Militære Grener

Navy Grooming Standards

Personlig utseende bør bidra til et gunstig militært image

Amerikanske sjøoffiserer står i kø

•••

MC1 Jeremy Starr / Flickr / CC BY 2.0Hver av de militære tjenestene pålegger stellestandarder for sitt militære personell, som en del av deres påkledning og utseende eller uniformsbestemmelser. For den amerikanske marinen finnes stellestandarder i Navy Uniform Regulations, kapittel 2: Grooming standarder , og vises nedenfor:

Generelle stellstandarder

Hovedhensynet er å ha et pent preparert utseende mens du har på deg marineuniformer . Grooming standarder er basert på flere elementer, inkludert ryddighet, renslighet, sikkerhet, militær image og utseende. Standardene som er etablert her er ikke ment å være altfor restriktive, og de er heller ikke laget for å isolere marinens personell fra samfunnet. Grensene som er angitt er rimelige, håndhevbare og sikrer at personlig fremtoning bidrar til et gunstig militært image. Forskjellen mellom menns og kvinners pleiepolitikk anerkjenner forskjellen mellom kjønnene: kinnskjegg for menn, forskjellige frisyrer og kosmetikk for kvinner.Å etablere identiske standarder for stell og personlig utseende for menn og kvinner vil ikke være i marinens beste interesse og er ikke en faktor for å sikre like muligheter.

Sjøforsvarspersonell som er tildelt Marine Corps-enheter som velger å bære og får utstedt Marine Corps-serviceuniformer uten bekostning, vil overholde stellestandardene som er etablert for Marines. Sjøforsvarspersonell som er tildelt Marine Corps-enheter som ikke velger å bruke Marine Corps-tjenesteuniformer, vil kun få utstedt verktøy og skal overholde stellestandarder for marinens personell.

Grooming standarder for menn

Hold håret pent, rent og velstelt. Hår over ørene og rundt halsen skal være avsmalnet fra den nedre naturlige hårlinjen og oppover minst 3/4 tomme og utover ikke mer enn 3/4 tomme for å passe sammen med frisyren. Hår på baksiden av nakken må ikke berøre kragen. Håret skal ikke være lengre enn fire tommer og må ikke berøre ørene, kragen, strekke seg under øyenbrynene når hodeplagget fjernes, vises under fremkanten av hodeplagget eller forstyrre riktig bruk av militært hodeplagg.

Hovedtyngden av håret skal ikke overstige omtrent to tommer. Bulk er definert som avstanden som hårmassen stikker ut fra hodebunnen.

Hårfarging må se naturlig ut og utfylle den enkelte. Faddish stiler og opprørende flerfarget hår er ikke autorisert. Den unike kvaliteten og teksturen til krøllet, bøyd, bølget og rett hår gjenkjennes, og i noen tilfeller kan den 3/4 tommers avsmalningen på baksiden av nakken være vanskelig å oppnå. I slike tilfeller må håret ha et gradert utseende og kan kombinere avsmalningen med en linje bak i nakken.

En (klippet, klippet eller barbert) naturlig, smal, for- og akterdel er autorisert. Varierende frisyrer, inkludert afro, er tillatt hvis disse stilene oppfyller kriteriene for maksimal lengde og bulk, avsmalnende nakke og sider, og ikke forstyrrer riktig bruk av militært hodeplagg. Flettet eller flettet hår skal ikke brukes i uniform eller i tjenestestatus.

Hold kinnskjegg pent trimmet og skreddersydd på samme måte som hårklippet. Sideburns skal ikke strekke seg under et punktnivå med midten av øret, skal ha jevn bredde (ikke utstrakt) og skal ende med en glattbarbert horisontal linje. 'Fårekoteletter', 'Skipskaptein' eller lignende stellmoduser er ikke tillatt.

Ansiktet skal være glattbarbert med mindre en barberingsfraskrivelse er godkjent av Kommanderende offiser av medisinske årsaker. Barter er tillatt, men skal holdes pent og tett trimmet. Ingen del av barten skal strekke seg under leppelinjen til overleppen. Den skal ikke gå utover en horisontal linje som strekker seg over munnvikene og ikke mer enn 1/4 tomme forbi en vertikal linje trukket fra munnviken.

Lengden på et individuelt bartehår skal ikke overstige ca. 1/2 tomme. Styrebarter, fippskjegg, skjegg eller eksentrisiteter er ikke tillatt. Hvis fritak for barbering er autorisert, skal ikke ansikts-/nakkehår barberes, manikyreres, styles eller kontureres og ikke overstige 1/4 tomme i lengde. Veiledere for personer med fritak for barbering skal aktivt overvåke og sikre at behandlingsregime følges.

Parykker eller hårstykker kan brukes av aktivt tjenestepersonell mens du er i uniform eller tjenestestatus bare av kosmetiske grunner for å dekke naturlig skallethet eller fysisk vansiring. Parykker kan bæres av Naval Reserve-personell som er engasjert i inaktiv tjeneste for trening. Parykker eller hårstykker skal være av god kvalitet og passform, ha et naturlig utseende og være i samsvar med stellstandardene fastsatt i denne forskriften. De skal ikke forstyrre riktig utførelse av tjenesten eller utgjøre en sikkerhets- eller FOD-fare (Foreign Object Damage).

