Amerikanske Militære Karrierer

Marinejobb: MOS 0451 Luftbåren og luftleveringsspesialist

Disse marinesoldatene er en del av kritiske forsyningsluftdråper

KOSOVO-US-ARMY-TRENING

••• ARMEND NIMANI/AFP/Getty Images

I marinekorpset er luftbårne og luftleveringsspesialister opplært til å luftslippe nødvendige forsyninger til marinesoldater i kampsoner og andre områder hvor de har begrenset tilgang til forsyninger. Disse spesialistene sørger for at forsyningene er pakket, utstyret fungerer og at oppdragsplanen er forsvarlig.

Marinesoldatene kategoriserer denne jobben som militær yrkesspesialitet (MOS) 0451.

Oppgaver til spesialister i luftbåren marine og lufttransport

Marinesoldater i MOS 0451 har tre hovedansvarsområder: luftlevering, vedlikehold av utstyr og pakking av fallskjerm.

I likhet med arbeidet utført av lastemestere, må marinesoldater i denne jobben finne ut den sikreste måten å pakke og distribuere utstyrslast på flyet på. Det er mer enn å kaste bagasjen ombord før en flytur, så klart – siden i dette tilfellet veier 'bagasjen' et tonn og den har på seg fallskjerm.

La oss ikke glemme at det er en dårlig idé å stole blindt på at alt er i orden når du planlegger å slippe en pall (eller en person) fra miles over bakken. Selv om det høres banalt ut, krever det et dedikert team med spesialister for luftlevering for å sørge for at alt utstyret som trengs for å utføre luftdroppingen er i orden.

Militære krav for MOS 0451

Som alle håpefulle marinesoldater, må en verver som tar sikte på å bli en luftleveringsspesialist ha en videregående utdanning. MOS er begrenset til amerikanske statsborgere og aksepterer bare frivillige.

Forsvarets yrkeskompetansebatteri (ASVAB) tester, rekrutter trenger en generell teknisk poengsum på minst 100, uten unntak. Og fordi det er en stor del av jobben å være involvert i farlige hopp over vann, må rekrutter oppnå minst en kvalifisering på middels nivå under vannoverlevelsesfasen av boot camp.

Hvis du allerede er en marinesoldat som tjenestegjør i et annet yrkesfelt, sier Corps' MOS Manual klart at du bare kan flytte inn i 0451-feltet hvis du er lansekorporal (E-3) eller korporal (E-4) med mindre enn seks måneder i den rangen. Sersjanter (E-5) og under i Active Reserve-programmet kan også være i stand til å gå over til luftlevering dersom det er ledige fulltidsstillinger ved en reserveenhet.

Utdanning for MOS 0451

Den komplette treningspakken for en ny 0451 tar minst syv måneder, medregnet boot camp og Marine kamptrening .

Jobbtrening finner sted i Fort Lee, Virginia, en hærbase med en bosatt marinekadre som går på forskjellige hærskoler ombord på basen. På ni uker dekker Hærens fallskjermriggerkurs 0451s tre hovedansvarsområder i én fase hver:

  • Luftleveringsfasen lærer studentene å forberede en airdrop fra start til slutt. Denne fasen av kurset avsluttes med en direkte luftdropp, der marinesoldater pakker lastfallskjermene, rigger lastene som skal slippes, plasserer lastene i flyet og henter lastene og utstyret når godset er sluppet.
  • Luftutstyrsfasen lærer marinesoldater alt de trenger å vite om inspeksjon, fiksering og vedlikehold av fallskjermer og luftdroppeutstyr.
  • Fallskjermpakkingsfasen er ganske selvforklarende. Men for at du ikke skal synes å lære å pakke fallskjerm høres kjedelig ut, her er vrien: For å være sikker på at du har holdt deg våken i timen, må du hoppe fallskjermen du pakket under eksamen.

Selvfølgelig, hvis du skal hoppe med fallskjermen du pakket, må du vite hvordan du hopper. Det betyr at som en 0451 får du den ekstra fordelen ved å gå på Army Jump School, en skole som er så ettertraktet av marinesoldater at de begrensede plassene som er gitt til korpset ofte brukes som en reenlistingsbonus.