Musikkarrierer

Lær hva du skal ha på deg til et jobbintervju for musikkbedrift

Mikrofon i opptaksstudio

••• Terence Ang / EyeEm / Getty Images

Å kle seg til et jobbintervju kan noen ganger være en utfordring - hva du har på deg kan avhenge av hva slags jobb du søker på og kulturen i selskapet selv. Hva du ville ha på deg til et intervju på Facebook kan være veldig forskjellig fra hva du ville ha på deg til et intervju med Goldman Sachs, for eksempel.

Hva med en jobbintervju for musikkbransjen ? Det kan være ekstra tøft. Du vil heller ikke se ut som en tull som ikke tar den potensielle jobben seriøst. Hvordan finner du den rette balansen?

Grunnleggende tips om kleskode for intervju i musikkindustrien

Hvis du håper på en enkel, hard og rask regel, har vi dårlige nyheter: det er ingen. Den gode nyheten er at du kan ta hele 'musikk'-faktoren ut av ligningen og planlegge for dette intervjuet som du ville gjort for alle andre. Her er noen gode tommelfingerregler du bør huske på når du velger ditt uanstrengt kule, perfekt utvalgte musikkintervju:

  • Vurder posisjonen. Du tenker kanskje at du ikke vil se ut som om du intervjuer et advokatfirma eller en investeringsbank, men hvis du intervjuer for å gjøre juridisk arbeid eller økonomi innen musikkindustrien, er det akkurat den du er intervju med og hvordan du bør se ut. For eksempel juridisk team på en stor rekord merkelapp kommer sannsynligvis til å ønske å se deg utkledd som advokat når du møter opp til intervju. Selv om kontorkulturen er mer avslappet, gå for profesjonelle forretningsantrekk for denne typen intervjuer og spar Ramones-t-skjorten til når du har jobben.
  • Tenk på kontorkultur. Hvis du noen gang har besøkt selskapet, har du allerede en følelse av den generelle kleskoden, men hvis du aldri har vært gjennom hoveddørene, kan du bruke selskapets nettside og profiler på sosiale medier for å lese om det uformelle på kontoret miljø. Du kan også være i stand til å trekke noen generelle konklusjoner basert på typen musikkbransjearbeid virksomheten gjør. Hvis de for eksempel er et musikkmarkedsføringsselskap ute og møter folk regelmessig, kan kleskoden bli skrudd opp et hakk sammenlignet med en liten indie-label som har tre ansatte og er basert på noens hjemmekontor.
  • Kle deg ett trinn opp fra kleskoden. Uansett hva du antar at selskapets vanlige kleskode er, kle deg til intervjuet ett steg opp derfra. Hvis du tror at selskapets ansatte vanligvis bruker jeans og t-skjorter, kan du for eksempel rocke det som moren din kan kalle «kjolebukser» eller skjørt. Det burde lande deg i kategorien 'Jeg tar denne jobben seriøst, men jeg er ikke så overkledd at jeg stikker meg ut' - et bra sted å være.
  • Når du er i tvil, trekk ut alle stopper. Du kan føle deg litt ukomfortabel når du sitter der i det polerte antrekket ditt; den eneste på kontoret uten flekker av ubestemt herkomst på klærne. Men, det er ikke på langt nær så ubehagelig som du ville føle hvis du er den eneste i bygningen kledd i det du plukket fra haugen med klær på gulvet den morgenen. Jobbintervjumote er et område der det er langt bedre å overdrive enn å underdrive.

Mangler kleskodemerket

Hva gjør du hvis du feilvurderte intervjuantrekket ditt? Ta det med ro og ikke la det kaste deg ut av spillet under selve intervjuet. Du kan overgå klærne dine. Husk at de ikke er ute etter å ansette deg for din motefølelse. Hvis det føles riktig, kan du lage en liten vits om at klærne dine fyrer feil for å bryte isen. Hvis det ikke gjør det, er det bare å sette på spill og imponere dem med musikkbransjens kunnskap og erfaring. En dag, etter at du har fått jobben, kan du se tilbake og le og være glad for at du ikke trenger å gå gjennom intervjuet igjen.