex og penger - anerkjennelse og ros.' --Mary Kay Ash

En leder får andre mennesker til å føle seg viktige og verdsatt. Lederen utmerker seg ved å skape muligheter til å gi belønninger, anerkjennelse og takk til sine ansatte.

En leder skaper et arbeidsmiljø der folk føler seg viktige og verdsatt. Lederen leder teamet i deres endelige mål om å betjene kunden med et overlegent produkt eller en overlegen tjeneste.

Underveis, for å tilrettelegge for denne tjenesten, sørger lederen for at ansatte blir behandlet slik de ønsker å bli behandlet.

Hvordan ledere får folk til å føle seg viktige gjennom belønninger og anerkjennelse

En sentral lederegenskap er evnen til å inspirere til følgere. I tillegg til å levere en felles visjon og retning , må ledere utvikle et forhold til menneskene de inspirerer til å følge dem. Bare gjennom å tiltrekke seg følgere er en leder vellykket i rollen sin.

Det vellykkede lederforholdet inspirerer folk til å bli mer enn de kanskje hadde vært uten forholdet. Ved å følge en effektiv leder, oppnår og oppnår folk mer enn de noen gang har drømt om mulig.

Grunnlaget for dette vellykkede forholdet er lederens evne til å få folk til å føle seg viktige. (Jada, penger og andre fordeler fungerer til en viss grad, men siden penger er en begrenset mengde i de fleste organisasjoner, bør du ikke overdrive viktigheten.)

En fremragende leder forstår at det er slik han eller hun best oppmuntrer sine ansattes laseraktige fokus på å oppfylle kundenes behov. Ansatte som er belønnet, anerkjent og takket for denne tjenesten gi den beste kundebehandlingen.

Handlinger til en effektiv leder

En effektiv leder må demonstrere disse praksisene.

Vær oppmerksom på folk som bruker vanlig høflighet.

Si god morgen. Spør folk hvordan helgen deres ble. Spør om Rebecca vant sin fotballkamp. Spør om den ansatte har det bedre. Å praktisere enkel høflighet er et kraftig relasjonsbyggende verktøy. Øv det sammen med rapporteringsmedarbeiderne og andre hver dag.

Lytt til hva dine kolleger, jevnaldrende og ansatte har å si.

Lytt med full oppmerksomhet til personen som søker oppmerksomheten din. Hvis du ikke kan betale full oppmerksomhet og lytte aktivt, sett av en tid med personen for å møtes når du kan. Du får mye informasjon fra andres ideer og meninger. Du får folk til å føle seg spesielle når du lytter til dem uten distraksjon. Vet at Rebecca har en fotballkamp.

Bruk kraftig, positivt språk i samhandlingen med andre.

Si 'vær så snill' og ' Takk skal du ha ' og 'du gjør en god jobb.' Si at vi ikke kunne ha oppnådd målet uten deg. Ditt bidrag reddet kunden for selskapet. Kraftig, positiv anerkjennelse får folk til å føle seg viktige. Kraftig, positiv anerkjennelse oppfordrer dine ansatte til å bidra med mer av det samme arbeidet i fremtiden. Og er det ikke dette du vil?

Gi ros skriftlig.

En takkemelding til den ansatte, med en kopi til hans eller hennes fil, forstørrer virkningen av anerkjennelsen . Folk har vært kjent for å vise en takkelapp eller et anerkjennelsesbrev på veggen i avlukket deres i årevis. Seriøst, virkningen er akkurat så kraftig.

Hold dine forpliktelser overfor ansatte.

Hvis du har satt opp et møte på tirsdag, delta på møtet. Avbestilling bør ikke skje unntatt i en sann nødsituasjon. Lovet Pat en høyning? Ikke gjør det med mindre du vet at du kan holde løftet ditt. Setter du opp ukentlige en-til-en møter med rapporterende ansatte? Blokker tiden som om den er hellig – for for dem er den det. De sparer ting for å snakke med deg om hele uken.

Gi ansatte offentlig kreditt for bidrag.

Du tenkte ikke på ideen om senioransattes vurdering. Si i stedet, Mary trodde denne tilnærmingen ville fungere bra, og jeg er enig med henne. Æren tilhører John. Er ikke det en fantastisk idé?

Ledelse er en kraftfull praksis – gjort det bra

Du synes kanskje disse handlingene høres mye ut som lederskap etter den gylne regel. Du har rett, selv om en ny beskrivelse går rundt i konsulentsirkler. Det er en enda kraftigere regel - platinaregelen. I den gylne regel behandler du andre som 'du ønsker å bli behandlet.' I platinaregelen behandler du folk som 'de ønsker å bli behandlet.'

Dette er kraftige, men enkle, måter du kan belønne og gjenkjenne folk . Dette er kraftige, men enkle, måter å få folkene du ansetter til å føle seg viktige og verdsatt.

Bunnlinjen

Tror mennesker er viktige. Oppfør deg som om du tror folk er viktige. Folk vil føle seg viktige. Viktige personer vil betjene kunden på fantastiske måter Viktige personer vil tenke på deg som en god leder.

Kjennetegn på en vellykket lederstil

Det skrives mye om hva som gjør ledere til suksess. Denne serien vil fokusere på egenskapene, egenskapene og handlingene som mange ledere mener er nøkkelen.