Brev Og E-Poster

Nye ansattes velkomstmeldinger og skrivetips

senior kvinnelig sjef med team

•••

Buero Monaco/Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Har din bedrift nylig ansatt en ny medarbeider? Hvis du er den nyansattes leder, kan du bli bedt om å sende en velkommen ombord brev å introdusere dem til organisasjonen og teamet.

Disse velkomstbrevene kan virke som en liten gest, men de kan ha stor innvirkning på en ny ansatt. Nylige ansatte må navigere i et hav av prosedyredokumenter når de blir med i et selskap. Dette kan omfatte skatteskjemaer, retningslinjer for ansatte, en håndbok , og materiell som forklarer den ansattes fordeler .

Hvordan ønske en ansatt velkommen til tream

Velkomstbrevet kan være det eneste dokumentet som eksplisitt sier selskapets takknemlighet. Samlet sett tjener brevet til å få en ny ansatt til å føle seg komfortabel og begeistret for deres første dag på jobb .

I tillegg har dette dokumentet flere viktige funksjoner:

  • Bekrefter den nye ansattes status og startdato.
  • Gi dem beskjed om hva de kan forvente på deres første arbeidsdag, inkludert hvem de kan forvente å møte når de kommer.
  • Angi eventuelle forventninger den første dagen, f.eks. kleskoder .
  • Forsikre dem om at de allerede er en integrert del av teamet.

Brevene kan inneholde onboarding-papirer, enten skrevet ut, vedlagt eller koblet til i en e-post. Les videre for å finne ut hvilken informasjon som vanligvis er inkludert i et velkomstbrev, sammen med eksempler på både e-poster og papirnotater.

Hva du skal inkludere i et velkomstbrev

De viktige detaljene. Bekreft den ansattes startdato og informasjon om hvor den nye medarbeideren skal dra på sin første dag (f.eks. 'Gå til resepsjonen og spør etter Derrick.'). Den kan også spesifisere når den ansatte skal ankomme (f.eks. 'Arbeidsdagen vår starter vanligvis kl. 9.30, men for den første dagen din, sikte på å komme dit kl. 10.00, slik at jeg kan gi deg en omvisning.').

En liste over nødvendige dokumenter. Gi beskjed til den ansatte hvis det er noe (f.eks. trygd, bankkontodetaljer osv.) de bør ta med på sin første dag eller oppgi på forhånd.

Du kan også inkludere lenker, vedlegg eller utskrevet informasjon om selskapets oppdrag, kommende prosjekter osv.

En grov plan for den første dagen. Vurder å dele informasjon om hva den nyansatte bør forvente fra første dag med bedriften. For eksempel, 'Du vil bruke morgenen på å fylle ut papirer og gå gjennom orientering med HR. Så tar vi en velkomstlunsj, så du møter hele laget, etterfulgt av en-til-en-trening med meg.'

En innbydende tone. Du vil at den nye medarbeideren skal føle seg ivrig etter å bli med i selskapet. Notatet ditt bør gjøre det klart at du er glad for at den ansatte takket ja til jobben og at du ser frem til å jobbe med dem.

Hvis du trenger hjelp til å fullføre andre typer kommunikasjon med ansatte, se disse eksemplene stillingsutlysningsbrev og gratulasjonsnotater – eller gjennomgå mer ansattes brev og eksempler på e-postmeldinger for en rekke omstendigheter.

Eksempler på velkomstmelding via e-post

Følgende er eksempler på en velkomstmelding som kan sendes til en ny ansatt. En prøve er et formelt brev; de andre er e-postmeldinger.

Hvis du sender en e-postmelding, kan emnelinjen i meldingen ganske enkelt si «Velkommen», «Velkommen til teamet» eller «Gratulerer». Deretter, i brødteksten i e-posten, kan du kort nevne noen av tingene du kan forvente den første dagen og bekrefte startdatoen.

Velkommen ombord E-postmelding

Emne: Velkommen ombord

Kjære Jake,

Det er min glede å ønske deg velkommen til regnskapsavdelingen hos XYZ Company. Jeg likte å snakke med deg forrige uke, og gleder meg til å se deg 19. april.

Når du ankommer, vil du se Nick i resepsjonsområdet. Han tar deg med for å få ID-en din, vise deg arbeidsplassen din og introdusere deg for resten av personalet. Vi ser frem til å jobbe med deg.

Velkommen til laget!

Hilsen

Bill Brown
bbrownXYZ@email.com
(123) 456-7890

Utvide

Velkommen til teamets e-postmelding

Emne: Velkommen!

Kjære Riley,

Jeg var glad for å høre at du takket ja til stillingen i firmaet vårt og at du vil bli med oss ​​mandag 7. september. Velkommen ombord!

Du vil jobbe tett med meg de første par ukene til du blir kjent med rutinen her.

Jeg ser frem til å høre ideene dine og få innspill. Ikke nøl med å ringe, sende sms eller e-post hvis du har spørsmål før den første dagen.

Beste,

Melanie Davis

sjef

XYZ Company
e-post@xyzcompany.com
122-344-5665

Utvide

Velkommen ombord Letter Eksempel

Ny ansatt velkommen ombord brev

Jeannette Cavenar
Salgssjef
Spesielle steiner
42 Main Street, 1stGulv
College City, RI 02901

18. juni 2020

Bill Smith
332 Chestnut Ave
College City, RI 02901

Kjære Bill,

Vi er veldig glade for å ønske deg velkommen til salgsteamet her hos Specialty Stones. Du blir med oss ​​på en spennende tid på året, da vi går inn i vår travleste sesong.

Vi håper at med dine friske ideer og entusiasme, vil dette bli en av våre beste somre noensinne!

Som vi diskuterte under intervjuet ditt, anslår vi enestående vekst i år, og vi regner med at du hjelper oss å komme dit.

Når du ankommer mandag 6. juli, vennligst kom innom kontoret mitt, så viser jeg deg til ditt og introduserer deg for Marc og Karen som var ute av byen under ditt andre intervju. Vi ser alle frem til å jobbe med deg og er sikre på at du vil passe godt for dette teamet. Velkommen ombord!

Vennlig hilsen

Signatur (papirbrev)

Jeannette Cavenar
Salgssjef

Utvide