Karriereråd

Eksempler på introduksjonsbrev og skrivetips

To forretningsmenn håndhilser

•••

Sam Edwards / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Trenger du å skrive et brev der du presenterer deg selv for en potensiell arbeidsgiver, en nettverkskontakt eller en potensiell ny kunde? Et velskrevet introduksjonsbrev kan resultere i et verdifullt forhold, og hjelpe deg med å finne en ny jobb eller skaffe deg en ny klient. Lær hvorfor og hvordan du bør sende et brev, e-post eller LinkedIn-melding der du presenterer deg selv, slik at du kan gjøre et best mulig inntrykk på leseren.

Undersøkelser rapporterer at 70 % til 80 % (noen til og med så høye som 85 %) av jobbsøkere sier at nettverksbygging har hjulpet dem med å finne en ny jobb. Dette betyr imidlertid ikke at enhver suksesshistorie for nettverk involverer en direkte forbindelse. Noen ganger handler det mindre om hvem du kjenner, og mer om hvem vennene dine kjenner. Et introduksjonsbrev er en måte å knytte en ny forbindelse på.

Typer introduksjonsbrev

Det finnes to typer introduksjonsbrev.

  • I den første typen, du introduserer en forbindelse til noen andre du kjenner . At noen kan være en potensiell kandidat for jobb, eller noen som leter etter karrierehjelp.
  • I den andre typen introduksjonsbrev, du skriver til noen du ikke har møtt . Du introduserer deg selv for å be dem om en jobbhenvisning eller be om hjelp til jobbsøking .

Et introduksjonsbrev kan være en nyttig måte å skape nettverk og få råd om jobbsøking, eller kanskje en jobbmulighet.

Tips for å skrive et introduksjonsbrev

Det viktigste tipset å huske når du skriver et introduksjonsbrev er å holde det kort og saklig. Personen du kontakter er en travel profesjonell, og du ønsker å få oppmerksomheten hans eller hennes med en gang.

Ta først med en rask introduksjon som forklarer hvem du er, eller en kort oversikt over personen du introduserer.

Beskriv deretter kort hva du ønsker å oppnå ved å sende brevet ditt. Ønsker den andre å søke på en ledig stilling? Håper du å sette opp en informasjonsintervju for deg selv? Vær så tydelig som mulig.

Avslutt med en beskrivelse av hvordan mottakeren av brevet enten kan komme i kontakt med deg eller tredjeparten. Gjør det så enkelt som mulig for mottakeren å svare.

Når du skriver brevet ditt, sørg for at tonen stemmer overens med forholdet ditt. Hvis du er nære venner, kan du skrive i en litt mindre formell stil. Men hvis du introduserer deg selv for første gang, sørg for at brevet ditt er det ekstremt profesjonelt .

Enten du allerede er kjent eller ikke, sørg for å gjøre det grundig redigere og korrekturlese brevet ditt før du sender den.

I mange tilfeller kan brevet være sendt via e-post , fordi det er det raskeste og enkleste måte å koble til .

Eksempler på introduksjonsbrev

Dette er et introduksjonseksempel for introduksjon av to personer. Last ned malen for introduksjonsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av eksempel på et introduksjonsbrev

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Denne typen brev sendes vanligvis til noen du kjenner godt.

Introduksjonsbrev Eksempel: Introduksjon av to personer

Barbara Smith
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-212-1234
barbara.smith@email.com

3. august 2020

Bob Smith
Talentvurdering
Acme rekruttering
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Bob,

Jeg skriver for å introdusere deg for Janice Dolan, som jeg har gleden av å bli kjent med gjennom Brandon Theatre Group. Jeg er teknisk direktør for gruppen, som du vet, og jeg har jobbet med Janice på flere lokale teaterprosjekter. Hun er en fantastisk sceneleder med over ti års erfaring.

Janice er interessert i å flytte til San Francisco-området i nær fremtid og vil sette pris på alle anbefalinger du kan tilby henne for å søke jobb etter en teaterstilling og all hjelp du kan gi med logistikken ved å flytte til California.

Jeg har lagt ved CV-en hennes for gjennomgang, og du kan kontakte henne på janicedolan@email.com eller 555-555-5555. På forhånd takk for all hjelp du kan gi.

Vennlig hilsen,


Barbara Smith

Utvide

Introduksjonsbrev Eksempel på introduksjon av deg selv

Emne: Introduksjon fra Katherine Sussman

Kjære Mr. Randall,

Mitt navn er Katherine Sussman, og jeg er for tiden en rekrutteringsmedarbeider for XYZ Recruiting. Jeg har jobbet som rekrutterer de siste tre årene.

Jeg er interessert i å gå fra rekrutteringsarbeid i et stort konsern til intern rekruttering for en ideell organisasjon. Jeg pleide å jobbe med utvikling for ABC Nonprofit og ville elske å bringe mine nåværende ferdigheter til en lignende nonprofit. Jeg vet at du gjør denne typen arbeid for Sunshine Nonprofit, og jeg vil sette pris på å høre litt om din erfaring på dette feltet. Jeg vil gjerne avtale et tidspunkt for å møte deg for et informativt intervju.

Jeg har lagt ved CV-en min for din vurdering. Hvis du har tid til en kort samtale, vennligst gi meg beskjed. Du kan kontakte meg via e-post (ksussman@email.com) eller telefon (555-555-5555). Jeg ser frem til å høre fra deg. Tusen takk.

Beste,

Katherine Sussman

Utvide

Relaterte typer brev

Folk forveksler ofte et introduksjonsbrev med andre typer jobbsøkebrev:

Et følgebrev er et dokument som sendes sammen med din CV og annet jobbsøknadsmateriell. Følgebrevet ditt fungerer som en introduksjon til CV-en din. Noen ganger vil du nevne en henvisning fra en felles bekjent som fortalte deg om jobben eller ga ansettelsessjefens navn videre. Brevet forklarer hvorfor du er kvalifisert for den spesifikke jobben du søker på.

TIL henvisningsbrev er et brev du skriver til noen du ikke kjenner etter ledelse av en felles bekjent. I brevet vil du begynne med å nevne din vanlige kontakt, og deretter komme med forespørselen din – kanskje søker du på en jobb de har tilgjengelig, eller du ønsker å gjennomføre et informasjonsintervju eller lære om karrieremuligheter.

TIL anbefalingsbrev er et brev skrevet av noen som er kjent med ditt akademiske arbeid eller dine jobbferdigheter og kan støtte ditt kandidatur til en stilling. Brevet vil bli adressert til opptaksansvarlig, avdelingsleder eller ansettelsesleder, og vil inneholde spesifikke ferdigheter og erfaringer som fremhever din egnethet for stillingen du søker på.

Viktige takeaways

Et introduksjonsbrev kan skape en ny forbindelse: Bruk disse brevene til å presentere deg selv for en potensiell ny kunde eller arbeidsgiver, eller for å gjøre det samme for en av kontaktene dine.

Hold brevet ditt kortfattet og til poenget: Leseren er en travel fagperson. Angi formålet ditt tidlig.

Vurder å sende introduksjonen din via e-post: Hvis tiden er avgjørende, kan du raskt få en introduksjon via e-post.

Rediger og korrekturles før sending: Selv om du kjenner mottakeren godt, sørg for at brevet ditt er perfekt før du sender eller sender det.

Artikkelkilder

  1. PayScale. ' Hvor mange jobber blir funnet gjennom nettverk, egentlig ?,' Åpnet 31. oktober 2019