Grunnleggende

Feil å unngå når du søker om praksisplass

Kvinne tar notater før hun fyller ut en praksissøknad på datamaskinen.

•••

Blend Images-Hill Street Studios / Brand X Pictures / Getty ImagesHvis du leter etter det perfekte praksis til sommeren vil du unngå å gjøre disse seks dødelige feilene. Praksisplasser er langt mer etterspurt enn tidligere år, og studenter må møte ganske hard konkurranse når de søker en sommer praksis. Ved å gå gjennom og unngå følgende feil når du søker om praksisplass, kan du øke sjansene dine betraktelig for å bli innkalt av selskapet til et intervju.

Venter for lenge med å søke

Hvis du ikke allerede har begynt søket etter praksisplasser, hva venter du på? Videregående skoleelever, høyskolestudenter og nyutdannede søker og søker om praksisplasser hele tiden, så kom i gang i dag. Hvis du søker om høstpraksisplasser, begynn å sende inn materialer rundt juni eller juli. Hvis du søker på vårpraksis, bør du lete i oktober eller november.

Og hvis du vil ha en sommerpraksisplass, bør du begynne å lete i oktober året før (bare for å sikre at selskapet du er interessert i ikke har supertidlige frister). De større selskapene har ofte svært forsommerfrister. Mellomstore selskaper har vanligvis enten februar, mars eller april frister. Og det er alltid en haug med selskaper som glemmer å legge ut sin sommeroppføring og ender opp med å jobbe med praksisplasser i mai eller juni.

Sende inn generiske materialer

Det største problemet med praksissøkere er å sende inn generisk materiale – samme CV og følgebrev for hver enkelt stilling. Du må tilpasse ditt materiale for stillingen og bedriften. Hvis hver CV og følgebrev du sender er den samme, er det et problem. Bedrifter kan enkelt se når de ser på et dokument du har sendt til 15 andre steder.

For å tilpasse materialene dine best mulig, skriv ut praksis- eller stillingsoppføringen og gå gjennom den med en highlighter. Tenk på det på denne måten: de forteller deg det nøyaktig hva som skal stå på CV-en eller følgebrevet i oppføringen. For eksempel, hvis selskapet sier at de vil ha noen som er kunnskapsrike på sosiale medier, sørg for at CV-en din taler til opplevelsen din på sosiale medier.

Søker om kun en håndfull praksisplasser

Husk at praksisplasser er mer konkurransedyktige enn noen gang før. Hvis du bare søker på en håndfull muligheter, er det en ganske god sjanse for at du ikke får en. For å være sikker på at du lander noe, søk om minst 10 til 20 praksisplasser annenhver til tredje uke. Hvis du hører tilbake fra noen få og landintervjuer, kan du slutte å søke aggressivt, men husk at du vil sørge for at du ikke legger alle eggene dine i en kurv. Ett selskap sa at det mottok 14 000 søknader om internshipet sitt. Det er et tøft marked.

Unnlater å følge selskapets instruksjoner

Hvis du ikke kan følge applikasjon regler, hvordan vil du følge de faktiske reglene for praksisplassen? Søknaden din er det første inntrykket du gir en arbeidsgiver. Hvis du ikke følger instruksjonene, vil det førsteinntrykket ikke være særlig positivt. Ved å ikke følge et selskaps spesifikke instruksjoner kan du ende opp med å bli plassert i nei-bunken selv om du har alle kvalifikasjonene selskapet ser etter. Sørg for å lese nøye gjennom den forespurte prosessen. For eksempel kan de legge ut praksisplassene sine på et tredjepartsnettsted, men de kan oppgi i innlegget at søkere bør gå til nettstedet deres for å søke.

Glem å følge opp

Når du begynner å søke om praksisplasser, følg opp en uke etter at du sendte inn søknaden din for å bekrefte at bedriften mottok materialet ditt og spørre om de trenger å se på noe annet. Hvis du ikke finner noen å følge opp med, bruk LinkedIn og prøv å få kontakt med folk som gikk på skolen din og jobber i det selskapet.

Ikke lidenskapelig om intervjuet

Etter en intervju , bør en arbeidsgiver ikke måtte lure på om du virkelig vil ha stillingen. Sørg for at du gjør det veldig klart at du vil ha stillingen og at du vil gjøre alt du trenger for å sikre stillingen. En arbeidsgiver ønsker å ansette noen de vet vil elske og sette pris på jobben, så sørg for at det kommer frem i intervjuet.