Dyrekarrierer

Lær hvordan du kommer inn på veterinærskolen

Veterinærer bandasjerer hund

••• Robert Daly / Caiaimage / Getty ImagesKomme inn i fet skole Det er absolutt ikke lett, men du kan øke sjansene dine for aksept betraktelig ved å oppnå gode karakterer, få variert erfaring og nøye utforme søknadspakken din.

Det er bare 30 veterinærskoler akkreditert av American Veterinary Medical Association i USA, og opptak er svært konkurransedyktige.

Å søke med et gjennomsnitt på 4,0 karakterer er enhver søkers mål, men det ender ofte ikke opp med å være virkeligheten. Ikke gi opp hvis du ikke har et perfekt gjennomsnitt. Generelt ser de fleste skoler etter et gjennomsnitt på minst 3,0 karakterer; rette A-er er ikke obligatoriske. Mange elever kan komme inn med et karaktersnitt i området 3,5 til 3,9 hvis de har en kombinasjon av god praktisk erfaring og solide anbefalinger. Å ha lederstillinger i høyskoleorganisasjoner er også et stort pluss for søknaden din.

Få variert dyreerfaring

Å få variert dyreerfaring er avgjørende. Du må kunne dokumentere så mange timers erfaring som mulig med både store og små dyr veterinærklinikker . Du vil sannsynligvis begynne å gjøre veldig grunnleggende arbeid som kennelassistent og jobbe deg opp til å bistå med prosedyrer og behandlinger som veterinærassistent. Sørg også for å dokumentere ytterligere erfaring med arbeid eller frivillig arbeid i dyrehager, staller, dyrelivsredninger og dyrehjem.

Ikke overse å forbedre dine kommunikasjons- og lederegenskaper. Du ønsker å være så godt avrundet som mulig. Du kan ta kurs for å forbedre ferdighetene dine, samt bli involvert i fritidsaktiviteter. Du kan ta kurs i offentlige taler, drive et utvalg eller engasjere deg i lederstillinger i ditt lokalmiljø.

Få anbefalingsbrev

Høgskoleprofessorene og arbeidsgiverne dine vil være de du ber om anbefalinger på søknaden om veterinærskole, så det er viktig å bygge solide relasjoner med dem. Du vil vanligvis trenge tre anbefalingsbrev for å inkludere med din veterinærskolesøknad. Du kan la de som skriver anbefalingsbrevene hvilke områder du vil at de skal legge vekt på, for eksempel erfaring med dyrehåndtering, lederroller eller kommunikasjonsevner.

En av disse bokstavene skal være fra en veterinær som du har jobbet for, en annen bør være fra en vitenskapsprofessor, og den tredje kan være fra en arbeidsgiver eller en ekstra veterinærkontakt. Sørg for å be om brevet tidlig for å gi forfatteren god tid til å imøtekomme forespørselen din.

Veterinary Medical College Application Service (VMCAS), som huser den elektroniske søknadsprosessen, godtar kun elektronisk innsendte anbefalingsbrev gjennom evalueringsportalen deres. Det er viktig å sjekke med skolen du søker på, for riktig metode for å sende inn brevene dine.

Inkluder en personlig erklæring

Du må også inkludere en personlig erklæring på søknaden din. Tenk litt seriøst inn i denne uttalelsen. Det er din eneste sjanse til å tilpasse søknaden din og gi akseptkomiteen en følelse av hvem du er og hva du kan tilføre veterinæryrket. Forklar din interesse for veterinærmedisin og hva du har gjort for å forberede deg på denne karrieren.

Studer til eksamen

Du må ta Graduate Record Exam eller GRE. Det er mange GRE-prep-bøker med CD-ROM hvis du studerer godt på egen hånd, eller tar et klasserom forberedelseskurs .

Noen skoler krever biologi GRE i tillegg til den generelle GRE. Sørg for at du får tilsendt poengsummene dine til de valgte skolene i tide.

Søk på en statlig skole

Når du sender inn en søknad, sørg for å søke på din statlige skole forutsatt at det er et veterinærprogram i staten din. Noen stater uten veterinærskoler har avtaler med nabostater om å ta imot et visst antall elever. Din beste sjanse for å bli akseptert vil være på en statlig skole.

Sørg også for å lese deg nøye opp om hver skoles forutsetninger for å være sikker på at du oppfyller alle kravene for aksept. De fleste skoler har lignende krav, men du vil ikke bli avvist på en teknisk sak. Du trenger ikke være hovedfag før veterinær for å komme inn på veterinærskolen, men et flertall av søkerne har hovedfag innen et naturvitenskapelig felt. Naturfagsfag tar vanligvis de fleste eller alle forutsetningskursene som en del av programmet.

Mange amerikanske veterinærhøgskoler godtar en sentralisert applikasjon fra Søknadstjeneste for veterinærmedisinsk høyskole (VMCAS). Denne søknaden er tilgjengelig på nett og har vanligvis termin innen 17. september. Under søknadsprosessen kan du bli valgt ut til et intervju ved en eller flere av dine potensielle skoler. Sørg for å forberede deg på dette, siden du kan bli utsatt for en rekke intervjustiler.

Hvis du ikke kommer inn på første forsøk, ikke gi opp. Du kan alltid vurdere å ta videreutdanning (for eksempel en mastergrad), få ​​lisens som en veterinærtekniker , eller legge til mer veterinærarbeidserfaring til CV-en din før du søker på nytt. Ta kontakt med skolene som avviste deg og be om tilbakemelding på hva som kan gjøre deg til en mer attraktiv kandidat i fremtiden.