Karriereråd

Oppføring av stillingstitler på CV

Briller hviler på en CV på en utklippstavle.

•••

sinseeho / iStock

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

TIL jobbtittel er en enkel beskrivelse som refererer til ansvar for en jobb og stillingens nivå. En nøyaktig stillingstittel er viktig fordi den beskriver hva du gjør og viser hvordan du går oppover karrierestigen innen ditt felt. Les videre for å lære hvordan du viser dine nåværende og tidligere stillingstitler på CV-en din og hvordan du bruker stillingstitler i søket ditt.

Det er viktig å bruke riktig stillingstittel på CV-en og under jobbintervjuer. Du kan ikke bare lage et hvilket som helst begrep du vil ha for stillingsbeskrivelsen din, fordi den kanskje ikke er nøyaktig eller betyr noe for en intervjuer. I tillegg kan stillingstitler være nyttige verktøy du kan bruke for å søke etter jobber i din bransje.

Å liste opp stillingstitler virker kanskje ikke som en kritisk del av CV-en din, men dette øyeblikksbildet av fordeler og ulemper ved å bruke riktige titler kan hjelpe med å forklare hvorfor de betyr noe.

Nyttig
 • Nøyaktige titler gir intervjueren en referanseramme for arbeidet ditt.

 • Faktiske titler viser karriereprogresjon og eventuell mobilitet oppover.

 • Titler indikerer for intervjuerne ditt erfaringsnivå, for eksempel arbeid på veiledernivå eller ledernivå.

Ikke brukbar
 • Oppdiktede titler gir ingen nyttig informasjon til intervjueren din

 • Å endre en tittel hever et rødt flagg fordi det ikke samsvarer med jobbhistorikken din, LinkedIn-profilen eller en bakgrunnssjekk.

Oppføring av stillingstitler på CV

Når du søker om en I midten av karrieren eller jobb på øverste nivå, gjennomgår arbeidsgivere CV-en din for å bestemme karriereveien din og hvordan det sporet passer med deres behov. De ønsker å se mobilitet oppover.

For eksempel, når en søker har gått fra en programvareingeniør til en seniorutvikler til en teknologisjef, mest sannsynlig med andre jobber i mellom disse, ser ansettelseslederen at kandidaten har blitt forfremmet, endret jobb eller på annen måte avansert i løpet av hennes karriere.

Din nåværende stillingstittel gjenspeiler ikke bare jobbene du har hatt, men den gir også bedrifter informasjon om ditt karrierenivå. For eksempel, hvis stillingstittelen din inneholder ordene 'veileder' eller 'leder', vil det indikere at du har ledererfaring.

Når du oppretter CV-en din, må du oppgi dine nåværende og tidligere jobber, selskapene du jobbet for og datoene du jobbet der. Stillingstittelen er det første du ser for hver oppføring.

Her er et eksempel på hvordan du oppgir en stillingstittel :

Media Manager
Carbarra Communications Inc.
september 2017 – i dag

 • Administrere medieplanlegging og arrangementskoordinering for lokale og regionale kunder
 • Koordinere med Media Affairs direktør på nasjonale kampanjer
 • Administrer produksjon av pressemeldinger, blogginnlegg, medierådgivning og avisartikler for å øke bruken og etterlevelsen av merkevaren
 • Koordiner med kreative tjenester for å produsere passende merkede materialer som trengs for pressekonferanser og møter
Utvide

Kan du endre en stillingstittel på CV-en din?

Når du oppretter CV-en din, lurer du kanskje på om det er akseptabelt å endre stillingstittelen til en stilling du hadde, eller kanskje du tenker på å utvide tiden du hadde jobben.

Teknisk sett kan du endre stillingstittelen din, men det er ikke en god idé. En CV er en oversikt over arbeids- og utdanningserfaringen din. Det er ikke et formelt dokument som du må bekrefte at alt du har skrevet er nøyaktig, som en jobbsøknad, men å bruke alternative stillingstitler kan føre til problemer på et tidspunkt.

Problemet med å endre stillingstittelen din er at den ikke samsvarer med arbeidshistorikken din. Når potensielle arbeidsgivere sjekk bakgrunnen din eller gå gjennom LinkedIn-profilen din (og mange gjør det), vil det være et rødt flagg når titler eller tider på jobben ikke samsvarer med det du har på CV-en.

For eksempel, hvis CV-en din sier at du jobbet som prosessingeniør, men din faktiske stillingstittel var junior prosessingeniør, vil det du sa ikke stemme overens med hva arbeidsgiveren din sier, og det er et problem. Detaljer betyr noe, og hva du sier om din arbeidshistorie må samsvare med det dine tidligere arbeidsgivere sier.

