Jobbsøking

Lær alt om Alaska fiskejobber

Travel maritim aktivitet i Alaska

••• PhotoviewPlus / Getty Images

Jeg fisket i Alaska fra jeg var sytten til jeg var godt opp i førtiårene, og gjennom alle disse årene har en av de tingene som har imponert meg mest er måten vår «Last Frontier» fortsetter å fyre av unge menneskers fantasi. Akkurat som det gjorde under gullrushet, lokker Alaska fortsatt de rastløse, de uortodokse og de ambisiøse. Den gode nyheten er at den fortsatt belønner dem med fantastiske eventyr, store økonomiske muligheter og livslange vennskap. Vennskap knyttet til felles opplevelser og utfordringer godt møtt.

Jeg var heldig nok til å vokse opp i Seattle, Washington, 'det øvre venstre hjørnet' av USA. For meg var Alaska en mindre fjern drøm enn det var for barn fra Maine, Florida, Arizona eller Texas. Noen av dem klarte seg fortsatt der, selvfølgelig, og jeg møtte til og med besetningsmedlemmer fra så langt unna som Wales og Israel under min tid på fiskebåter fra Alaska, men disse var virkelig eksepsjonelle mennesker; uortodoks i det ekstreme, kan du si. Ekstremt rastløs.

Å komme til Alaska

Men hva med nyere nyutdannede på videregående skole bare ute etter en start eller høyskolestudenter hvem trenger å betale skolepenger og kjøpe bøker for å fremme drømmene sine? Hva med alle de millioner av mennesker som ser 'Deadliest Catch' på Discovery Channel og plutselig føler havets drag? Mange av dem tenker på å reise til Alaska for å jobbe på en fiskebåt også. De har et vagt konsept av fantastisk natur og store penger, men de har ingen anelse om hvordan de skal gå frem. Hvis du er en av dem, hvordan går du frem for å komme deg til Alaska og tjene penger?

Vel, du kunne gjøre det slik jeg gjorde. Du kan skrape sammen tjueseks dollar og haike opp gjennom British Columbia, og ta imot turer fra gangstere og religiøse ildsjeler. Sov under piknikbord. Ta en ferge til Sørøst-Alaska med ti cent til overs. Gå planløst på kaiene, og bli til slutt ansatt på en fiskebåt uten engang å vite hva slags det er. Du kan gjøre det på den måten, men jeg anbefaler det ikke.

Lær om ledige jobber før du drar nordover

Det jeg anbefaler er at du sjekker Internett for å se om det er noen måte å få kontakt med fiskebåtkapteiner på før du drar nordover. Hvis du ser på de riktige stedene, kan du finne realistisk informasjon om arbeidet og risikoene forbundet med kommersielt fiske, samt de betydelige belønningene. Alaska Job Center Network har detaljert informasjon om fangstjobber for sjømat og bedrifter som ansetter til fiskerinæringsstillinger .

Jobber som jobber på en fiskebåt

Så hvordan er det å jobbe på en fiskebåt? Vel, den første tingen å forstå er at Alaska har over 9000 miles kystlinje, og tusenvis av fiskefartøy opererer der, og går etter et bredt utvalg av sjømat- og skalldyrarter. Fra 28-fots laksetrålere som drar vektsnøre og agnkroker i et lavteknologisk fiske som tar sikte på å fange én vakker fisk om gangen, til gigantiske 'fabrikktrålere' hvis garn er store nok til å svelge Astrodome, til de krabbebåtene som er laget. kjent på Discovery Channels 'Deadliest Catch'-program, er det ikke noe enkelt svar på spørsmålet om hvordan livet er på en fiskebåt.Jeg kan imidlertid fortelle deg om en av de vanligste spillejobbene på startnivå du kan lande i Alaska; en sommerjobb på en laksebåt som kalles snurper (uttales 'say-ner'). Det er måten jeg startet på.

Maksimal lengde for notfartøy i Alaska er 58 fot. Det er en statspålagt størrelsesgrense ment å forhindre overdreven fiskefangsteffektivitet blant flåten. Siden båtene er relativt lange og brede, er de vanligvis ganske komfortable. Ringnotfartøyer er lett å kjenne igjen på riggingen. Ringnotfartøyer har en tung mast som stikker ut en bom som strekker seg akterover vertikalt og diagonalt over arbeidsdekket. Fra bommen henger kraftblokken, en hydraulisk drevet trommel som henter nettet fra vannet.

