Jobbe-Hjemme-Karrierer

Ser du etter en dataregistreringsjobb: Hva du trenger å vite

Eksternt eller internt, dataregistreringsjobber er rikelig

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Hva du bør vite om dataregistreringsjobber

Bilde av Theresa Chiechi The Balance 2019

Dataregistrering er ikke et nytt felt. den har eksistert omtrent like lenge som datamaskinen. Men med flere og flere selskaper som outsourcer kontorarbeid og fremveksten av gig-økonomien, ser dataregistrering – også kjent som keylogging – en gjenoppblomstring i popularitet.

Før du dykker inn i en dataregistreringsjobb, gjør deg kjent med hva du kan forvente. Hvis du skal jobbe eksternt, er ikke lønnen stor, og du vil sannsynligvis ikke se vanlige lønnsøkninger. Datainntasting er ikke det samme som datautvinning, og for det meste kommer du ikke til å forholde deg til dataene folk snakker om når de klager på Facebooks personvernpraksis. Dataregistrering er mye mindre komplisert enn alt det.

Hva er dataregistrering?

Dataregistrering er faktisk et bredt begrep som omfatter en rekke yrker. Personer som utfører dataregistrering inkluderer elektroniske databehandlere, maskinskrivere, tekstbehandlere, transkriberere, kodere og funksjonærer. Mens noen av disse jobbene kan gjøres fra et eksternt sted, kan dataregistreringsjobber hjemmefra være ganske forskjellige fra de som gjøres på et kontor.

Uavhengig av hvor de er basert, har ikke dataregistreringsjobber en høy adgangsbarriere, og opplæringsprosessen er vanligvis ikke veldig streng. Hvis du har skriveferdigheter og et videregående vitnemål, og du kan lese og skrive engelsk (hvis du er i USA), vil du kvalifisere for de fleste dataregistreringsjobber.

Funksjoner

I hovedsak betyr dataregistrering å betjene utstyr (ofte et tastatur) for å legge inn alfabetiske, numeriske eller symbolske data i et selskaps system. Dataregistreringsoperatøren kan bli pålagt å verifisere eller redigere data etter hvert som de legges inn, eller en annen person kan gjøre dette arbeidet. Dataene kan komme fra håndskrevne skjemaer eller lydfiler.

Måten hjemmebaserte eller elektroniske dataregistreringsjobber utføres på kan variere betydelig fra kontorjobber. Dataregistreringsoperatører som jobber for mikroarbeid kontorer som bruker crowdsourcing-teknikker kan ganske enkelt gjøre små biter av arbeid for små avgifter. Denne modellen blir stadig mer vanlig.

Noen dataregistreringsarbeidere jobber for mer tradisjonelle dataregistreringsselskaper, som ofte er det outsourcing av forretningsprosesser bedrifter. Disse menneskene kan bli betalt en time- eller per ordpris for et helt prosjekt.

Hvordan jobbene fungerer

Mens mange av dataregistreringsstillingene nevnt ovenfor faller inn under dataregistreringsparaplyen, krever stillinger som utlyses som dataregistreringsjobber (i motsetning til 'transkripsjonsarbeid') vanligvis minst ferdigheter og betaler igjen minst.

Generelt kan metoden som dataregistreringsjobber kan betale, være en timelønn (sjelden for online dataarbeid); per stykke ; tastetrykk per time; eller tastetrykk per minutt, per lydminutt eller per ord. De fleste av disse metodene gjør at lønnssatsen din er svært avhengig av hastigheten din ved dataregistrering.

Selv blant generelle transkripsjonsjobber er det mange forskjellige typer transkripsjon; noen kan kreve mer erfaring og hastighet enn den typiske dataregistreringsjobben. Slike datainnføringsposisjoner kan også kreve spesialutstyr.

Datainntasting hjemmefra

Selv om mange selskaper bare lar de som har fått opplæring internt jobbe utenfor stedet, kan dataregistrering ofte gjøres hjemmefra, spesielt ettersom eksterne arbeidere er lettere å administrere, takket være bedre teknologi.

Husk imidlertid at fordi dataregistrering hjemmefra nesten alltid gjøres av uavhengige kontraktører – som ikke er underlagt minstelønnslover og som konkurrerer med en global arbeidsstyrke – er lønnen vanligvis lavere for hjemmebaserte arbeidere enn for de som jobber på kontorer. Det er også mindre sannsynlig at du mottar meritøkninger, bonuser eller andre fordeler enn du ville gjort i en tradisjonell kontorsetting.

Vær på vakt mot nettsvindel

Dessverre kan mange nettannonser for jobb-at-home dataregistreringsjobber godt være arbeid-hjemme-svindel. Enhver dataregistreringsposisjon som lover høy lønn er mest sannsynlig ikke hva den ser ut til og bør unngås, eller i det minste undersøkes nøye.

Ikke gi ut noen personlig informasjon, spesielt ikke bankkontoinformasjonen din, før du har bekreftet at du har å gjøre med et legitimt selskap.

Jobbtrender

I følge Bureau of Labor Statistics er lokale myndigheter, grunnskoler og videregående skoler og regnskapsfirmaer blant de beste arbeidsgiverne for kontorbaserte dataregistreringsfunksjonærer. Det er mest sannsynlig at de utfører kontoradministrative tjenester, bokføring og lønnstjenester, eller, for mer høyt utdannede funksjonærer, medisinsk og diagnostisk datainnføringsarbeid.

Dataregistrering er ikke den mest utfordrende jobben, men hvis du leter etter fast arbeid for å betale regningene, viser bransjetrender at dette feltet vil være robust. Spredt over en rekke sektorer bør arbeid alltid være tilgjengelig.