Halv

Lær om hvordan du utfører en fjernsending på radio

Fjernsendinger på radio pleide å være like vanlig som å høre topp 40-treffene fra høyttalerne. I dag, ettersom publikum fragmenteres og stasjoner blir mer automatiserte, har ikke folk samme sjanse til å få kontakt med kunngjørere og stasjoner. Styrk dine on-air-ferdigheter ved å bli en mester i direkte radiosendinger fra utenfor stasjonens studio.

Planlegg radio-fjernshowet ditt

DJ planlegger en ekstern radiosending

eclipse_images / Getty Images

De beste radioprogrammene kan virke spontane, men de krever planlegging. Det gjelder spesielt når du sender direkte fra et sted i samfunnet.

Hvis du skal kjøre opp i en lastebil med stasjonens logo på siden og snu en bryter for å gå live, er en del av arbeidet ferdig. Ellers, sjekk signalstyrken og ha mange bannere for å vise frem utseendet ditt.

Husk at dette er en sjanse for dine lojale lyttere til å sette et ansikt med stemmen de allerede kjenner. Sørg for at ditt personlige utseende gjenspeiler deg og stasjonen din godt. Flipflops og en falmet t-skjorte er sannsynligvis det du har på deg rundt stasjonen, men dette er din sjanse til å trekke frem slangeskinnstøvlene og en cowboyhatt hvis det passer ditt image og din radioformat .

Gjenta Time and Place on the Air

Dette er en av de grunnleggende reglene for enhver salgskampanje, og det gjelder også radiofjernkontrollen din. Du må nevne dag, klokkeslett og sted for sendingen din mye.

Du bør markedsføre fjernkontrollen din i dagene før den, inkludert på din radiostasjonens nettsted . Det bygger spenning og hjelper publikum å huske å enten lytte eller enda bedre, å stikke innom. På dagen for fjernkontrollen din, må du hele tiden minne folk på hvor du er.

Du blir fort lei av å si: 'Jeg vil være på Lloyd's House of Wheels på 231 Main Street sentrum fra 2 til 5 fredag ​​ettermiddag. Sørg for å komme innom og si «Hei!» hver pause på skiftet i en uke. Men hver gang du sier det, når du nye mennesker og forsterker budskapet som ellers raskt kan bli glemt.

Bestem formålet med fjernkontrollen

De fleste radiofjernkontroller faller inn i tre kategorier - en begivenhet for en salgsklient, reklame for et fellesskapsarrangement eller en stasjonskampanje. Hver har sine egne krav.

En salgskunde ønsker å bygge gulvtrafikk eller flytte varer. Å bygge trafikk er like enkelt som å gi lytterne en grunn til å besøke, som å spise en gratis pølse eller registrere deg for en premietrekning. Flytting av varer krever et konsekvent salgsargument som gjentas ofte.

Samfunnsoppsøk arrangementer er din sjanse til å få folk til å bli med i folkemengden. Selv om duskregn faller på en veldedighetsvandring, beskriv hvorfor dette er stedet å være.
Stasjonskampanje inkluderer vanligvis en giveaway eller mediekonkurranse. Bygg stasjonsidentiteten din slik at publikum vet hvilken stasjon som ga bort $1000.

Gi lytterne en måte å ha det gøy på

Mange av lytterne dine er i bilene sine på vei et sted. Hvorfor skal de ta seg tid til å stoppe ved radiofjernkontrollen din? Giveaways er bra, men det er bedre å ha det gøy.

Du kan sette deg selv i en dunk tank, gi folk sjansen til å synge din stasjonsjingle live på lufta eller få dem til å prøve å spise verdens mest krydrede bøffelvinger. Tenk på en krok som får folk med på noe spesielt.

Hvis du tenker på en morsom begivenhet som er uvanlig nok, kan du til og med få dekning fra en lokalavis eller TV-stasjon. Det er bonusreklame som gagner deg, stasjonen din og årsaken til fjernkontrollen.

Møt publikum ansikt til ansikt

Dette er ikke tiden for deg å gjemme deg bak en mikrofon. Mange kringkastere er fryktløse på lufta, men redde for å samhandle med mennesker ansikt til ansikt. Å overvinne den frykten vil øke din tilstedeværelse i samfunnet.

Se folk i øynene, håndhilsen, spør hva de heter og takk for at de lyttet. Du vil fort glemme disse personlige møtene. Men de du møter husker kanskje denne dagen for alltid og interessen du tok for livet deres.

Gjør en stor sak med barna du ser. Å kysse babyer kan være en politikers visittkort, men du prøver også å vinne stemmer hver gang noen fyller ut en vurderingsdagbok.

Markedsfør deg selv

Mens du nevner klienten eller fellesskapsarrangementet i det uendelige og minner folk om at de lytter til 'den helt nye Q-102', ta deg tid til å fremme din egen identitet. Hvis folk går bort og sier at 'noen' fra radiostasjonen var på fylkesmessen, har du kastet bort en mulighet til å være en minneverdig radiopersonlighet .

Sørg for at navnet ditt vises et sted der folk kan lese det, gjerne med ansiktet ditt ved siden av. Enda bedre, ha bilder av deg selv som du kan autografere og dele ut.

Her er en annen idé. Få noen til å ta bilder av deg stående sammen med lyttere som kan skrives ut umiddelbart, og deretter signeres. Det er mer sannsynlig at fansen din henger på et bilde som har dem stående ved siden av favorittkunngjøreren.

Hold deg rundt etter fjernkontrollen

Gjør et varig inntrykk fra radiofjernkontrollen etter at du har gått av lufta. Vanligvis vil en populær kunngjøring skrike dekkene for å forlate. Takk til alle som hjalp til. Det kan bety å håndhilse på alle på en bilforhandler eller klemme de svette arrangørene av en morsom løpetur, men det er vel brukt tid.
Hvis lytterne fortsatt er innom for å møte deg, ikke skuffe dem. La dem vite at du vil tilbringe tid med alle.

Disse små bevegelsene vil forhåpentligvis komme tilbake til stasjonssjefen din, som vil sette pris på den ekstra halvtimen du brukte på å øke stasjonen. Det er en enkel måte å øke jobbsikkerheten din og kanskje til og med få en lønnsøkning i denne usikre tiden for radio og alle medier.