Alaska Fishing jobboppføringer

En av de beste kildene til fiskejobber i Alaska er Alaska Job Center Network ALEXsys jobbbank . Siden har også en liste over jobbmesser, rekrutteringsarrangementer og workshops for arbeidssøkere. Hvis du er i Alaska, kan du det besøk et jobbsenter for å få hjelp.

Søker Google vil ta opp en rekke fiske- og foredlingsarbeidsressurser og stillingsannonser, inkludert jobber på Indeed.com , jobber lagt ut av arbeidsgivere og jobbsider som fokuserer på jobber i Alaska.

Mens du vurderer jobber, vær klar over ansvaret til hvert mannskapsmedlem som skissert nedenfor, slik at du fullt ut vet hva jobben innebærer og hva du vil gjøre hvis du blir ansatt for å jobbe på en fiskebåt.

Typer tilgjengelige jobber

Mannskapet

Ringnotfartøyer har vanligvis et mannskap på fem, inkludert kapteinen. Det forventes at alle deltar når og hvor det er arbeid som skal gjøres, men visse spesialiserte oppgaver faller vanligvis, men ikke alltid, på besetningsmedlemmer med tidligere erfaring.

Skiffmannen kjører en kraftig arbeidsbåt, som trekker den ene enden av notfartøyet når den kommer inn i vannet og sperrer fangsten. Han jobber tett med kapteinen , som kommuniserer med ham via radio om å opprettholde 'formen' på nettet.

(Vi bruker forresten konvensjonell maskulin terminologi for enkelhets skyld og for å unngå grammatisk klossethet. Vi valgte også denne stilen fordi vi har observert at en rekke kvinner som jobber i fiskeindustrien omtaler seg selv som 'fiskere', og foretrekker det tradisjonelle begrepet til det mer politisk korrekte, men mindre populære begrepet 'fiskere.' Uansett utgjør kvinner en økende prosentandel av både besetningsmedlemmer og skippere. Vi føler veldig sterkt at den kommersielle fiskeindustrien i Alaska er bedre på grunn av disse kvinner, og vi mistenker at få i flåtene vil være uenige.)

Ingeniøren , vanligvis et returnerende besetningsmedlem eller en 'grønnhorn' med mekanisk erfaring, er ansvarlig for å holde motorene og maskineriet i god stand.

Et grønthorn er et nytt og uerfarent mannskapsmedlem. Husk alltid at hvert mannskapsmedlem og kaptein i Alaska en gang var et grønthorn. Grønnhorn blir vanligvis tildelt rollen som dekksmann.

Deckhands gjøre litt av alt og forventes å vise initiativ og vilje til å lære til enhver tid. Stable nettet når det kommer ombord; reparere garnene og annet utstyr etter hvert som de slites; kaste fisk inn i fiskerommet; lossing av fangsten på slutten av dagen; stående hjul-klokke; og hjelpe til med å holde båten ren er noen av de utallige oppgavene som vil læres av den driftige dekksmannen.

Sammenlignet med jobber på krabbebåter eller kveitebåter, er en arbeidsdag ombord på en laksenotbåt som en tur i parken. Avhengig av din tidligere erfaring, kan det imidlertid være den mest krevende turen du noen gang har tatt.

Dagene er lange. Hvis fiskeriforvaltere gir flåten fire dagers åpning, betyr det at fisket vil være åpent i nittiseks timer i strekk. Kapteinen din, med mindre han er veldig uvanlig, vil alltid søke å maksimere fangsten under åpninger.

Det betyr fiske fra første lys til mørke.

Lage sett

På notfartøyer er den største delen av arbeidsdagen gitt til den repeterende prosessen med å lage sett. ('Sett' er betegnelsen på prosessen med å legge ut og hente nettet; en prosess som gjentas mange ganger hver dag.)

Mesteparten av notfangsten foregår svært nær land, hvor stimer med vandrende fisk opptrer i størst konsentrasjon. Mens mannskapet sjekker dekk og utstyr for beredskap, studerer kapteinen forholdene for tidevannet og strømmen, lyset, vinden og observerbar fiskeadferd for å bestemme hvor han vil sette seg. På dette tidspunktet i operasjonen er skuta festet til notfartøyets hekk, og skuta er ved sin styrestasjon i skjæret, med motoren i nøytral.

