Halv

Mediebransjens jobber du kan få uten en grad

en gruppe forretningsfolk som står i kø

••• Tom Merton / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Jobber i halv krever ofte minimum en bachelorgrad, men mange arbeidsgivere er mer opptatt av praktisk erfaring. Et søk på stillingsannonser for Apple viser for eksempel at grader ikke vanligvis er oppført blant minimumskravene. Googles morselskap, Alphabet, unngår på samme måte å liste opp en fireårig grad som et hardt krav for mange åpninger , i stedet for å bruke uttrykket 'eller tilsvarende praktisk erfaring.'

Påviste ferdigheter er en høyere prioritet for begge teknologigigantene. I et felt så bredt som media betyr dette at det noen ganger er mulig å få foten innenfor døren i stillinger som krever spesifikke ferdigheter så lenge du kan vise at du har disse ferdighetene. Teknologibaserte stillinger og annonsesalg er vanlige eksempler, og mediebedrifter trenger ansatte med disse ferdighetene og andre.

Informasjonsteknologi

Enten det er nyheter og informasjon, underholdning eller annen form for media, spiller teknologi en viktig rolle. Spesielt nyhetsorganisasjoner er avhengige av datamaskiner og nettverk for å distribuere innhold digitalt og for å holde kontakten med kolleger, kilder og mer. IT-spesialister spiller en viktig rolle i denne delen av virksomheten.

  • Nettverkstekniker: Med skiftende teknologi og endret innhold på medienettsteder, trengs teknikere for å regelmessig utføre vedlikehold og feilsøke problemer.
  • Støttespesialist: Både brukere og ansatte trenger noen ganger hjelp, og støttespesialister gir den hjelpen. For eksempel kan en reporter som har problemer med å laste opp innhold trenge hjelp, akkurat som en av abonnentene på et nettsted kan ha problemer. Begge situasjonene krever noen som kan lede personen gjennom feilsøkingsprosessen og løse problemet.
  • Nettverksoperasjonsanalytiker: Denne typen IT-spesialister evaluerer et datasystem eller nettverk for å sikre at det fungerer effektivt og riktig. Innstramming eller testing av nettverkssikkerhet kan spille en rolle.
  • Webutvikler: Webdesignferdighetene som trengs for denne stillingen kan utvikles gjennom erfaring, handelsprogrammer eller toårige grader. Mediebedrifter trenger nettsider som enkelt og raskt kan oppdateres og gir mulighet for interaksjon med brukere.

Salg og markedsføring

Alle med dokumenterte salgskunnskaper kan finne en jobb uten høyskoleutdanning, og det samme gjelder de som har en evne til å generere buzz eller få folk begeistret for et produkt eller en tjeneste. Nyhetsorganisasjoner og andre medier trenger folk som kan selge reklame på flere plattformer – trykt, radio, TV, online og mer. I likhet med reklame er markedsføring en ferdighet som utvikler seg raskt med eksplosjonen av sosiale medier, og påviste ferdigheter på dette området er viktigere enn en grad.

  • Koordinator for sosiale medier: Å administrere sosiale mediekontoer for en bedrift krever en kombinasjon av ekspertise med sosiale medieplattformer og tradisjonelle markedsføringsferdigheter som involverer strategier for å nå kunder og potensielle kunder.
  • Markedsrepresentant: Å vite hvordan bygge et mediemerke kan læres på jobb og utvikles gjennom erfaring. Kompetanse innen PR og medierelasjoner må kombineres med kundeoppsøking på tvers av både tradisjonelle plattformer og de som involverer nye medier.
  • Annonsesalgsrepresentant: Salg handler om inntekt, og hvis du kan generere inntekter, vil du alltid kunne finne en jobb innen salg. Hvis du er veldig god på det, bør du kunne tjene en høy inntekt gjennom salgsprovisjoner.
  • Koordinator for digitalt innhold: Dette handler om mer enn bare å legge ut innhold på nettet . Grundig kunnskap om nettanalyse , viralt innhold og søkemotoroptimalisering ( SEO ), må innhold leveres på en måte som får kundene til å komme tilbake eller dirigerer dem til relaterte medieegenskaper på nettet. Personer i denne stillingen jobber tett med koordinatorer for sosiale medier.

Audio & Visual

TV-stasjoner, radiostasjoner, innspillingsstudioer og andre lignende virksomheter trenger fagfolk som kan betjene nødvendig utstyr. De fleste ferdigheter kan tilegnes gjennom handelsprogrammer eller med toårige grader.

  • Kameraoperatør: Hvis du kan se et godt skudd når du holder et kamera i hånden eller fortelle en historie gjennom bildene dine eller overbevisende video , arbeid bak kameraet kan bli funnet. Dette kan være i et nyhetsmiljø der du filmer live video der historier skjer, eller det kan være i et studio, filmer reklamefilmer eller lignende produksjoner.
  • Kringkastingsingeniør: Ikke alle ingeniører har grader. Kringkastingsingeniører dekker flere nøkkelposisjoner, og på enkelte radio- og TV-stasjoner dekker de også IT-avdelinger. Det kan hende du reparerer stasjonens sender om morgenen og installerer nye brannmurer på datamaskiner om ettermiddagen. Krav til jobben inkluderer vanligvis kunnskap om både gammel og ny teknologi.