Teknologi Karrierer

Tips for formatering av LinkedIn-profiler

Kvinne som jobber på en bærbar datamaskin ved et kafévindu

••• Carlina Teteris/Getty Images

Du har nettopp seks sekunder å gjøre et godt førsteinntrykk på en rekrutterer gjennom din LinkedIn-profil . Studier viser at rekrutterere bruker akkurat så lang tid og ikke lenger på hver CV, og din LinkedIn profilen er ikke annerledes. Et rent, lettlest format er avgjørende.

Spesifiser nøkkelinformasjon

En liste med punktpunkter er lettere å skanne og forstå enn en uavbrutt serie med setninger. Rekrutterere vil ikke kaste bort dyrebare sekunder på å prøve å løse komplekse avsnitt. De hopper til neste profil.

Det er to måter å legge til et punkt i et LinkedIn-dokument:

  • Kopier og lim inn punktene fra et dokument som allerede er opprettet i tekstbehandlingsprogramvare.
  • Lag et punkt direkte på LinkedIn. Hvis du bruker Windows, hold nede alt-tasten og skriv 0149 på tastaturet. Slipp alt-tasten og kulepunktet vises. På en Mac, trykk Alt + 8 på tastaturet.

Unngå store tekstblokker

Store tekstblokker er vanskelige å lese i et hvilket som helst medium og virkelig kjedelig å lese på en telefon- eller nettbrettskjerm. Hold avsnittene dine korte. Trim innholdet ditt til bare det som er relevant eller interessant. Les og les ordene dine på nytt for å sikre at språket er kortfattet og at det ikke er noen repetisjon.

Bruk symboler for å legge vekt

Fet eller kursiv tekst støttes ikke på LinkedIn, men en rekke symboler kan brukes til å trekke oppmerksomhet til hovedpunkter og bryte opp teksten. Bruk dem sparsomt hvis i det hele tatt.

Sett din mest relevante legitimasjon på toppen

Du kan rangere profildelene dine i hvilken som helst rekkefølge, så legg den informasjonen som er mest nyttig for den typen jobb du utfører øverst. Hvis du for eksempel jobber på en restaurant, men har tatt webdesignkurs ved siden av, og du vil ha en jobb som webdesigner, sett informasjonen om disse kursene først.

Inkluder media

Hvis du kan gjøre dette bra, vil det gi deg en fordel. Det vil i det minste vise hvor kunnskapsrik du er om teknologiske verktøy.

Video eller bilder gjør profilen din mer visuelt tiltalende og kan brukes til å vise eksempler på arbeidet ditt. Disse kan bare festes på visse steder, inkludert sammendrag, erfaring og utdanningsseksjoner.

Ikke gå overbord med media, men. Husk det seks sekunder lange oppmerksomhetsspennet som rekrutterere rapporteres å ha.

Velg et bakgrunnsbilde

Dette er en ekstra funksjon du kan legge til for å få profilen din til å skille seg ut fra konkurrentene. Hvis du er bedriftseier eller driver ditt eget nettsted, bør du vurdere en som inneholder produktet, logoen eller spesialemnet ditt. Et bilde av deg som snakker på et arrangement vil identifisere deg som en ekspert på ditt felt.

Utstillingskonsulent eller frilansarbeid

LinkedIn er like viktig for frilansere og selvstendig næringsdrivende som for fulltidsjobbjegere. Jeremy Schifeling , som tidligere jobbet på LinkedIn, men nå har sin egen virksomhet, påpeker at du må imponere en lang rekke mennesker når du jobber med mange kunder.

Hver gang du ønsker å vinne forretninger,' sier han, 'kan du satse på at de kommer til å sjekke deg ut, slå deg opp og kanskje finne din LinkedIn, og hver gang de gjør det, vil profilen fungere for deg.

Enten du leter etter en heltidsjobb eller en ny frilansklient, ikke la ned freelance-legitimasjonen din som ser imponerende ut. Unngå å klumpe alle disse legitimasjonene sammen i én seksjon. Lag en egen opplevelsesoppføring for hver klient, med detaljer om hva du har oppnådd for hver klient. Legg til lenker, medieeksempler og attester for å styrke saken din.

Skjul boksen Personer som også ble sett

Denne boksen som vises på sidefeltet, viser LinkedIn-medlemmer som har lignende ferdigheter og erfaring som deg selv, og som derfor også kan være av interesse for rekrutterere. Når du beholder den, inviterer du i utgangspunktet folk til å se på konkurransen. Den gode nyheten er at du enkelt kan fjerne denne boksen ved å klikke på LinkedIn Personvern og innstillinger.