Når han ankommer det valgte stedet, signaliserer kapteinen mannskapet om å slippe båten. Når den er sluppet, og trekker den ene enden av nettet, snur skjæret og motorer på plass, vanligvis vendt mot og ganske nær den steinete strandlinjen.

Kapteinen kjører notfartøyet bort fra skjæret, og det kvartmil lange garnet betaler seg over hekken.

Slepet

Når det siste av garnet glir av notfartøyets hekk, bremser kapteinen båten og begynner å slepe sakte mot strømmen på enden hans, og holder garnet i en generelt halvsirkelformet form.

Ringnotgarn er konstruert i tre hoveddeler: en korkline langs toppen, trukket med flytende flyter kalt korker; webbingen (også kalt mesh) til selve nettet under korklinen; og en tung blyline (en tykk nylonline med blybiter vevd inn i den) nederst. Korklinen flyter på overflaten av vannet, banen henger ned i vannet som et gjerde, og den vektede blylinen holder 'gjerdet' hengende mer eller mindre rett ned i vannet.

Slepet varer i omtrent tjue minutter, og i løpet av denne tiden kaster mannskapet all fisk som er igjen på dekk inn i lasterommet og spyler ned arbeidsområdet for å rense det for tang og maneter. Det er vanligvis noen minutter til å slappe av og ta en sandwich eller en kopp kaffe under dekk under slep. Under slepet holder kapteinen og skutemannen garnet åpent, slik at fisk kan svømme inn i det. På slutten av slepet ber kapteinen skutemannen, via radio, om å 'nære seg'. Når de hører dette, klatrer dekksmennene og kokken tilbake i regntøyet og hanskene sine slik at de kan «dra utstyr».

Å stenge nettet

Skiffmannen lukker garnets sirkel ved å kjøre langs notfartøyet og overlevere garnet til dekksmannskapet. Deretter kjører han ut under slepet i notfartøyet.

Han kretser rundt til den andre siden av notfartøyet og fester en annen slepeline til den 'store båten', som han vil trekke på med båten for å holde notfartøyet i riktig forhold til garnet når det kommer ombord igjen.

Når nettet er 'lukket', henger det som en stor sirkulær innhegning i vannet. Fisken som svømte inn i garnet under slepet er nå fanget, men de kan fortsatt rømme ved dykking, siden bunnen av garnet flyter, ikke hviler på bunnen.

For å forhindre at de rømmer, 'purrer' mannskapet nettet ved å bruke en stor vinsj montert på notfartøyets dekk. Visualiser en lang snor som lukker bunnen av en gigantisk nettingpose. Det er hva pursing er. Når det er i gang, er det på tide at nettet kommer ombord.

Kraftblokken gjør de tunge løftene i en notfartsoperasjon, og trekker garnet opp av vannet og over dekket.

Etter at nettet har passert gjennom kraftblokken, senkes det ned mot arbeidsdekket, hvor to eller tre besetningsmedlemmer stabler det i en haug.

Fisken

Fisken kommer ombord i siste del av garnet og tømmes enten på dekk eller direkte i lasterommet. Innhaling av utstyr tar ca. 15 minutter for de fleste notfartøyer i dag. Et effektivt mannskap på en velutstyrt ringnotbåt kan gjennomføre 15 til 18 sett per dag.

Så det gir deg et glimt av hvordan det er å bo og jobbe på en fiskebåt i Alaska. Det er ikke for alle, og jeg er partisk, men jeg tror det er den beste sommerjobben i verden.

Making Luck i Alaska

Det er omtrent tretti år siden jeg først dro nordover, og jeg er glad jeg gjorde det. Etter den steinete starten gikk drømmene mine om vakkert land og gode penger i oppfyllelse hver sesong jeg tilbrakte der, fra Ketchikan til Nikolski, fra Naknek til Dutch Harbor. Det er et dypt vakkert sted, Alaska, og det er fortsatt det reneste, nærmeste vi har i dette landet til et land med muligheter. Det viktigste er at den fortsatt er stor nok for mange drømmer. Kanskje din.

Noen sa en gang at flaks er det som skjer når forberedelse møter muligheter. Så finn deg en nettressurs som kan gi begge disse tingene, og du vil ha en god sjanse til å gjøre din egen form for lykke i Alaska.

Og alltid – som jeg pleide å fortelle mannskapet mitt i starten av hver sesong – vær smart, vær trygg og lykke til!