Grunnleggende

Lær hvordan du skriver følgebrev med kalde kontaktpersoner

Finn ut hva du skal inkludere og se eksempler

Forretningsmann sitter ved skrivebordet ved hjelp av bærbar PC

••• Jose Luis Pelaez Inc / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva er et følgebrev med kald kontakt, og hvordan kan det hjelpe jobbsøkingen din? Et følgebrev for kald kontakt er et dokument som sendes med CV-en din til bedrifter som ikke har lyst ut ledige stillinger .

Å sende et følgebrev med kald kontakt gir deg en mulighet til å bli vurdert av selskapet for ansettelse. Fordi det tar tid å skrive denne typen brev, er det lurt å kun sende følgebrev med kalde kontakt til bedrifter som du er veldig interessert i å jobbe for.

Eksempel på kaldkontakt følgebrev

Følgende er et eksempel på et følgebrev med kald kontakt sendt til en arbeidsgiver som ikke har annonsert ledige stillinger. Last ned malen for følgebrev for kald kontakt (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et følgebrev med kald kontakt

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev med kald kontakt (tekstversjon)

Susan Sharpe
Hovedgaten 123
New York, NY 11111
555-555-5555
susan.sharpe@email.com

17. august 2020

Mr. David Paulin
Greenwood grunnskolerektor
1390 Broadway
New York, NY 11111

Kjære herr Paulin,

Uavhengige skoler som Greenwood Elementary krever et hardtarbeidende, organisert administrativt personale for å sikre at skolen fungerer vellykket og effektivt. Min administrative erfaring og organisatoriske ferdigheter vil bidra til den lange suksesshistorien ved Greenwood School.

Jeg har lang administrativ erfaring i en akademisk setting. De siste to årene har jeg jobbet ved Småbarnssenteret ved XYZ College, hvor jeg vekslet mellom å drive aktiviteter for barna og svare på telefoner, planlegge foreldremøter og utføre andre organisatoriske oppgaver.

Jeg fungerte også som praktikant for rektor ved 123 Elementary School, og tok på meg en rekke kontoroppgaver samtidig som jeg observerte de daglige pliktene til en akademisk administrator.

Jeg har lagt ved CV-en min, og vil gjerne snakke med deg om hvordan jeg kan gi et betydelig bidrag til Greenwood Schools daglige drift. Jeg vil ringe deg i løpet av neste uke for å diskutere avtale om et intervju. Takk for din tid og omtanke.

Vennlig hilsen,

Susan Sharpe (signaturpapirbrev)

Susan Sharpe

Utvide

Sende et kaldt kontaktbrev på e-post

Når du sender følgebrevet ditt via e-post, ta med navnet ditt og stillingstittelen i emnelinjen i meldingen:

Emne: Forespørsel fra Susan Sharpe

Utvide

List din kontaktinformasjon i signaturen din , i stedet for i hoveddelen av brevet:

Vennlig hilsen,

Susan Sharpe
Hovedgaten 123
XYZ Town, NY 11111
E-post: susan.sharp@mail.com
Celle: 555-555-5555

Utvide

Hvilken informasjon du bør inkludere i brevet

Som med et vanlig følgebrev, er målet ditt å få selskapets oppmerksomhet og vise at du er en god kandidat. Å skrive et følgebrev med kald kontakt er imidlertid vanskeligere siden du ikke kan basere pitchet ditt på informasjonen som er gitt i stillingsbeskrivelsen.

I brevet ditt, formidle din interesse for organisasjonen, identifiser din mest relevante ferdigheter og erfaring , og forklar hva du vil tilby organisasjonen. Spesielt siden du sender uønsket korrespondanse, bør du ha en sterk pitch- eller oppgaveerklæring for hvorfor du er verdt å vurdere.

