Musikkarrierer

Finn ut hvilken rolle musikkagenten er

Mannlig musikkagent sitter på datamaskinen med hodetelefoner og anmelder et show han har bestilt

•••

Roberto Westbrook / Blend Images / Getty Images

I den snevre definisjonen av ordet, a musikkagent er en person som er ansvarlig for booking av show for band. Agenter, mer generelt, henvender seg også til arrangører om show, forhandler kontrakter for liveopptredener og sørger i utgangspunktet for at hjulene på en konsertturné, eller bare et enkelt show, går jevnt rundt.

En agent vil samarbeide med en promotør for å sørge for at alt et band trenger vil være på spillestedet, at det er satt av en passende lydsjekkperiode for bandet, og selvfølgelig hva betalingen vil være for opptredenen og om overnatting vil bli levert av arrangøren. Vil du bare ha røde M&Ms backstage? Agenten din er den som sørger for at arrangøren vet.

Musikkagenter, også kalt bookingagenter eller talentagenter, får livemusikk til å skje. En god agent med godt plasserte forbindelser kan få et band foran rett publikum og øke profilen deres. Agenter jobber tett med promotører og plateselskaper for å sikre at bandene på bøkene deres får riktig eksponering.

Ansvar til en musikkagent

Selv om ansvarsnivået for en musikkagent kan variere avhengig av synligheten til bandet de jobber med, forblir de grunnleggende oppgavene de samme enten booking av klubbforestillinger for et mindre indieband eller et arenashow for en stor plateakt. Agentens oppgaver inkluderer:

  • Ta kontakt med band/etiketter/ledelse for å bli enige om et vindu for turnédatoer, de økonomiske og logistiske kravene til turneen og målene for turneen (f.eks. promotere et nytt album).
  • Ta kontakt med arrangører og arenaer for å pitche band og avtale forestillingsdatoer.
  • Arrangere kontrakter med arrangører angående lønn, rytter, gjesteliste og utstyr.

Betal takst for en musikkagent

Musikkagenter tjener vanligvis en prosentandel av inntektene fra en turné eller forestilling. Beløpet er begrenset til de faktiske betalingene for forestillinger og inkluderer vanligvis ikke penger tjent på salg av varer som selges på show, for eksempel T-skjorter eller CD-er. Den vanligste ordningen gir agenten 10–15 % av pengene som betales til et band for en konsert, selv om 18 % eller til og med 20 % ikke er uhørt. Dermed er det åpenbart i agentens beste interesse å sikre mest mulig penger for et band fra en promoter - jo mer penger bandet tjener, jo mer penger tjener agenten.

Hva en god agent kan gjøre for et band

Musikkagenter har nøkkelen til de gode showene, og som et up and coming band kan en god agent på din side bety å spille foran et større publikum tidligere enn du sannsynligvis ville gjort. bestille dine egne spillejobber . Hvis du signerer med en agent som jobber med større band, vil du ha innsidesporet for å få støtteplassen på turneer med disse større bandene. Musikkagenter har også øret til alle de gode promotørene, noe som betyr at du umiddelbart har en fot i døren med arenaer og promotører i stedet for å måtte overbevise dem om å gi deg en sjanse.Agenter har også muligheten til å skaffe deg mer penger enn du kunne på egen hånd.

Å inngå kontrakt med en agent

En kontrakt vil bidra til å avverge eventuelle misforståelser nedover veien og vil også beskrive hva musikerne forventer av agenten og agenten forventer av bandet. Du vil ikke slåss om penger eller krangle om hvem som skulle sørge for et trommesett hvis alt er dokumentert på papir.

Hvordan bli en musikkagent

Tilnærming etablerte byråer og søk en praksisplass; du vil knytte gode kontakter og lære tauene fra proffene. Eller hvis du er en skikkelig go-getter, kan du prøve deg på å bestille konserter uavhengig. Hvis du er interessert i å bygge ditt eget byrå fra grunnen av, kan du se til venner som er i band og begynne å bestille lokale show for dem. Benytt deg av disse kontaktene for å utvide til booking med arrangører utenfor området ditt. Vær forberedt på å legge ned lange timer for liten lønn (eller ingen lønn) mens du beviser deg selv.