Bruke stillingstitler i et jobbsøk

Avhengig av hvor du er i karrieren din, vet du kanskje nøyaktig hvilke stillingstitler du kvalifiserer for, så det vil være enkelt nok å bruke jobbsøkemotorer som Indeed.com. Bruk din nåværende eller ønskede stillingstittel som et nøkkelord (et ord fra en stillingstittel eller et relatert begrep), i søkefeltet og finn en jobb som interesserer deg.

Hvis du for eksempel gjør et søk med begrepet 'redaksjonsleder', får du en liste over redaksjonelle stillinger. Hvis du klikker på Tittel og Mer for å se en liste over følgende relaterte jobber:

 • Markedssjef
 • Manager for sosiale medier
 • Kommunikasjonssjef
 • Innholdsbehandler
 • Prosjektleder
 • PR-leder
 • Markedskommunikasjonssjef
 • Web Content Manager
 • Koordinator for sosiale medier

Stillingstitler kan også være nyttige hvis du skifter karriere eller ikke er sikker på alle stillingene som passer deg. Start søket med et nøkkelord, og se deretter listen 'Folk søkte også' over stillingstitler relatert til søkeordet ditt (du finner dem nederst på siden).

Gjenoppta prøve

Dette er et eksempel på en CV som viser stillingstitler. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et CV-eksempel som viser stillingstitler

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Gjenoppta prøve (tekstversjon)

Chadwick-koder
1234 Rainier St.
Renton, WA 98055
ccoder@email.com
000.123.1234 (C)
www.linkedin.com/in/ChadwickCoder

Kvalifikasjonsprofil
Visjonær og høyt respektert Chief Technology Officer (CTO) med gjentatt suksess ved å utnytte teknologiske ressurser for å drive bedriftens suksess og posisjonere driften for bærekraftig vekst.

Data og analyse : Løsningsorientert og proaktiv i å analysere produkter og prosesser for å forbedre teknologitilbud. Utnytt suverene logiske og kreative tenkningsferdigheter for å forutse prosjektresultater og minimere risiko.

Kommunikasjon : Presenter kompleks informasjon flytende for ledere, prosjektinteressenter og kunder, og bygger overbevisende sterke forretningsrelasjoner og plattformpartnernettverk.

Ledelse og teamarbeid : Stol på lidenskap for teknologi for å utforske nye veier, etablere strategiske mål og inspirere teameierskap til teknologiutviklingssatsinger.

Tekniske ferdigheter : Solid kommando av Microsoft Office Suite, Java, JavaScript/Node.js, C++, CSS og SQL.

Profesjonell erfaring
ABC TECHNOLOGIES – Seattle, WA Chief Technology Officer , 01/2015 til nå Holdt tilsyn for teknologiledelse på tvers av strategisk planlegging, FoU, produktutvikling og ingeniørdivisjoner.

 • Posisjonert selskap til pionerutvikling av tjenesteorientert arkitektur for skybaserte tjenester.
 • Forkjempet nye produktdesigninitiativer som økte inntektene med 48 %.
 • Forhandlet strategiske partnerskap med tilknyttede selskaper i Øst-Europa som fører til 95 % dominans av uutnyttede markeder.

XYZ-PROGRAMVARE – Renton, WA Senior programvareutvikler , 01/2010 til 12/2014 Knyttet til teammedlemmer og forretningspartnere for å bygge ut dataintegrasjonsløsninger og back-end-tjenester med ikke-trivielle skaleringskrav.

 • Bidro direkte til oppnåelse av 3 patenter for dataimplementerte prosesser.
 • Inkorporerte nye sikkerhetsfunksjoner i dataintegrasjonsprodukter som sikret optimal overholdelse av industriforskrifter.

BESTE PROGRAMVAREN NOENSINNE – Seattle, WA Programvare ingeniør , 06/2008 til 12/2009 Bygget neste generasjons forretningsprogramvare ved bruk av objektorientert programmering, Java, JavaScript, C++, CSS og SQL.

 • Bygget inn ny søkefunksjonalitet i Brandbuilder-programvaren som forbedret brukervennligheten med 75 %.
 • Samarbeidet dyktig med utviklingsteamet for å konsekvent fullføre tildelte prosjekter i god tid før deadline.

utdanning
UNIVERSITY OF WASHINGTON, Seattle, WA
Bachelor of Science i datateknikk
Uteksaminert Magna cum Laude

Utvide