Fingernegler skal ikke strekke seg forbi fingertuppene. De skal holdes rene.

Grooming standarder for kvinner

Til kvinner , frisyrer skal ikke være uhyrlig flerfarget eller tullete, for å inkludere barberte deler av hodebunnen (annet enn halsen), eller ha design kuttet eller flettet inn i håret. Hårfarging må se naturlig ut og utfylle den enkelte. Hårklipp og stiler skal gi et balansert utseende. Skjeve og ekstremt asymmetriske stiler er ikke tillatt.

Hestehaler, pigtails, individuelle hengende låser med stor avstand og fletter som stikker ut fra hodet, er ikke tillatt. Flere fletter er autorisert. Flettede frisyrer skal være konservative og samsvare med retningslinjene oppført her. Når en frisyre med flere fletter brukes, skal flettene ha ensartet dimensjon, liten diameter (ca. 1/4 tomme), og tett sammenvevd for å gi et pent, profesjonelt, velstelt utseende.

Fremmed materiale (dvs. perler, pyntegjenstander) skal ikke flettes inn i håret. Kort hår kan flettes i symmetriske for- og bakrader (cornrowing) som minimerer eksponering av hodebunnen. Cornrow-ender skal ikke stikke ut fra hodet og skal bare festes med usynlige gummibånd som matcher hårets farge.

Egnetheten til en frisyre skal også bedømmes etter dens utseende når hodeplagg brukes. Alt hodeplagg skal sitte tett og komfortabelt rundt den største delen av hodet uten forvrengning eller store mellomrom. Hår skal ikke vises under fronten av kanten på kombinasjonshatt, garnison eller kommandoballhette. Frisyrer som ikke tillater bruk av hodeplagg på denne måten, eller som forstyrrer riktig bruk av vernemasker eller utstyr er forbudt.

Når du er i uniform, kan håret berøre, men ikke falle under et horisontalt linjenivå med den nedre kanten av baksiden av kragen. Med jumperuniformer kan håret strekke seg maksimalt 1-1/2 tommer under toppen av jumperkragen. Langt hår, inkludert fletter, som faller under den nedre kanten av kragen, skal festes pent og upåfallende, festes eller festes til hodet. Ingen del av hoveddelen av håret målt fra hodebunnen vil overstige omtrent to tommer.

Maksimalt to små hårspenner/kammer/klips, tilsvarende hårfarge, kan brukes i håret. Ytterligere bobbynåler eller gummibånd som matcher hårfargen kan brukes for å holde håret på plass, om nødvendig. Stoffstrikk er ikke tillatt. Hårpynt skal ikke utgjøre en sikkerhets- eller FOD-fare (Foreign Object Damage). Hårnett skal ikke brukes med mindre det er autorisert for en bestemt type bruk.

Parykker eller hårpynt som oppfyller kvinners stellstandarder er autorisert for bruk av personell mens de er i uniform eller tjenestestatus. Parykker eller hårstykker skal være av god kvalitet og passform, ha et naturlig utseende og samsvare med stellstandardene fastsatt i denne forskriften. De skal ikke forstyrre riktig utførelse av tjenesten eller utgjøre en sikkerhets- eller FOD-fare (Foreign Object Damage).

Kosmetikk kan påføres med god smak slik at farger blander seg med naturlig hudtone og forsterker naturlige egenskaper. Overdrevne eller fadish kosmetiske stiler er ikke autorisert med uniformen og skal ikke brukes. Forsiktighet bør utvises for å unngå et kunstig utseende. Leppestiftfarger skal være konservative og utfylle individet. Lange falske øyevipper skal ikke brukes i uniform.

Fingernegler skal ikke overstige 1/4 tomme målt fra fingertuppen. De skal holdes rene. Neglelakk kan brukes, men fargene skal være konservative og utfylle hudtonen.

Oppdatert tatovering, kroppslemlestelse, tannbehandling

De fire store problemene med tatoveringer på kroppen er innhold, plassering, størrelse og kosmetikk. Hvis innholdet er støtende (rasistisk, gang , narkotika, generelt uanstendig), for eksempel vil personen bli nektet adgang eller ikke lov til å bli i militæret. Plasseringen av tatoveringer kan ikke sees på hodet eller ansiktet eller generelt sett når de er fullt påkledd. Avhengig av hvor tatoveringene er plassert (arm, ben, overkropp) er tatoveringene begrenset i visse størrelser. Noen tatoveringer er kosmetiske og kan fraskrives dersom de behandler en tillatt medisinsk tilstand.

lemlestelse er forsettlig endring av kropp, hode, ansikt eller hud med det formål å resultere i et unormalt utseende og er forbudt for militærtjeneste. Eksempler på lemlestelse som ikke er tillatt er (eller begrenset til):

  • En delt eller splittet tunge
  • Fremmedobjekter satt inn under huden for å lage et design eller mønster
  • Forstørrede eller utstrakte hull i ørene (annet enn en vanlig piercing)
  • Tilsiktet arrdannelse (kutting) på nakke, ansikt eller hodebunn
  • Forsettlige brannskader skaper et design eller et mønster

Tannutsmykning er bruk av gull, platina eller andre finér eller capser og er forbudt. Tennene, enten de er naturlige, kappede eller finerte, vil ikke bli utsmykket med design, juveler, initialer osv.