Karriere Planlegging

Mestre ytelsen din

Få mest mulig ut av evalueringen din

Ytelsesgjennomgang

••• Thomas Barwick / Stone / Getty ImagesHusker du følelsen du fikk i magegropen da det var på tide at læreren din skulle dele ut rapportkort? Det spilte ingen rolle om du forventet en god eller dårlig en. Du var bare ikke helt sikker på hva han eller hun syntes om arbeidet ditt før du så det skriftlig. Det samme gjelder din årlige resultatgjennomgang fra din arbeidsgiver. Selv om du er trygg på gjør en god jobb , å føle seg stresset over det er ikke uvanlig. Tross alt kan denne enkeltevalueringen ha dype effekter på karrieren din.

Arbeidsgivere baserer ofte sine beslutninger om reiser og kampanjer på ytelsesanmeldelser, noen ganger kalt ansattes evalueringer eller medarbeidersamtaler. De kan til og med bruke dem til å bestemme om de skal eller ikke Brann en ansatt. For å fortelle deg en liten hemmelighet, misliker mange ledere ytelsesanmeldelser like mye som deg. Organisasjonene deres krever dem, selv om de fleste i stedet foretrekker å gi tilbakemelding mer regelmessig.

En resultatgjennomgang får arbeidere til å føle seg hjelpeløse fordi personen som skriver den, har mye makt. Hans eller hennes mening om hva du har gjort i løpet av det siste året – ikke nødvendigvis en objektiv beretning – går inn i rapporten og derfor i den permanente filen din. Selv om du ikke har mye kontroll over denne situasjonen, har du noen. Å ha en strategi for å håndtere anmeldelsen vil lindre noe av stresset ditt og kan til og med forbedre resultatet.

Først, bli kjent med prosessen

For mange er frykt for det ukjente den verste delen av hele gjennomgangsprosessen. Gjør deg kjent med hvordan det hele fungerer for å føle deg mer i kontroll. Hvis dette er den første ytelsesvurderingen fra din nåværende arbeidsgiver, spør kollegaene hva du kan forvente.

Det er også viktig å forstå hvorfor mange arbeidsgivere bruker ytelsesvurderinger som en måte å evaluere sine arbeidere på. Teoretisk sett er målet deres å gi tilbakemeldinger, kommunisere forventninger og åpne opp for en dialog med ansatte. I en ideell verden vil dette bli gjort oftere enn en gang i året. Dessverre er det altfor ofte ikke det.

Forbered deretter en selvgjennomgang

Evaluer dine egne prestasjoner før arbeidsgivers vurdering. List opp alle dine prestasjoner og prestasjoner i løpet av det siste året. Det er nyttig å holde styr på dem når de oppstår i stedet for å prøve å gjøre alt på en gang. Det kan være for sent for din nåværende vurdering, men husk dette rådet for fremtiden. Legg merke til hvordan arbeidsgiveren din tjente, for eksempel høyere fortjeneste, en større kundeliste eller oppbevaring av nåværende kunder.

Vær veldig spesifikk. Angi for eksempel beløpet som fortjenesten økte med eller antall kunder som ble tatt med om bord eller prosentandelen som ble beholdt. Fremhev alt du ønsker å diskutere under gjennomgangen og samle all dokumentasjon som støtter påstandene dine. Se gjennom selvevalueringen kvelden før møtet med sjefen din, slik at du er forberedt på å diskutere alle dine prestasjoner og prestasjoner neste dag.

Bestem hvordan du skal svare på en dårlig anmeldelse

Det kan virke motintuitivt å tenke på hva man skal gjøre hvis ting ikke går bra, men det vil det hjelpe deg med å svare effektivt på en dårlig anmeldelse hvis nødvendig. Utvikle en plan før du trenger en for å unngå å gjøre noen alvorlige feil.

Det viktigste å gjøre er å motstå fristelsen til å reagere umiddelbart. Be i stedet om å få møte sjefen din om et par dager. Å gjøre dette gir mulighet til å tenke objektivt om anmeldelsen og forhåpentligvis roe ned. En av to ting vil skje: du kan innse at den negative tilbakemeldingen ikke var så langt unna målet som du først trodde, eller du kan konkludere med at anmeldelsen faktisk var urettferdig.

Hold avtalen din selv om du bestemmer deg for at anmeldelsen var nøyaktig. Bruk møtet til å gå gjennom måter å forbedre seg på. Det er også verdt å diskutere en urettferdig anmeldelse med sjefen din. Gi klare eksempler som motvirker kritikken. Du har kanskje følt deg for overveldet til å diskutere prestasjonene dine under den opprinnelige evalueringen, men dette ville være et perfekt tidspunkt å gjøre det på.

Etter ytelsesgjennomgangen din: Take-Aways

Uavhengig av resultatene av resultatgjennomgangen din, er det en mulighet til å lære verdifull informasjon, enten det er om deg selv eller sjefen din. Bruk gyldig kritikk for å finne ut hvordan du kan gjøre forbedringer i løpet av det neste året.

Etter en ytelsesgjennomgang innser noen at sjefene deres rett og slett ikke var klar over prestasjonene deres. Fra nå av, gjør et poeng av å arrangere møter gjennom året i stedet for bare ved gjennomgang for å holde ham eller henne informert.

Selv strålende tilbakemeldinger gir deg en mulighet. Den vil informere deg om hva du skal fortsette å gjøre og hvilke tilleggshandlinger som kan gjøre neste års gjennomgang enda bedre.