Menneskelige Ressurser

Lederskaps visjon

Du kan ikke være en ekte leder som folk ønsker å følge uten visjon

Forretningsmann leder et møte i et konferanserom.

•••

Ingram Publishing / Ingram Publishing / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

«Selve essensen av lederskap er at du må ha en visjon. Det må være en visjon du artikulerer klart og kraftfullt ved enhver anledning.' -Theodore Hesburgh, president ved University of Notre Dame

'Det er ikke noe mer demoraliserende enn en leder som ikke tydelig kan artikulere hvorfor vi gjør det vi gjør.' -James Kouzes og Barry Posner

'Gode bedriftsledere skaper en visjon, artikulerer visjonen, eier visjonen lidenskapelig og driver den nådeløst til fullføring.' -Jack Welch

Ledere har en visjon. De deler en drøm og retning som andre mennesker ønsker å dele og følge. Ledervisjonen går utover din skriftlige organisatoriske målsetning og din visjonserklæring .

Visjonen om ledelse gjennomsyrer arbeidsplassen og manifesteres i handlingene, troene, verdiene og målene til organisasjonens ledere. Denne visjonen tiltrekker og påvirker alle ansatte som er engasjert i å etterleve dette settet med handlinger, tro, verdier og mål. De ønsker å dele din visjon.

The ReCellular Leadership Vision

ReCellular, Inc. var tidligere et mellomstort selskap som pusset opp, reparerte og videresolgte trådløse telefoner og andre elektroniske enheter. Ikke bare holdt selskapet millioner av pund av disse enhetene borte fra søppelfyllinger, men de gjorde også tusenvis av produkter tilgjengelige for gjenbruk. Og de donerte tusenvis av dollar til veldedige formål fra overskuddet de gjorde resirkulering.

Nå, hvis du var en miljøforpliktet person som brydde seg om de millioner av elektroniske enheter som potensielt kan ligge på søppelfyllinger, var denne ledervisjonen mest tiltalende. Faktisk ble mange ansatte tiltrukket av arbeidet på grunn av det grønne oppdraget, og muligheten til å tjene en sak som de oppfattet var større enn dem selv.

I tillegg appellerte muligheten til å tjene mange veldedige og miljømessige formål med fortjenesten fra salget av telefonene samtidig som de jobber til en annen gruppe visjonsdrevne, oppdragsdrevne mennesker.

ReCellular lederskapsvisjonen var virkelig rørende og kraftig.

Hvorfor er ledervisjon kraftig?

Lederskapsvisjonen var kraftig fordi seniorlederne og lederne trodde på visjonen og oppdraget. Ikke bare et utsagn som henger på veggen, ledervisjonen var enda sterkere fordi folk etterlevde ledervisjonen hver eneste dag på jobben.

Når ledere deler ut en kraftig visjon og organiserer og bemanner arbeidsplassen for å oppnå den, driver en kraftig dynamikk de ansattes ytelse. Når ledere snakker , det er en demonstrert motivator for folk. Når ledere deler en sterk visjon, strømmer ansatte til det – selv velger jobben i selskapet fremfor andre alternativer. Ledervisjonen slik den ble manifestert i medarbeidernes arbeid, var en fastholdelsesfaktor for menneskene som delte visjonen.

Ansatte behandlet ikke bare trådløse enheter for å tjene penger til bedriftseierne, de reddet de minste babyene eller ga en trygg havn for voldsutsatte kvinner. De holdt elektronikk unna søppelfyllinger. Kan en felles ledervisjon bli sterkere enn dette?

Grunnleggende om ledelsesvisjonen

Selv om organisasjonen din kanskje ikke har en så iboende overbevisende visjon som ReCellular, kan lederne dine inspirere med sin egen visjon. Faktisk ble de fleste virksomheter startet fordi grunnleggeren hadde en visjon om hva de kunne lage.

Ansatte blir ofte med i organisasjoner på grunn av visjonen og retningen som deles når de deltar på jobbintervjuene på stedet. Faktisk er det en del av organisasjonens jobb når intervjue overordnede kandidater .

De må gi de beste kandidatene, de ansatte som du virkelig ønsker, overbevisende grunner til å velge organisasjonen din fremfor enhver annen organisasjon – dette blir enda viktigere ettersom krigen om de mest talentfulle medarbeiderne eskalerer.

Visjonen kan ha endret seg underveis, men så lenge lederen kontinuerlig deler visjonen, kan ansatte tilpasse seg og justere.

Å dele denne visjonen med andre på en måte som tvinger dem til å handle er hemmeligheten bak en vellykket ledervisjon.

Dette er det grunnleggende som er nødvendig for en visjon som begeistrer og motiverer folk til å følge lederen. Visjonen må:

  • Klart satt organisatorisk retning og formål
  • Inspirer til lojalitet og omsorg gjennom involvering av alle ansatte
  • Vis og reflekter organisasjonens unike styrker, kultur, verdier, tro og retning
  • Inspirer entusiasme, tro, engasjement og begeistring hos bedriftsmedlemmer
  • Hjelp ansatte til å tro at de er en del av noe som er større enn dem selv og deres daglige arbeid
  • Bli regelmessig kommunisert og delt, ikke bare gjennom månedlige kunngjøringer og påminnelser på bedriftsmøtet, det må gjennomsyre all kommunikasjon på alle nivåer i organisasjonen hver dag
  • Tjener som begrunnelse for hvorfor handlingsmåter velges, folk ansettes, markeder velges og produkter utvikles
  • Utfordre folk til å overgå seg selv, til å strekke seg og strekke seg

Kjennetegn på en vellykket lederstil

Det skrives mye om hva som gjør ledere til suksess. Denne serien vil fokusere på egenskapene, egenskapene og handlingene som mange ledere mener er nøkkelen.