Musikkarrierer

Lær om musikkdemoer

Finn ut hva de er og hvorfor du trenger en

tre bandmedlemmer som øver

••• Hinterhaus Productions/DigitalVision/Getty Images

En musikkdemo, eller rett og slett en demo, er et prøveopptak av musikken din. Vanligvis er demoer grove innspillinger av sanger og inkluderer ofte ikke et helt albums verdi av materiale. Demoer sendes ofte av band til plateselskaper for å prøve få en avtale .

Hvordan musikere og låtskrivere bruker demoer

Demoer av nye sanger kan gis til produsenter før et band går i studio. Låtskriveren i et band kan gi grove demoer av nye sanger til andre bandmedlemmer.

Hvis en band eller artist ser etter en agent eller manager, er demoen et nøkkelverktøy for å øke interessen. Og noen ganger vil et plateselskap tillate media å høre demoopptak for å bygge litt buzz rundt en kommende utgivelse.

Når dette skjer, vil vanligvis bare noen få utvalgte mediemedlemmer få høre demoene. Vanligvis skjer dette når demoer inneholder 'ferdige' sanger. Med andre ord, sanger som fortsatt er i skrive- og tilpasningsstadiet blir ikke ofte spilt for folk utenfor bandet og etiketten.

Ikke bruk penger på produksjon (i hvert fall ikke ennå)

Noe av det viktigste å huske på med en demo, spesielt når du skal i gang, er at den ikke er ment å være et ferdig produkt. Det er ikke nødvendig å bruke mye penger i et platestudio for å lage en demo.

Etiketter forventer at demoen din er grov, og ingen kommer til å gi deg en platekontrakt (eller avslå deg) basert på innspillingskvaliteten til demoen din. Husk også at en demo skal være kort. Den skal inneholde dine beste sanger; tre eller fire er ideelt. Demoer tilbyr en smak av musikken din, ikke hele katalogen.

Dessuten, når et plateselskap mottar en demo med studioinnspilte sanger, kan det tyde på at artisten er naiv når det gjelder måten musikkindustrien fungerer på.

Til tross for dine beste intensjoner, kommuniserer dette til et plateselskap som du tror musikken din er klar for produksjon, og at du kanskje ikke er ydmyk og aksepterende nok til at de kan jobbe med.

Du føler det kanskje ikke slik, men denne tilnærmingen får plateselskapene til å stille spørsmål ved om du er klar til å påta deg prosessen med å prøve å få en musikkarriere i gang.

Ikke alle trenger demoen din

Et plateselskap må være interessert i din type musikk for å ha noen interesse i å gi ut plata, så sørg for at du undersøker plateselskapene du nærmer deg med musikken din. Hvis bandet ditt har en lyd som Metallica, for eksempel, ikke send demoen din til plateselskaper som utelukkende jobber med hiphop-grupper.

Det er også mange nettbaserte plattformer som lar deg demonstrere musikken din uten å måtte lete etter et plateselskap. Oddsen er at hvis du bruker disse plattformene, vil en etikett finne deg. Soundcloud, Bandcamp og Youtube er tre populære plattformer du kan bruke for å la mange høre og dele musikken din.

Vet hva du går inn på

Det verste du kan gjøre er å sende ut en demo blindt. Mange plateselskaper har veldig spesifikke regler om demoer som du må følge hvis du vil komme deg gjennom døren. Noen krever at du får tillatelse til å sende en demo i utgangspunktet.

Tenk på at uønskede demoer kan få et merke i juridiske problemer. Hvis de ikke er forsiktige, kan en artist hevde at plateselskapet stjal sangen fra demoen. Demo-retningslinjer kan vanligvis finnes på etikettnettsteder. Respekter forespørslene fra studioene og merkene.

En demo trenger ikke å være lang og lang for å være effektiv. Det bør heller være et eksempel på arbeidet ditt. Målet er å gi den du prøver å nå en smak, så de kommer og ber om mer.