Brev Og E-Poster

Nettverk takkebrev eksempel

Folk på telefoner med tavle for ikoner for sosiale medier

••• Justin Lewis / Getty Images

Hva ville du sagt hvis vi fortalte deg at de to viktigste ordene i din karriere er takk?

Hvis du er skeptisk, tenk på: I en nylig undersøkelse var det mer sannsynlig at respondentene sa at de hadde funnet jobben sin gjennom nettverk enn gjennom noen annen metode. Det inkluderer bruk av en jobbtavle , går gjennom en hodejeger , eller delta på en karrierearrangement .

Til Nettverk vel, du må gjøre mer enn bare å kontakte nettverkskontaktene dine når du leter etter arbeid eller prøver å fremme karrieren din. Du må på sin side være god mot kontaktene dine, selv når de ikke trenger noe fra deg for øyeblikket. Å takke dem er en viktig del av å være en god kollega og tilknytning.

3 grunner til at du bør sende et takkebrev eller e-post

1. Takknemlighet gjør en forskjell

Hvorfor er sier takk så viktig? Fordi å uttrykke takknemlighet gjør en reell, positiv forskjell både for den som sier takk og den som mottar meldingen. En studie viste at folk vanligvis undervurderer virkningen deres uttrykk for takknemlighet ville ha på mottakeren. De overvurderte også hvor vanskelig det ville være å sende takk. (Med andre ord, hvis du holder tilbake fordi du er redd for å stikke foten i munnen, ikke gjør det – sjansen er stor for at kollegaen din vil bli fornøyd med kortet eller e-posten din.)

2. De kan forvente det

På den annen side kan det å ikke sende et takkebrev gjøre noe reell skade. I en TopResume-undersøkelse sa 68 % av ansettelseslederne at det å motta et takkebrev hadde en innvirkning på beslutningsprosessen deres etter et jobbintervju – og 16 % hadde avskjediget en kandidat fordi han ikke sendte en melding.

3. Det er den rette tingen å gjøre

Fagfolk som tar seg tid til å hjelpe deg med karrieresøket, fortjener din takk. De setter også sitt eget rykte på spill når de går med på å legge deg til i deres profesjonelle nettverk – at de gjør det er en erklæring om deres tro på dine evner og potensiale.

Hva du skal inkludere i brevet eller e-posten

Takk. Dette er formålet med å skrive brevet, så husk å si takk i meldingen. Resten av brevet ditt kan være relativt kort – på det meste noen få avsnitt.

Spesifikke eksempler på hvordan de har hjulpet. Ta med detaljer om hvordan kontakten din har hjulpet deg, for eksempel ved å henvise deg til en jobb eller introdusere deg for en ny forbindelse. Hvis du bruker eksempelet takkebrevet nedenfor, sørg for å skreddersy det for å gjenspeile ditt eget forhold til mottakeren, og legg til detaljer spesifikke for samtalen(e) du har hatt med dem.

Profesjonell formatering og språk. Selv om du er nære venner med mottakeren, er det en god idé å sette en profesjonell tone med takkebrevet. Hvis du sender et skriftlig brev eller kort, bruk forretningsbrevformat . Hvis du sender en e-post, kan du gjerne utelate adresseavsnittene, men pass på å velge en emnefeltet som gjør emnet ditt åpenbart. I alle fall, unngå å være for uformell i ordvalg eller formatering, og hopp over tekstsnakk eller uttrykksikoner.

Eksempel på takkebrev for en nettverkskontakt

Dette er et eksempel på et takkebrev for en nettverkskontakt. Last ned takkebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Microsoft Word) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på takkebrev for nettverk

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på takkebrev for en nettverkskontakt (tekstversjon)

Albert Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
albert.jones@email.com

1. september 2018

Victor Lee
Account Executive
Nettverksspesialister
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Takk for at du tok deg tid til å snakke med meg i dag. Jeg er takknemlig for tiden du brukte på å gjennomgå karrieremålene mine og anbefale strategier for å nå dem.

Jeg setter spesielt pris på tilbudet ditt om å koble meg til andre i nettverket ditt. Jeg planlegger å følge opp kontaktene du sendte meg på e-post med en gang. Jeg vil også bruke nettnettverksressursene du anbefalte for å fremme jobbsøkingen min.

Eventuelle ytterligere forslag du måtte ha mottas med takk. Jeg oppdaterer deg etter hvert som søket skrider frem.

Igjen, tusen takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på hjelpen du har gitt meg.

Med vennlig hilsen,

Albert Jones

Utvide

Eksempel på takkebrev for et nettverksmøte

Rita Lau
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
rita.lau@email.com

1. september 2018

Hilda Lee
sjef
Acme Retail
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Takk for at du delte din faglige ekspertise med meg under diskusjonen vår i dag. Jeg anser deg for å være en av mine rollemodeller innen vårt felt, og jeg er mer enn takknemlig for tiden du brukte på å gjennomgå karrieremålene mine og anbefale strategier for å nå dem.

Jeg setter spesielt pris på tilbudet ditt om å koble meg til andre i nettverket ditt. Jeg planlegger å følge opp kontaktene du sendte meg på e-post med en gang. Jeg har også begynt å nå ut til lokale fagfolk ved å bruke nettnettverksressursene du anbefalte for å akselerere jobbsøket mitt.

Eventuelle ytterligere forslag du måtte ha mottas med takk. Jeg vil fortelle deg hvordan karrieresøket mitt utvikler seg.

Igjen, tusen takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på hjelpen du har gitt meg.

Med vennlig hilsen,

Rita Lau

Utvide

Artikkelkilder

  1. CivicScience. ' Jobbsøking – det er hvem du kjenner ,' Åpnet 25. november 2019.

  2. Sage Journals. ' Undervurdere takknemlighet: Uttrykkere misforstår konsekvensene av å vise takknemlighet ,' Åpnet 25. november 2019.

  3. TopResume. ' Viktigheten av å si takk etter et intervju ,' Åpnet 25. november 2019.