Å Være Musiker

Gjør bandet ditt mer konkurransedyktig for musikkfestivaler

Festivaler – lenge et favorittsommartidsfordriv i Europa – har nå tatt godt tak blant amerikanske musikkfans som steder å se ny musikk. Naturligvis etterlater det enda flere band som ber om å bli med på regningen. Å bli booket til å spille en musikkfestival er ekstremt konkurransedyktig.

For å få en fot innenfor døren, må du jobbe litt. Dette kommer ikke til å bli lett – hvis det var det, ville alle gjort det – men du kan komme deg opp på scenen foran festivalpublikummet. Få bandet ditt booket til en musikkfestival med disse tipsene.

Øv på scenerutinene dine

Heier fans på en musikkfestival

Robert Daly/Getty Images

Du og bandet ditt er klare til å spille på en festival. Men før du går og booker deg i en, sørg for at du virkelig er klar.

Dette er ikke en krenkelse av musikken din eller hvor god du kan være – du bør være klar for de unike kravene til å spille en musikkfestival.

Hvis du ikke er veldig erfaren ennå på live-kretsen, er du kanskje ikke klar. Å spille på en festival er et annet beist enn å spille på den lokale klubben din, så promotører ser vanligvis etter band som har en dokumentert merittliste med å kommandere et publikum og sette opp et solid show.

På festivaler må du ha scenen din på punkt – noe som bare kommer med trening på scener.

Du vil ha de beste sjansene for å lykkes med å bli booket, og drepe settet ditt hvis du gjør grunnlaget for å bygge din scenetilstedeværelse og show først.

Spill de rette festivalene

Du vil kanskje ikke spille hvilken som helst musikkfestival som vil ha deg. Det ligner på å sende musikken din til alle promotører, etiketter, agenter og så videre i byen, uavhengig av hvilken type musikk de jobber med.

I stedet begrenser du søket og velger noen få målfestivaler du ønsker å spille. Selvfølgelig bør de aktuelle festivalene ønske musikksjangeren din velkommen, men sørg for at de krysser av i andre bokser også.

Finnes det for eksempel scener som passer for band på din størrelse? Ville du kunne reise til festivalen hvis utgiftene dine ikke ble dekket av bestillingsgebyret eller som en del av avtalen din?

Hvis du ikke har en agent, tar festivalen imot bidrag direkte fra musikere? Ikke kast bort energi på å jage etter festivaler som ikke passer for deg, selv om de tilfeldigvis er festivaler du liker som musikkfan. Kom deg inn der du passer inn, så blir du booket mye enklere.

Sett en kalender

Tro det eller ei, en av de største hindringene musikere møter når de søker på festivaler eller andre arrangementer, er ganske enkelt å få inn søknaden i tide.

Ikke søk på spillejobber for sent. Ikke gå glipp av frister. Lag en kalender med innleveringsfrister til alle festivalene du ønsker å spille, slik at muligheten ikke går fra deg.

Hvis du bommet på fristen, kan du vanligvis ikke søke andre steder. Du kan teknisk sett være i stand til å finne en måte å gjøre det på, men forvent ikke at du blir booket.

Forbered innleveringsmateriellet ditt

Hver festival vil ha sine egne innleveringskrav. Du bør vurdere å forberede en artist bio , litt musikk, noen profesjonelle bilder og en video av bandet som opptrer.

Du trenger også noen opptak av anstendig kvalitet for å vise frem lydene dine. Når det gjelder å sende inn musikk, biografi og så videre, send inn nøyaktig det du blir bedt om – verken mer eller mindre.

Biografien din skal ikke være en bok. Hvis de ikke gir deg en mulighet til å fortelle hvor mange serier du har spilt, ikke legg inn informasjonen der.

Formelen deres er på plass av en grunn, og å avvike fra den er en god måte å sikre at musikken din ikke blir lyttet til i det hele tatt.

Gjør dine sosiale medier klar

Arrangører har en tendens til å se på hvor mange sosiale medier følgere en musiker har som en indikasjon på om de skal bestilles eller ikke. Dette gjør det viktig for deg å gjøre din flid og sikre at du markedsfører deg selv.

Et stort antall følgere på sosiale medier er ikke det samme som å ha et stort antall seter besatt, men det sier noe om deg som musiker.

Det betyr at du engasjerer fansen din og at du er engasjert nok til å markedsføre deg selv, noe som antyder at du vil jobbe hardt for å promotere showet ditt og gi fansen et godt show.

Før du søker på en musikkfestival, få opp tallene dine på sosiale medier så mye du kan, og viktigst av alt, bli aktiv på sidene dine. Hvis det siste innlegget ditt var for to år siden, kan det være lurt å sette i gang en mengde aktivitet før du søker.

Ikke vær redd for å begynne i det små

Har byen din en festival som arrangerer levende musikk? Noen ganger er den beste festivalen for å starte festivalkarrieren på en hjembyfestival.

Selv om det kanskje ikke er Glastonbury eller Bonnaroo, er det en sjanse til å sette en festivalopptreden på CV-en din og bli vant til spillestilen live. Det lar deg også jobbe med forestillingene dine.

Å opptre små til å begynne med hjelper deg med å markedsføre bandet ditt gjennom jungeltelegrafen og sosiale medier, ettersom bandet ditt vil få anmeldelser fra opptredenen din.

Du kan fortelle følgerne dine at du kommer til å prestere. Etter arrangementet kan dere alle legge ut videoer eller chatte med hverandre om forestillingene.

Jo flere forestillinger du kan få bandet ditt, jo flere festivalarrangører vil være interessert i å legge deg til regningen deres. ?

Flere gjøremål og ikke gjøre for å bli booket på festivaler

Vær på utkikk etter spesielle bookingmuligheter, som konkurranser der premien er en opptreden på festivalen

Vær forsiktig med å betale for å spille på en festival. Arrangørene vil at du skal kjøpe billetter for videresalg til fans med liten eller ingen kompensasjon.

Non-profit festivaler kan være god eksponering for bandet ditt. Selv om det ikke mottar kompensasjon, er det en mulighet for liveopptredener for bandet ditt.

Behold troen. Det er konkurransedyktig der ute. Det betyr ikke at du ikke hører hjemme på scenen. Fortsett å spille og lage musikk mens du fortsetter å jobbe med å få en festivalautomat.

Hvert show, hver sang, hver ny fan er et skritt nærmere målet ditt.