Du kan for eksempel si:

Fra prisene bedriften din har mottatt, er det tydelig at du gjør det aller beste ut av Widget X. Instruksjonene for hvordan du setter sammen Widget X er imidlertid ikke like berømmet. Det er der jeg kan hjelpe: Som en prisvinnende teknisk skribent utmerker jeg meg i å forklare komplekse ting i et klart, enkelt språk.

Utvide

Her er de grunnleggende elementene du vil inkludere i følgebrevet for kalde kontakt:

En god krok

Start med en sterk emnelinje – dette vil bidra til å sikre at mottakeren åpner e-posten, til tross for at han ikke gjenkjenner avsenderen. Du kan prøve aggressive emnelinjer som 'Hvorfor du trenger en bedre arrangementsplanlegger' eller 'Øk salget med 10 %.' Eller prøv mer subtile tilnærminger, for eksempel 'Rask forespørsel – markedsføringsstillinger' eller 'Erfaren markedsfører interessert i bedrift X.'

Hvis du kjenner noen til felles, ta med personens navn i emnefeltet.

I tillegg vil du ha en oppmerksomhetsvekkende første setning som formidler både hva du ønsker (en jobb; et informasjonsintervju) og hva du kan tilby.

Hva du vil tilby

Vær tydelig på hvorfor du vil være en ressurs. Det er her forskning kommer inn: Du ønsker å koble bedriftens behov og mål med dine ferdigheter og evner. Vis hvordan du er godt egnet til å hjelpe selskapet med å oppnå sitt oppdrag, enten det er å selge flere widgets eller levere til rett tid.

Hvis du er tilkoblet, nevn det

Hvis du har en forbindelse du kan nevne, sørg for å inkludere den informasjonen i de første setningene i brevet. (Kontroller alltid på forhånd for å sikre at c connection er komfortabel med deg inkludert navnet deres og forberedt på å anbefale deg.)

Bidra med bevis

Det er flott å si at du har en dokumentert merittliste med å lansere PR-kampanjer; enda bedre å sende en lenke til en artikkel eller pressemelding om kampanjens suksess. Inkluder en lenke eller vedlegg til porteføljen din, skriv klipp og andre relevante bevis på arbeidet ditt.

Inkluder neste trinn

Avslutt e-posten din med å tilby neste trinn, for eksempel et potensielt tidspunkt for en oppfølgingssamtale eller en forespørsel om et intervju eller en samtale. Mens målet ditt til syvende og sist kan være et jobbintervju, kan mindre forespørsler, for eksempel en informasjonsintervju , omvisning i selskapet, eller forespørsel om informasjon om neste jobbmesse, kan lettere innvilges.

Før du sender et følgebrev med kald kontakt

Er det verdt det å sende kalde kontaktbrev? Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Som du kan se, innebærer det like mye tid – eller enda mer – å lage et sterkt kald kontaktbrev som et følgebrev skrevet som svar på en postet stillingsbeskrivelse. Og selv med et sterkt, målrettet brev, er det ingen garanti for at selskapet vil være mottakelig for overturen din.

Det betyr imidlertid ikke at kalde kontaktbrev og e-poster aldri gir resultater.

Hvis du sender en overbevisende e-post og formidler tydelig hvorfor selskapet trenger noen som deg, kan det være langt mer oppsiktsvekkende enn en av mange e-poster i en haug med følgebrev som svarer på et lagt ut tilbud.

Mye av suksessen til et kaldt følgebrev avhenger av timing, din forståelse av selskapet og kvaliteten på brevet ditt. Denne teknikken er mest sannsynlig vellykket når du virkelig brenner for et selskap og tror du vil være en ressurs.

Før du sender en kald kontakt følgebrev, gjør din forskning. I tillegg til å kjenne selskapet, vil du sende brevet til den mest passende personen. Bruk LinkedIn for å finne ut navnene på ledere eller ansatte i avdelingen der du ønsker å jobbe.

Flere eksempler på kalde kontaktbrev

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Forespørselsbrev .' Åpnet 17. august 2020.