Jobbsøking

Forhandlingshemmeligheter som hjelper deg med å få en høyere startlønn

forretningsfolk i møte

••• Tassii / Getty Images

Nervøs for å forhandle startlønnen din? Ikke vær. I følge CareerBuilder-forskning 73 % av arbeidsgiverne forventer at kandidater skal forhandle under ansettelsesprosessen.

Dessuten kan det å ikke forhandle kostet deg så mye $1 million i løpet av karrieren. Noen få tusen dollar i året kan virkelig summere seg. Hvis du forblir i samme selskap i mange år, vil økningen sannsynligvis bli beregnet som en prosentandel av din nåværende inntekt, noe som betyr at en lav lønn vil følge deg gjennom hele perioden i organisasjonen.

Selv om du drar til grønnere beitemarker, slipper du kanskje ikke unna skyggen av det ene tilbudet med lav ball. Hvorfor? Fordi mange arbeidsgivere baserer tilbudet sitt i det minste delvis på kandidatenes lønnshistorikk. (Selv om de ikke burde – mer om det om et minutt.)

Ethvert jobbtilbud er derfor en mulighet ikke bare til øke lønnen din i dag, men for å få høyere lønn på lang sikt.

Timing er alt

I en perfekt verden vil hver jobboppføring inneholde en lønnsområde , slik at begge parter kunne fortsette uten å bekymre seg for å kaste bort tiden sin på en lavtlønnet jobb eller en kandidat som er utenfor budsjettet deres. I denne ufullkomne verden finner du imidlertid ikke alltid ut hvor mye en jobb betaler før du har investert en god del tid i prosessen.

Hvor frustrerende dette enn er, motstå trangen til å presse på for lønnsinformasjon ved første intervju. Hvis ansettelseslederen ikke nevner rekkevidde, ikke ta det opp først.

Få dem til å bli forelsket i deg først - mens du i all hemmelighet samler informasjon om hva denne jobben innebærer. Du kan oppdage at rollen er mer junior eller senior enn tittelen tilsier, noe som vil endre spørsmålet ditt (og muligens din interesse for jobben).

Hvis du blir bedt om å angi prisen tidlig, er det helt greit å si at du er fleksibel og ønsker å lære mer om jobben og pliktene som er involvert.

Sladder er ikke forskning

Folk elsker å snakke om lønnen sin med venner og kolleger, og de burde være flere åpen om lønn kan bare hjelpe arbeidere i det lange løp. Mystikk rundt lønn kommer bare arbeidsgivere til gode.

Når det er sagt, ikke anta at det du hører er hele sannheten. Selv om naboen din i avlukket er nøye ærlig mens han rapporterer lønnen sin, vil du ikke vite hele konteksten. Han kan ha en varm ferdighet som du mangler for øyeblikket, eller flere års erfaring i et relatert felt som gjør ham mer verdifull for teamet.

For å sammenligne epler med epler, må du se på kontrollerte lønnsdata fra tusenvis av anonyme respondenter som ikke har noen grunn til å strekke sannheten. Det er hvor online lønnskalkulatorer og spørreundersøkelser Komme til nytte. Bruk disse til å sammenligne lønnen din med den til jevnaldrende med lignende ferdigheter og erfaring. Ta deg tid til forskning hva er en god lønn for noen med din karrierelegitimasjon.

Lønnstilbud bør aldri være basert på historie

Tidligere har vi sagt at arbeidsgivere ikke skal basere tilbud på kandidaters tidligere lønn. Hvorfor? Fordi bedrifter bør bruke kompensasjonsbudsjettene sine til å stimulere og belønne de tingene de trenger for å nå forretningsmålene sine. For ett selskap kan det bety å betale en premie for et bestemt selskap ferdighetssett . For et annet selskap kan det bety belønning av institusjonell kunnskap og kundeforhold.

Å basere lønnstilbud på hva et annet selskap har bestemt seg for å belønne, er mildt sagt ineffektivt. Men med unntak av en føderal lov forbud mot lønnshistoriske spørsmål under intervjuprosessen vil det nok alltid være noen arbeidsgivere som velger å gå denne veien uansett.

Som jobbsøker er ikke målet ditt å få dem til å se feilen i deres veier. Målet ditt er å få betalt. For å gjøre det, prøv å styre samtalen bort fra lønnshistorikken og tilbake til emnet for hånden: passende kompensasjon for akkurat denne jobben.

Å holde lønnshistorikken for deg selv kan slå tilbake

PayScales rapport, Er det å spørre etter lønnshistorie … historie? , avslørte et overraskende faktum om jobbsøkere som holder tilbake eller avslører informasjon om tidligere lønn. Mens menn får høyere tilbud når de nekter å avsløre lønnshistorikken sin, får kvinner faktisk en lønnsstraff for å gjøre det samme.

Vent, hva? Ja det er sant. Fra rapporten:

En kvinne som blir spurt om lønnshistorikken sin og nekter å opplyse tjener 1,8 prosent mindre enn en kvinne som opplyser. Hvis en mann nekter å opplyse, får han i snitt 1,2 prosent mer betalt.

Det betyr at når det gjelder lønnshistorie, menn og kvinner må kanskje bruke forskjellige taktikker for å få det høyeste tilbudet.

Kvinner må tilnærme seg lønnsforhandlinger annerledes

Faktisk viser forskning at kvinner kan trenge å bruke forskjellig forhandlingstaktikk generelt. Forskning viser at forhandlere straffer kvinner når de ber om mer under lønnsforhandlingsprosessen. Forskerne teoretiserte at oppfatninger om hyggelighet og krevende forklaring forklarte motstand mot kvinnelige forhandlere.

Ett svar kan være til knytte den høyere forespørselen til en felles ytelse . For eksempel kan en kvinne som forhandler om et jobbtilbud for en salgsrolle påpeke at det ikke ville være i selskapets beste interesse å ansette en selger som tok det første tilbudet på bordet.

Tenk utover dagens tilbud

I tillegg til å forhandle frem en høyere rente, er det viktig å se på fremtidige muligheter. Dette kan bety å spørre om gjennomgangsplanen og/eller bonuskvalifisering eller spørre om utdanningsfordeler som vil hjelpe deg å øke profilen din for fremtidige forhandlinger. (Igjen, varme ferdigheter tilsvarer ofte en høyere lønn!)

Det handler om total kompensasjon

Til slutt, ikke glem fordeler som helseforsikring, 401k match og aksjeopsjoner. Tallet du ser på lønnsslippen er bare en del av den totale kompensasjonen. Utmerket helseforsikring eller aksjeopsjoner som går steder kan legge mer til bunnlinjen enn en høyere lønn. Se på det store bildet før du godtar eller avviser deres endelige tilbud.