Kriminologi Karrierer

Lær om å bli politimann

Fordeler og ulemper ved å bli politimann

Balansen

Lovhåndhevelseskarrierer kan være spennende, givende og til og med morsomme. Faktisk er det utallige grunner til å være politi . Fra frynsegoder til jobbsikkerhet, tiltrekningen til politiarbeid er lett å forstå. Før du tar spranget og forfølger en karriere som bekjemper kriminalitet, er det imidlertid noen ting du sannsynligvis bør vite om å bli politimann .

Ansettelsesprosessen vil være lang

Tre politimenn på distriktskontoret

Darrin Klimek / Getty Images

Du kommer ikke til å gå inn på din lokale politistasjon en dag, levere inn en jobbsøknad og deretter patruljere gatene i løpet av dager eller uker. Mens ulike avdelinger og ulike myndighetsnivåer har varierende standarder, kan prosessen med å gå fra ny rekruttering til fullverdig politimann ta 4, 6 eller 12 måneder – eller enda lenger.

Bakgrunnssjekken vil være grundig

Løgnedetektor brukes til å bekrefte bakgrunn

Andrea Nistolini / Getty Images

Vær forberedt på å dele eventuelle skjeletter i skapet ditt. De bakgrunnssjekk for politiansettelser vil være detaljert og dyptgående. Det vil mest sannsynlig inkludere en kriminell historiesjekk, en kredittsjekk og en titt på din tidligere ansettelse. Du vil bli stilt spørsmål om tidligere narkotikabruk og uoppdaget kriminell oppførsel.

På toppen av det, vil du sannsynligvis bli utsatt for en polygraf eksamen , en medisinsk fysisk eksamen og en kondisjonstest. Og alt dette vil ofte bare være for å se om avdelingen bør vurdere å gi deg en mulighet.

Akademitrening vil bli tøft

QLD politi under akademitrening

timstarkey / Getty Images

Mindre lokalsamfunn vil ofte ansette nye rekrutter som ikke har fullført politihøyskolen opplæring, men å delta på slik opplæring vil sannsynligvis være nødvendig for å avansere tidligere prøvetid. Større byer eller statlig politi styrker vil sannsynligvis ikke vurdere kandidater som ikke har deltatt på et akademi.

Regner med at treningen blir vanskelig. Kanskje vil du lykkes faglig, men du vil finne den fysiske formen slitsom. Eller du er fysisk sterk, men har problemer med å bestå tester.

Legg til det stresset knyttet til å måtte kvalifisere seg med et skytevåpen, eller demonstrere ferdigheter i forsvarstaktikker, førstehjelp og kjøring, og du kan lett forstå hvorfor rettshåndhevelsesopplæring kan ta sin toll.

På toppen av det, er det en høyere sjanse enn gjennomsnittet for å bli skadet; mange rekrutter og kadetter over hele landet vasker ut av akademiklassene sine på grunn av skader pådratt under normal ​ opplæring .

Felttrening vil bli tøffere

Sett bakfra av politistyrken i parken under felttreningsarrangement

Kage Nesbitt / Getty Images

Så vanskelig som akademitrening er, kan felttrening være enda vanskeligere. Det er her du setter alt du lærte ut i praksis, og hvis du ikke oppfyller mønstre, vil all ventingen gjennom ansettelsesprosessen og tiden og kreftene i akademiet være for intet.

Felttrening handler like mye om overgangen fra akademilivet til en fulltids lovhåndhevelseskarriere som det handler om å finne ut hvem som har det som skal til og hvem som ikke har det. I felttrening vil hver bevegelse du gjør, bli gransket og evaluert for å sikre at du er klar for veien.

Du vil se ting du skulle ønske du ikke måtte

Nærbilde av blå sirene på politibil om natten

Jaromir Chalabala / Getty Images

Det er jobbens natur. Når du kommer ut av akademiet, og sannsynligvis mens du fortsatt er i felttrening, vil du begynne å svare på alle slags samtaler, hvorav mange vil være tragiske. Ulykker, skader, misbruk og dødsfall vil alle bli en vanlig del av uken din, om ikke dagen din.

Å håndtere ofre for kriminalitet og familier til tapte kjære er vanskelig og smertefullt, men det er kanskje den viktigste delen av jobben til en politibetjent – ​​og en du må venne deg til ganske raskt når du først har startet karrieren.

Timene er uregelmessige og lange

Politimann hviler hendene på knærne, andpusten etter løping

Sean Murphy / Getty Images

De slemme gutta kaller det ikke en dag klokken 17, så det kan heller ikke politiet. Politiavdelinger har ansvar for patruljering 24 timer i døgnet, og det betyr at offiserer må være bemannet til enhver tid.

Du kan jobbe permanente skift eller roterende skift, men uansett hvordan du deler det, kan skiftarbeid være hardt for ditt sosiale liv og familielivet.

På toppen av de sene kveldene eller tidlige morgener, må du gi opp mange helger og ferier, så når resten av vennene dine nyter grillfesten på Memorial Day, vil du sannsynligvis være på patrulje.

Jobben kan trette deg

Silhuett av en politimann

Klubovy / Getty Images

De lange og uregelmessige timene kan kreve enda mer enn bare å forstyrre en julesamling eller et helgetreff.

Rettshåndhevelse trøtthet er et reelt problem, og det er forårsaket av overdreven overtid, dårlige søvnvaner, dårlige kostholdsvalg og for mye stress.

Effektene av tretthet kan ikke undervurderes. Faktisk etterligner tretthet ofte svekkelse og kan føre til enda større farer både på og utenfor jobben.

Arbeidet kan påvirke dårlige vaner og helseproblemer

Et glass whisky ved siden av en sigarett i et askebeger

doram / Getty Images

Forskere fra University of Buffalo har tegnet en sterk sammenheng mellom politiarbeid og dårlig helse , og det har mye å gjøre med de dårlige vanene offiserer ofte utvikler. På grunn av de rare timene og nødvendigheten av å spise raskt og i farten, tyr mange offiserer til hurtigmat for å gi dem energi gjennom skiftet.

På toppen av de mindre enn fantastiske matvalgene, utvikler offiserer dårlige sovevaner og lider av effekten av en så stressende jobb. Alt dette kan føre til farlige helseproblemer hvis du ikke tar skritt for å bekjempe problemet.

Du blir ikke rik

Kvinnelig politimann om natten, snakker i radio

kali9 / Getty Images

I de fleste tilfeller er lønnen anstendig, men sjansen er liten for at du blir rik på å jobbe som politimann. I begynnelsen vil du sannsynligvis ikke ha noe imot det, men før eller siden vil du sannsynligvis bli frustrert over at du ikke tjener mer. Politifolk er tross alt offentlige tjenestemenn, og offentlig tjeneste handler i stor grad om offer.

Ofte starter det offeret med lommeboken din. Hvis du leter etter en jobb som lar deg holde tritt med Joneses, vil du sannsynligvis se andre steder.

Jobben er ikke for alle

Nærbilde av et politimerke og radio på en politimann

jtgriffin07 / Getty Images

Faktum er at ikke alle kan – eller bør – være politimenn. En dag i politiets liv kan være vanskelig og full av hjertesorg, og det bør ikke inngås lett. Noen mennesker er rett og slett ikke egnet for arbeidet, av flere grunner.

Hvis du tenker på å melde deg inn i politistyrken, må du virkelig gjøre litt research og sjelransaking for å sikre at det er et skritt du virkelig ønsker å ta. På slutten av dagen er det ingen skam å bestemme seg for at det tross alt ikke er noe for deg.